2024. május 22., szerda

Skandalum - mára törvényen kívülivé vált a jogszerűtlenül átadott, így működő bölcsőde Ócsán ( - elintézték)

 Botrányos, hogy Ócsa polgármesterének kontárkodása belerángatta a város főépítészét is egy jogszerűtlen, törvénysértő bölcsődeépítésbe, amit bővítésként nevesítettek.

Ócsa polgármesterének botrányos városvezetéséhez, a jogsértő mód a Kormányhivatal által használatbavételi engedéllyel megtámogatott, majd a település Fideszes országgyűlési képviselője, Pánczél Károly, valamint az itt lakó, de a szomszédos választási körzet szintén kormánypárti Szűcs Lajos ogy.képviselője, akit a parlament jegyzőjeként is tisztelhettünk, jött el arra az ünnepélyes átadóra, egy a bíróság általi ítéletben foglalt törvénysértő mód létrehozott intézményi átadóra, amihez Hornung Ágnes a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára is az arcát és személyét adta.  

https://img.szucslajos.com/2024/ocsa-bolcsode.jpg
Mindenki érintettje lett ennek a piszkos átadásnak - mocskos politikai játszma Ócsán  ( - állítólag nem csak a helyieknek készült)

2024 03 08 Williams híradó Bölcsőde átadó Ócsa - a kisvárosi propaganda (helyi közpénzből) adott

 
Mindez jól példázza azt a politikai közösséget, ami képes egy piszkos politikai játszmában a tények elhallgatásával ártatlan pózolóként részt- és szerepet vállalni, látszólagos politikai hasznot húzni úgy, hogy a helyiek elől is eltitkolják azt a mögöttes eljárást, mely maga a botrány.

A Budapest Környéki Törvényszék ítélete idén áprilisban született meg. A bölcsőde márciusi átadásakor ismert volt, hogy a bölcsőde per tárgyát képezi az által, hogy az építési engedélyeztetési eljárását tekintve a Kormányhivatal alperesként, az ehhez társult önkormányzatunk szintén érintettként közbeavatkozó alperesi érdekeltként vált peres féllé.  Így Ócsa Bukodi Károly vezette önkormányzata is peres féllé vált. Bukodi ezzel fejezte ki szolidaritását, és rángatta bele a várost perbeli félként.  

A hozott ítélet így nem csak törvénysértésben érintett Pest Vármegyei Kormányhivatalt marasztalta el az indollásban foglaltak vonatkozásában, hanem az alperesi érdekeltként a közbeavatkozó Ócsa város Önkormányzatát érintően is.  Mindezt Bukodi Károlynak és Molnár Csaba jegyzőnek köszönhetően, csupán azért, mert jogsértő mód jártak el a bölcsődebővítés engedélyeztetési folyamata során.

A márciusi átadáson egy olyan intézményt helyeztek sajtó-nyílvánosan üzembe, aminek használatbavételi engedélye kétes, és vitaható, valamint a hivatkozott törvényszéki ítélet alapján az alapokat jelentő építési engedélye sem releváns. 

https://img.szucslajos.com/2024/ocsa-bolcsode-01.jpg
A bölcsőde bővítésére Szűcs Lajos beszámolója szerint is 270 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a város - mégsem futotta egy tisztességes építési-, építésügyi eljárásra 

Szűcs Lajos, Pánczél Károly, Fideszes ogy.képviselők, Bukodi Károly szintén kormánypárti tag-politikus, polgármester és Szűcs Jánosné (Szűcsné Jutka) óvodavezető gyűrűjében Hornung Ágnes a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára is asszisztált a törvénysértő intézmény látványos átadásával ahhoz a Törvényszék által megítélt folyamathoz, aminek elmarasztalás lett a vége.

Szűcs Lajos még azzal is előhozta, hogy ez a bölcsőde túlmutat Ócsa körzeti határain és így a "közvetlen vonzáskörzetében jelenleg meglévő igények" kiszolgálását is célozva, segíti.  Ehhez csupán a közlekedést nem fejlesztették, és előírás szerinti parkolót sem biztosítottak az ide érkezőknek.

Fideszes országgyűlési képviselők ezt a projektet úgy a maguk oldalán, hogy nem csak Ócsa hanem közvetlen vonzáskörzetében megjelenő igények kiszolgálását is szolgálja mindez - csupán Bukodi nem szólt erről az itt élőknek

Közben az ehhez szükséges és elvárt infrastruktúrát sem hozták létre, azt nem teljesítették. Mindez nem csak Szűcsre, és cimboráira, Bukodira, Vojnits Csaba Ferenc (foepitesz@ocsa.hu) főépítészre,  szakmaiságára  degradáló, hanem a Kormányhivatal engedélyeztetőjére is ugyanúgy, ahogy a Fideszre és Hornung Ágnes a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára. Ez igazán a skandalum.   

Bukodi ezért nem meri felvállalni polgármesterként a rendkívüli ülést az érintett bölcsődei beruházás tárgyában. Bukodi nem csak a felelősségvonás elől menekül, hanem a képviselők esetleges számonkérése, hivatalos elszámoltatása elől is kibúvót keres. Szabályosan menekül, bujkál.  Már a testületi munkát sem vállalja, csak a túlélésért próbál a polgármesterségért indulni. Így áll neki a választásnak.  Bukodi nem csak a város, hanem a Fidesz szégyene is egyben.  Szűcs méltó (párt)társa ebben. 

Ahol az otthont adó város, a szavazatot adó választó sem számít, csak a pénz, és az image - erre kellett a bölcsődei fellépés

Valójában ez a projekt egy olyan szégyenteljes teljesítés, ami igazán leképezi Bukodi és a Fidesz adta városvezetés elmúlt évek mocskát. Azt a botrányos városvezetést, amit Bukodi mocskossága húzott erre a lakóközösségre. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése