2024. május 26., vasárnap

Közpénzes kampányrendezvény lett fórum helyett Bukodi és Perutek közös fellépéséből ( - Szűcs a rossz példa)

 Összegzésül, mivel magam érdeklődés hiányában nem voltam részese a rendezvénynek és ezt nem is tartottam érdemesnek arra, hogy erről én, vagy társaim írásban szót emeljenek, így csak a beszámolókra és az elérhető képi anyagra hivatkozással tudok erről beszélni. 

A videó mindenesetre jól hozza az eseményt, amit érdemesnek tarthatunk a meg nem jelent többség előtt is bemutatni. Köszönet érte a megosztóknak.  

Ami az összejövetelt illeti:

Bukodi leköszönő polgármesterként, - különösen a legnagyobb riválisa, egyben ellenfele, a  néhai jámbor Török László távozása után az ismét beültetett Kardossal, - soha nem gondolta volna, hogy az újraindulása során még- és különösen ennyire meg kellene küzdenie a posztért amiben eddig fürdőzött, hogy fenntarthassa azt a városvezetői hierarchiát, amit önkényuralmával létrehozott.

Azzal, hogy a BÉKE egy új és teljesen más arculatot felmutató egyesületként egy olyan vezetővel tőrt be Ócsa közéletébe, ami a hazai nagypolitika színpadán Magyar Péter produkált, az egy új jelenség.  Ezzel nem szeretném sem kiemelni, Magyar Péter-t (nem az Ócsáról elköltözött és ide csak munkáért bejáró egykori MIÉP-es polgármester jelölt, majd mégis csak Bukodi beajánló – adjunk még egy esélyt neki, - Péterre gondoljunk, hiszen Ő most Gyálon akar önállóan, „függetlenként” régi képeivel polgármesteri székbe ülni,) hanem csak arra a hiányérzetből fakadó jelenségre szeretnék utalni, mely a kiéhezett középutat kereső választói igények során jelentkezik.  Mindezek mellett le degradálni sem szeretném a középutas ars poetikat (értsd - elrugaszkodva: önkifejezés, önmegvalósítás, hitvallás), mely hisz a középen álló (nem szélsőséges) társadalmilag (egyenértékű,) egyetértő felek (kötődésében,)  összefogásában.  Ez csupán annyiban jelent politikát, mint maga az elképzelés, amit a görögből fakadó polisz meghatározásából visszavezethetően közéletet jelent.  Ez értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, tevékeny (aktív) vagy tétlen (passzív) politikát (-űz,) folytat.

A Barátságos Élhető Kisváros Egyesület (BÉKE) egy ilyen középen elhelyezkedő, pártpolitikától és annak ráhatásaitól, befolyásolásától mentes, a köz-ért összeálló társadalmi csoportosulás, amit független egyesületi létformát alkotva hívtak életre, hoztak létre. Ez Ócsán az a középutat választó közéleti szerepvállalást megjelenítő formula, ami képes a szélsőségektől és ezzel a politikai pártformációktól mentes hatékony képviseltre a városlakók érdekei mentén.  Hogy ezek a helyi érdekek valóban felszínre jussanak és érvényt szerezzenek a városvezetésben, arra szolgál ez az egyesület és annak célkitűzése. Az, hogy ez az egyéni érdekekkel szemben érvényesülhessen, szüksége van a városlakónak erre a létformára úgy is, mint a közösség meghatározó erejére, de úgy is mint a helyiek többségének akaratnyilvánítására az összefogásban.

Elvégre az ismeretlen Julika, ha nem éppen barátja valakinek a polgármesteri sleppben akkor esélye nincs arra, hogy érvényre juttassa óhaját. Azonban ha ismeretlenek sokasága egy közösségi csoportban ölt arcot, akkor bizony Julika is érvényt tud szerezni ügyes-bajos dolgának anélkül, hogy neki bárkivel is le kéne ülni, teázni, kávézni, vagy a polgármester személyével fényképezgetve háláját kifejezni egy dobozni bon-bonért.  És, hogy ez mennyire igaz, mi sem bizonyítja jobban, hogy Ócsa jelenleg még polgármestere, Bukodi Károly csupán ezt az egyesületet, a BÉKE-t tagadta ki az önkormányzat honlapjáról, a város közpénzes újságjából az által, hogy még a hírét sem képes adni annak, ami a valóságban létezik és ott a helye a többi (akár hűbéres, vagy sem) egyesületi megjelenítés mellett, azok sorában.  Bukodi ezek szerint tart és még a látszatát is féli ennek a polgári szövetségnek, holott maga is Fideszesként egykoron, (ha igaz) ezt a fajta, alulról szerveződő  szervezeti egységet, a polgári összefogást hirdetve hozták létre a maguk alakulatát.  (Fiatal Demokraták Szövetsége – hol van már.) 

Vázolt kitérő, akár alapok után lássuk be, hogy Bukodi mostani polgármester-jelöltségével nagy bajban van.  Támogatottsága az elmúlt évek trágya politikája során a minimumra csökkent.  Bukodi annyira magabiztosnak vélte a porondon maradását, hogy a választókkal, a várossal, az itt élőkkel, azok napi gondjaival, a problémákkal már nem is törődött. Mondhatni felégette magát az évek során. Választási ígéreteit nem teljesítette, azokkal valójában nem is foglalkozott. Sőt botrány-botrányra halmozott.  A város költségvetését évről évre elkótyavetyélte, fejlesztésekre alig hagyott.  Így elmaradtak létfontosságú beruházások, fejlesztések. Ócsa ezzel elavult, a térségi fejlődésben háttérbe szoruló ócska kisvárossá avanzsálódott. A szomszédos községek ezzel szemben erőre kaptak, felfejlődtek és a kisebb lélekszám ellenére magasabb bevételeket, jobb életkörülményeket, számos munkahelyet valamit adóbevételt produkált, amit Bukodi a lakosságra kivetett kommunális adóval sújtva sem tudott behozni.

Mindez mellett és ismeretében Szűcs Lajossal kiállni olyan, mint az iskolai rendezvényen a felnövekvő diákok előtt leszerepelt, a szakkörök éléről botrányaival elhíresülten és kényszeredetten távozó egykori úttörővezető, megrovásokkal és intőkkel terhelt, nyomasztó nyolcadikos diákkal kiállni és a hitről, a hitelességről, a jó hovatartozásról szavaltatni azt, akit a pedagógusi kar is csak szégyellni képes.  

Bukodi jelleméhez, személyiségéhez és alacsony mivoltához más sem illik, illhet jobban, mint az a belső (lelki-) alkat, amit Szűcs ebben az iskolában megjelenít.  Mondhatnák egy kutya, vagy ez sem különb a másiknál. Mind igaz lehet. 


Szűcs felvezető beszéde tehát semmire nem érdemes, Ócsát érintően pedig végképp nem mérvadó.  Igazából foglalkozni sem érdemes vele, hiszen se nem képviselője a városnak, se hasznára nem szolgál. Sőt maga sem a városért tevékenykedik, hanem ő is odábbállt, ahogy tetet ezt (némi beleugatással) Magyar Peti. (- bármelyik, avagy mindegyik.)

Ezután kezdett prezentációjába Bukodi. Abba, amit évek óta a hivatal ismert munkatársa állít össze a számára közpénzből.  Ez tehát a választási kampánya és annak nyitánya, vagyis annak része. Erre kapott termet, hátteret attól a háztól, amelyik visszautasította Koltai előadását  Ez nem egy fórum, ahogy Ő és társai (bele értve a konferansziéként itt önmagát jellemző Perutek) hirdette

Bukodi kettő az egyben lépett elő. Egyként jelenleg uralkodó polgármesterként, (az uralkodót majd még elemezzük) másként pedig jelöltként.  A kettőt nem lehetett elkülöníteni is  2 in 1 -ként szerepelt.

Elsőként bemutatta önmagát, mint tősgyökeres honpolgárt, valamint felemlítette, miszerint őseinek nyomdokába lépvén akart, s lett városi elöljáró.  Aztán látszólagos sikereit, igyekezett sorolni. azokkal a felfújt számokkal, amit semmivel össze nem vetve csupán a levegőben lógatva jelenítettek meg. Ezt úgy adta elő, mint a siker kifejezőjét. Közben egy csak számokat karikázott be. Bizonyos számtaniságot  (számszakiságot,) vetített minden alap-, ellenőrizhetőség-, valósághoz történő viszonyítás és hitelesség nélkül.  

Előadása szerint az elmúlt ciklusban nem egész 3.5 ezer családon segítettek Ócsán. Ennek mögöttes tényét senki nem igazolja vissza, hiszen az önkormányzati beszámolókból ez nem visszavezethető, utalást, kontrollt pedig nem találni.  Mindez arra utal, hogy Ócsán szinte nincs olyan család, amin ne segített volna, nem adott volna, nem részesült volna valamilyen támogatásban a Bukodi vezette önkormányzat. Márpedig a közvetlen környezetemben  10 családot biztosan tudok mutatni, ki nem részesült ebből a "segítségből". Szóval kétségeim vannak a bemutatottak hitelességét illetően. 

Aztán előadja, hogy 2019-2024 közötti öt alatt 114 alkalommal segítették a helyi közösségeket. Az, hogy ez alatt mi értendő, nem adott magyarázatot a polgármester. Lebontva mégis arra utal, hogy havonta 1,9 alkalommal pénzeltek közös keretünkből (civil szervezetet,) egyesületet, stb. Beleértve a Dabas rádiót, a Williams tévét, a focit és ki tudja kit még.  

Közben csupán 40 infrastrukturális fejlesztést valósult csak meg ez alatt.  Ez nem semmi!  Ellenben jól példázza, hogy mire költötte és mire nem az adóforintjainkat Bukodi vezetése alatt az önkormányzat. 

Na erre lehetett volna még kitérni, vagy rákérdezni, de a műsorvezető nem tett fel egyetlen kérdést sem, csupán belelapult az előadásba. Nem is tűnt kiegyensúlyozottnak, inkább részlehajlónak. Erre utalnak közzétett kinyilatkoztatásai és megjelenítései is. 

Végül közreadja, hogy 106 202 négyzetméter közterületet tartanak tisztán.  Ez nem tudom, hogy Ócsa teljes területének négyzetméterben kifejezhető "nagysága", vagy csupán közterületének számokban kifejezhető aránya, de gondolom, nem az önkormányzati tulajdonú utak és közterület mérete. Szóval ez is csak a szám, ami semmit nem igazol vissza a polgármester öt éves munkásságából. 

És ennyi az egész ötéves produktum, amit be tudott mutatni.  

Közben végig ellenfélnek (ellenzék) nevezte azt a felet, aki ellenében indul. 

Elmondta, hogy reggelente, mikor bemegy a hivatalba kávéval kezdi a napot, amit a jegyző felesége készít el neki.  Majd kinyitja a laptopot és körbenéz.  A jegyző a "friss hírekkel" (értsd: esti pletykákkal, internetes-facebookos eseményekkel) fogadja.  Mindez fontos és barátságosnak tűnő momentum.  

A friss virágot természetesen mi vesszük neki, még akkor is, ha a számlát a hivatal kapja. 

Más mondandó híján belekezd a saját jelöltjeinek pár szavas bemutatásába, amire azok se fel nem állnak, se be nem mutatkoznak, se nem beszélnek. Bukodi a kivetítőn egymás után megjelenő amúgy ott ülő alakokra célozva mondja a magáét. Tartás, erőt és támaszt jelent neki "muréna"  Murinainé, a régóta cinkos  Kardos, és a Darócziné adja neki a tartást, a többiekhez a gerincet. Amúgy a régieket váltva Gudmon J; Kerepecki-Papp; Lázár T; Márki Cs; és Simonfalvy-Lakatosné az ismeretlen vegyes töltet, mivel a korábbi fideszes képviselőket igyekszik kihelyettesíteni. 

A kötelezőn megjelent képviselőjelöltek semmit nem közöltek saját magukról, önállóságukról, választókhoz, körzetükhöz  köthető viszonyukról, elképzeléseikről. Mindezt láthatóan Bukodi fogja össze és tarja kézben mindennemű képviselői önállóság nélkül.  

És ez a baj elvtársak!  - Az, hogy a Bukodi párt-hovatartozásához betagozott képviselők az önállóságukat, a szabad létüket, gondolkodásukat, képviselőségüket, és reakciójukat adták át polgármester-jelölt vezérüknek, miközben úgy állnának szolgálatba, hogy a népképviseletet, annak demokratikus formáját  csak papíron töltenék be. Jól láthatjuk ezt azokon a prezentált jegyzőkönyvi háttereken, ahol a képviselői egyöntetűség a polgármester kézfenntartásán áll, vagy bukik.

B Károlyunk említést tett még arról, hogy miként igyekezett segíteni a helyi vállalkozásokon azon által, hogy személyesen is megjelent és látszatvásárlásait a vállalkozóval közös fotón megjelenítve hozta le Facebookos oldalán.  Állítása szerint mindez forgalomnövelő tényező, ami a helyi kereskedelmet igyekezett felfuttatva szolgálni. Sajnálja, hogy mára többen kiálltak mellőle, mivel a blogger ezt megírta.  

Más esetben blogot nem felmagasztalva tett említést arról, hogy itt majd' minden megjelenik, ami a kiteljesedett demokráciát mutatja. Ezzel is kifejezve azt, hogy Koltai művész úr hozzá kapcsolható letiltása nem az Ő műve, ahogy a villanyt sem maga kapcsolgatja otthon le-, fől.  Így nem okozója a várost sújtó áramkimaradásoknak. Igaz eljárni sem volt képes annak érdekében, hogy mi a kiváltója.

Koltai kapcsán kiemelte, hogy nem is tilthatná le és nem is tudja, hiszen a "művész úr" jön és fellép Ócsán. Azt is hozzátette, akinek sikerült regisztrálnia, az láthatja. (Csakhogy ez nem érdeme.)

Arról újfent azonban nem tett említést, hogy Koltai Róbert nem az ő jóvoltából, hanem a reformátusokhoz köthető bocsánatkérő meghívás kapcsán látogat el városunkba, amihez Bukodinak valóban semmi köze. Sőt a teltházas műsor helyszínét ismerve ezúttal sem tett felajánlást arra, hogy a fellépéséhez az Egressy színpadát felkínálja.

Az összejövetel konferansziéja ez esetben sem tett közbeemlítést arra vonatkozóan, hogy a polgármester előadása kiegyensúlyozott  legyen, így erről sem kérdezett.  Perutek márpedig az igazság bajnokaként tetszeleg amikor azt kéri, hogy rá szavazzanak Év Ring-speakere”címért. Erre most itt egyoldalúan és láthatóan a szorító jobb sarkát markolva szurkol az egyik félnek, ahelyett, hogy gerincesen középen állna.  (Kár ezért itt lejáratódnia a mocskos helyi fideszesek oldalán.)

Bukodi ennek kihasználásaként olyan elvtelen felvetésekkel jött elő, amit nem állhat meg a normálisan gondolkodó szó nélkül.  (Perutek erre is képes volt.) A műsorvezető ezek mentén azt bekonferálta, hogy több ellenzéki is jelen van, amit Ő persze nem tudhat hely- és személyi ismeretek hiányában. Gondolom ezt is az előzetes megbeszélés során a polgármester adta be neki. 

Érettségizett fideszes polgármesterként Dr. Gallai Zoltán képviselőtárásnak lekicsinylő karakirozásába kezdett azzal, hogy képes volt kiállni a BÉKE oldalán az elvont orvosi ügyeleti rend gyanánt.  Elmesélte, hogy a felesége kapcsán maga is Gyálra szorult, és lám kivel hozza össze a sors az ügyeleti ellátásban, mint azzal a Gallai doktorral, aki mindezt ellenezte!  És aztán itt ezt ekézte. 

Mi van? - hülye vagy és erre nem szól be senki?  (Az asszony sem csuklik?)

Az, hogy egy orvos nem tapsikol egy helyben jól működő ügyelet elvesztésének, sőt még próbál az embereknek azzal is segíteni, hogy küzd a helyben maradásért, és az egyesülettel közös felkészítő-bemutatókat tart, az váljék dicsőségére a polgármesterrel szemben. Ahogy az ügyelet ellátás vállalásai is Gyálon, ahol a polgármester rászorulni kényszerült, ha már nem vitte az asszonyt maszekhoz, vagy máshova. Szóval...

 Bukodi cinikussága az alantasságával vetekszik.

Aztán jött Krisztián László képviselő lejáratása és a Velóczki Melinda forszírozása azzal, hogy miként is várható tőlük változás, ha eddig mindig is mellette kiállva szavazták meg ellenvetés nélkül az előterjesztéseket.   

Mindezt fűszerezte némi sánta csúsztatással és mellébeszéléssel, mondván a kihívó ellenfelének, semmiféle közigazgatási gyakorlata nincs, vele szemben. 

Karcsi ne szórakozz! - amikor kiszálltál a furgonból a választásokat követően és Dönti maga mellé vett, akkor neked milyen képzettséged, gyakorlatod volt?  Ne süllyedj már mélyebbre, akkor amikor már amúgy is lementél kutyába.    

A BÉKE szó elemzése és annak polgármesterjelöltjének froclizása  helyet magadba szállnál és gondolkodnál el azon, hogy neked mennyi katonai-, katasztrófavédelmi-,  gyakorlati jártasságod volt, van és így tovább.  Amikor ismét azt ígéred, hogy ezt meg azt vállalva megteszitek Ócsáért, akkor miért nem mutogatsz vissza korábbi ugyanezen vállalásaidra és vonod le a tanulságot,  

Most 14 év után a be nem váltott ígérvényeid ellenére újra gombolod a felöltőt és jössz a régi nótával. Azzal amit eddig is sumák mód elhallgatott. Most újra fontos lett.

Azt ígérte 10 éve, két választási ciklussal ezelőtt, aztán nem valósítottad meg, Most meg újfent képes vagy azt hazudni, hogy megteszed. Persze, majd most, amikor eddig sem tetted. Te mitől lennél más?  Mitől változnál meg, ha már ezt kérdezed attól, aki végi hitt neked és melled voksolt?  Te, aki saját képviselőtársaidat is kikezded, lejáratni próbálod, jössz most újra a régi ígéretekkel? 

Nem kellesz már ehhez.  Amit nem tettél meg eddig, azt ezután sem fogod. Ehhez nem kell a te szerepvállalásod.  Ezt a választásokat követően az új polgármester egy éven belül abszolválja.

A választásokra kitérve előadta még, hogy zebrát létesít, oda, ahova korábban ígérte, Hogy járdát épít annak ellenére,  hogy korábban ezt nem tette meg, sőt azt is jegyzőkönyvbe mondva kijelentette, hogy a járdaépítést nem tartja önkormányzati feladatnak.  

Nem kellesz is de Karcsi!  

Legyen elég az összevissza beszédből, a lódításokból a hirdetett választási kampány-vállalásokból, a közpénzes fórumnak hazudott, magadat népszerűsíteni próbáló fele sem igaz prezentációkból. Az egymást váltó és téged hajbókoló, majd ejtett senkikből lett képviselő-jelöltekből, akiket magadnak szerzel az itteniek választása helyett.   

Bukodi fórumnak átkeresztelt kampányrendezvényére többnyire csak az önkormányzati intézmények elkötelezett tagjai, a Fidesz szervezetének érdekképviselői, a szimpatizánsok és a kötelezettek mentek el.  Nem igazán tudtak ellenzéki, vagy más beállítottságú valós érdeklődést mutató helybélit felmutatni. Erre Perutek János sem volt képes, ahogy azt a végén feltett "lehet kérdezni" felszólítás után csak a hátukat mutató közönség látványa adott igazából választ. (Ez nem egy fórum volt.)

Erre Perunak is elállt a szava és maga is képtelen volt kérdezni.  

Inkább behódolt (benyalt) és ezt képileg is megörökítette az utókornak. Ez van mostanság Ócsán.

 Szégyen.


Nincsenek megjegyzések: