2024. május 5., vasárnap

Mitől züllött le a fideszes vezetésű Ócsa - a polgármester szinte bujkál az országos sajtó elől ( - csak propaganda)

 Bukodi Károly elmúlt tízen valahány városvezetőként eltöltött éve a legatyásításról az elzüllésről és az itt élők lehúzásáról szólt.

 Bukodi Károly ma már ott tart, hogy saját propaganda sajtót fizet és tart ki városi közpénzből, hogy ez által a hamis látszatot keltve elhitesse a választópolgárokkal, hogy ő a jó választás.

Valójában Bukodi polgármestersége alatt indult meg a város leépülése. Amikor átvette az irányítás, Ócsa egy dinamikusan fejlődő, jó kilátásokkal bíró, vonzó település volt.  Ekkor még arról szól a disputa, hogy miként létesüljön, vagy sem mentőállomás a fiatal városban.  

Aztán Bukodi és csapata megtorpedózta ezt és Dönti Károly polgármesterrel szembehelyezkedve úgy határoztak, hogy az Egészségházba tervezett mentőbázist ejtik.  Így is lett, aminek nyomán most megszívtuk az orvosi ügyeletet is.

Aztán amikor Bukodi polgármester lett, az itt élőkre azonnal ráhúzta a kommunális adó terhét. Végkielégítéssel eltávolította a régi jegyzőt, és az akkori tapasztalatlan, de hozzá lojálisabb "kis" csávót, az akkori aljegyzőt tette naggyá a kinevezéssel.  Molnár Csaba azóta is elkötelezettje és társa abban a fertőben, avagy bűnben, amit az elmúlt évek során összehoztak.

Bukodi alatt a város pénzügyi kizsigerelésének folyamata megindult. Ezt a túlköltekező, hanyag gazdálkodást, a kommunális-adó bevezetésével és a K&H hitelállományának megemelésével sem tudott kompenzálni.  

A hibás, rossz döntések, az idegenforgalom leépítése, a közlekedési fejlesztések elmaradása, a FÉG  átjátszása a lakosságot is megtörte. A legnagyobb helyi foglalkoztatót gyakorlatilag felszámolták, és mára egy szánalmas üzemmé silányították. A helyi foglalkoztatás minimálisra zsugorodott. A távoli munkába járáshoz nem fejlesztették sem a vasúti közlekedést, sem a buszjáratokat.  A polgármester nem volt képes ezekben az ügyekben eredményesen eljárni, és a város lakóinak érdekét képviselni. 

A városon belüli úthálózat a környék legrosszabbjai közé került. A fővárosba, vagy Dabasra való eljutás katasztrofális lett, miközben Inárcs, Kakucs és Alsópakony is megelőzött bennünket a munkába járáshoz szükséges  utazásokat illetően. Ma a távolabb élő kisközségekből induló, autópályán közlekedő gyorsjáratok hamarabb érnek, juttatják be az utasokat Pestre, mint a közelebb álló Ócsáról.   

Alsónémedi község létére hozzánk képes szöcskeként ugrott előre a régióban.  Alsónémedi városvezetése annak ellenére, hogy nem a Fidesz bázisán nyugszik, képes volt értelmes, előrelátó fejlesztéseket bevonni, pályázati forrásokat sikeresen megpályázva megfogni és olyan fejlesztéseket véghez vinni, ami után Ócsa lakosság megnyalhatná az ottani községházában székelők tíz ujját. 

Bukodi mindezek alatt a város legnagyobb fejlesztését lengette be, mondván a kormány Alsópakonyon építi fel, hozza létre a devizahitelesek telepét. Azt mondták, autonóm lesz a városrész, aztán mégiscsak ráhúzták az új létesítmények szennyvizét városunk elavult szennyvíztelepére, amit a szaporodó Inárcs, a bővülő Kakucs is egyre növekvő teherként csak ránk küld.  

Ócsa szennyvíztisztítója ma ugyanolyan elavult, korszerűtlen, és túlterhelt, mint volt akkor, amikor Bukodi polgármesteri székbe került. Városvezetőként, polgármesterként azóta sem sikerült korszerűsíttetnie, tehermentesíteni, vagy fejlesztetni a telepet. Közben Ócsa népessége is tovább nőt, amit az engedélyezett építések szennyvízrákötései csak tovább súlyosbítottak.

Bukodi a pályázható fejlesztési kiírások megcélzása, a városi önrész biztosítása helyett olyan kétes üzletekbe kezdett, mint az oxyfa beruházás, a túlárazott TSZ-iroda romhalmazának felvásárlása, vagy a MÁV-parkolóberuházása során keletkező építési hulladékkal való fuvarozás a társult ásatásokkal együtt. 

Hát persze, hogy így már nem jutott pénz Alsópakony és Felsőbabád felzárkóztatására, a település fejlesztésére. Így és ezért maradt el Ócsán a járdahálózat kiépítése, a biztonságos kerékpárutak létesítése, miközben Bugyin át, Alsónémedi aztán Újhartyántól Dabasig szinte mindenki összefüggő több kilométernyi szakaszokat létesített.  

Ezzel szemben Ócsa a polgármesteri ígéretét sem hozta. Alsópakony és Ócsa vasútállomása közt továbbra sincs létesítve kerékpárút. 

A Damjanichon nem valósult meg a kiírásban szereplő járdaépítés, a MÁV átjárók a polgármesteri kampányígéret ellenére sem lett biztonságossá téve, a kiépítés elmaradt. A szennyvíztelep  ma már rosszabb állapotban van, mint a devizahitelesek lakóparkjának építését követően.  


Alsópakony gazdasági majorjában élők olyan mélyszegénységbe süllyedtek, amit a polgármester adta városvezetés hanyagsága okán legalább egy évtizednyi ráfordítással lehetne csak kiegyensúlyozni. A másik véglet Felsőbabád, amit a Fidesz adta Bukodi polgármestersége magára hagyott. 

Bukodi több pénzt ölt városvezetése alatt az általa vezetett, eléggé el nem ítélhető sportegyesületébe, amit mindennél előbbvalóak tart. 

Ócsa Bukodi alatt elhíresült.  A sajtó az Eu-s pénzekből megvalósuló P+R beruházás nyomán az önkormányzati területre elásott építési törmelék után érdeklődött volna a polgármesternél, de Bukodi akkor nem nyilatkozott, nem állt kamera elé.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxJRw-MdSVmvtUmDb75nx_Hb326X430n0wkpjybRibbw2unEhQ1KCnkdecveVjzUWAApJtCIH0YsLZgQJo83Bu6dV_myHVGHQdWIMhi-_YO04mo4QZbyBHb0S9dmfZ406Ya3UirQ6xgak/s1600/%25C3%2593csai.png
 
 Aztán idehozta a Williams tévét, akinek rendre megnyilvánul, de nem úgy, hogy a Kortye-féle társaság ráfókuszálna, vagy rákérdezne a valóságra.  Nem, mert őket nem érdekli az élet, az itt élők sorsa, hanem csak az a pénz, amit mi adóformájában befizetünk, nekik pedig a szolgáltatás nyomán kiutalnak. Ennek fejében Kortye Vilmos szerkesztősége csak a polgármestert futtató, személyét kiemelő, őt népszerűsítő propaganda anyagot állít elő és sugároz, mint valamiféle híradást, miközben a valós tájékoztatást mellőzi.  
 

Így ismét Pestről jöttek kérdezni Bukodi, de Ócsa polgármestere ekkor is elbújt a kérdezők elől. Az iskola melletti gyerekbántalmazásról nem nyilatkozott az országos médiában.

Aztán az elhíresült Koltai eset kapcsán sem akaródzott megszólalnia, amikor interjú szándékával keresték.  Akkor is csak lapított, mint szar a gazban. Végül a saját propagandáját biztosító hírcsatornája előtt áll a kamera elő hazug magyarázkodásával.  Kortye Williams tévéje ezt a történetet is hagyta a polgármesterrel futni. 

Ezzel szinte egy időben a patkányos alsópakonyi dráma is a sajtó látókörébe került.  Bukodi Károly ez esetben sem volt bátor az újságírók elé állni és nyilatkozni.

  Helyett inkán pityókásan a Koltait elutasító Egressy Gábor Szabadidőközpont virágos-ágyását taposva dülöngélt azon a majálison, amit a meghirdetett 20 órai zárás előtt 15 perccel befejeztek. 

Mindez jól példázza az a lezüllött kisvárosi közeget, akár környezetet és városvezetést, amit Bukodi személye polgármesterként elért, illetve megvalósított. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése