2024. május 12., vasárnap

Visszatérő nyílvánosság, vagy köztársaság - ez a mostani műsor a re-public vagy republika lényege ( - mű-sor)

 A re-public a visszatérő közönség, a publicum, mint nyilvánosságot, a hallgatóságot is jelenthetné, de ha a republica (republika) szót vesszük, akkor a köztársaságra való utalást találjuk.

A Republic fellépése, koncertjei mindig is népszerű, közönséget vonzó jelenség. Nincs ez másként Ócsán sem. 

A helyi városvezetése is erre apellált, amikor a Városháza elé szervezte buliját

Paksi Zita a polgármester kiszolgálója és kiszolgáltatója ként is előjött már - visszaszámlálás

 A választási ciklusban a helyi vezetés mindig is operált ezzel a nagy nyilvánosság előtt szerethető, élvezhető és örömet adó bonbonnal, amit a közpénzből finanszírozott magukat népszerűsítő zenés rendezvények jelentenek.  

Így van ez akkor amikor a választások június elejére esnek és így a soha meg nem tartott május 1.-e abból a szempontból válik fontossá, hogy a választásra készülő embereket egy kampányidőszakban zenész rendezvényen hozza össze. Erre szolgált az Irigy Hónaljmirigy (nyolctagú magyar könnyűzenei együttes) meghívása az Egressy Gábor Szabadidő központ által. Ezeket a programokat amúgy mindig is a helyi műv.ház önkormányzati költségvetésből, vagyis közpénzből, (a mi adóforintjainkból) szervezte az által, hogy a fentartó önkormányzat mire és miként biztosít az intézményvezetőnek keretet. Bukodi városvezetése alatt ez kézi vezérléssel, közvetlen beleszólással, a polgármester személyes elvárásai szerint történik, amit Paksi Zita konvertálja át.  Vagyis ő a végrehajtója annak a polgármesteri programnak, amit ilyen esetekben propagandának hívunk. Mert a választási kampány közpénzes zenei fellépései, felléptetései mindig olyan célzattal kerülnek megszervezésre és megrendezésre, hogy azzal a választókat befolyásolják, vagyis a fizető fél által (itt a polgármester vezette önkormányzat) a maga hasznára, az oldalára csábítsa a választót. Mindennek pikantéria az, hogy teszi ezt a közhatalmi szerepet viselő jelölt hivatalának közpénzéből, vagyis a saját választási kampányát áttételesen a választók adóforintjaiból, útpénzéből fizeti.  Ezt nem látja át egy jelentős többség.

https://www.goldrecord.hu/core/mod/goldrecord/oldal/zenekarok/2018/05/09/48/mid_slide_ihm-slider.jpg?ver=3.0.2
Irigy Hónaljmirigy együttese - Ócsán csak feleennyire futotta

Azt a becsapást, amit Bukodi a kulturális programokkal, a zenei rendezvényekkel végez, és Paksi Zita segedelmével véghez visz, az nem más, mint megtévesztés, szemfényvesztés.  

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTTkrXZMSQ5VQELBxhJHsBX2a4G-Npth78_ow&usqp=CAU
Volt, hogy csak ketten voltak színpadon - ide ez is elég
Az Irigy Hónaljmirigy is van olyan népszerű, hogy tömegeket vonz és mozgat meg. Az amit ebből Ócsa idehozott, egy fele sem igaz zenei produkció volt, amit persze sokan kajáltak, de a műélvezőknek ez nem jelent olyan kulturális, zenei élményt, mint a valós zenei csoportosulás fellépése.  

 Ócsán a "mirigyek" csak fél gőzzel léptek színpadra. A társulat fele nem jött el, azt lehagyták, mert egy "csökkentett", mondhatjuk amolyan fékezett habzású olcsó műsort vett meg. Bukodi és Paksi ezzel is képes volt a parasztvakításra. Az csoport nem csak fél gőzzel, hanem  fél playbackkel lépett fel.  Négyen jöttek a nyolc helyett és a nyolcig meghirdetett műsort fél után befejezték, aztán csak egy 10-15 perces levezetés zajlott és 19:42-kor elhagyták a porondot.  

Tudom, hogy ez is elég volt sokaknak, és örömet is okozott számukra, de azért ebben az is adatik, hogy lenézik, hülyére veszik az embereket, a közönséget és ezzel akar választókat fogni buksi a kutya fajzat.  

https://www.programturizmus.hu/media/image/show/ajanlat/szabadido/programnaptar/145/37099-majalis-ocsa.jpg?1712826477
Korábbi, a rendszerváltás óta nem volt időket próbál visszaidézni a városvezető a majálissal

Paksi Zita ebben társbűnös közpénzfelhasználó azt elzabáló programszervezőként. Hiába tetszeleg a Republic színpada előtt népszerűsítve magát és gazdáját a mi pénzükből idehozottakkal, ha már eljátszotta a polgármester bizalmát Koltai letiltásának elkotyogásával.  Zita most a bennmaradásért küzd, Bukodival kézen fogva.  

A Koltai ügy kiderülte olyan fiaskó, amit nem fog megemésztetlenül hagyni a polgármester a választások után, ha megtarthatja irányító-, vezető szerepét a város élén.  Paksi Zita napjai így is, úgy is meg vannak számlálva.  Ezen a Republic sem segít. 

https://scontent.fbud6-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/438222345_7702477083122866_5483791632253549993_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=HScbQVY9DGwQ7kNvgHv3sm2&_nc_ht=scontent.fbud6-3.fna&oh=00_AYBT-smp7A1r_LFAHcTHzVhEOgO0XI3kSFZTJXy99LBumw&oe=6646429E
Republic nem tehet Paksi és Bukodi háttérben zajló viseltes dolgairól - ők csak zenélni és szórakoztatni jöttek és léptek fel sikerrel

 A lényeg azonban mégis csak az, hogy közpénzen kovácsolt koncertekkel könnyű babérokra törni és embereket megtévesztve a maguk pártjára állítani. 

A remekművet nem az adja, hogy e-rendezvények  ingyenesek, ha nem az hogy mindezt bújtatva a város kasszájából az emberek adta útdíjból, hídpénzből, netán kommunális-adójából fizetődnek, miközben még tapsikolnak is hozzá. Bukodi ekkor érzi csak azt, hogy a póráz lekerült róla.

A művészet azonban  mégis csak az, amikor a polgármester által letiltott Koltai a Paksi által szervezett pedagógusnap előtt megjelenik és szívesen fellép Ócsán közpénzmentesen, ingyen és telt házat képes produkálni úgy, hogy az a városlakóknak egyetlen fillérjébe sem kerül és nem fáj másnak, csak Bukodinak.

Ez lenne az a helyi republika, mint közigazgatáson belüli köztársaság, amit a BÉKE teremt.


A "republika" szó jelentése és fogalma a magyar nyelvben az alábbiak szerint értelmezhető: 
1. Jogi-politikai értelemben: A köztársaság, azaz olyan államforma, amelyben a hatalom a nép választott képviselőire vagy közvetve a népre ruházódik át. A köztársaságban nincs uralkodói cím vagy trónöröklés, hanem az államfőt vagy elnököt általában választják. 
2. Történelmi értelemben: A régi Magyarországon a "republika" kifejezést használták a városi önigazgatást jelölve. A polgármesterrel és a városi tanácstagokkal vezetett városi közösséget nevezték republikánusnak. 
3. Általános értelemben: A "republika" szó használható olyan helyzetekben is, amikor valami független, autonóm, önálló és demokratikus módon működik vagy működhet. Például egy civil szervezet vagy egy vállalat republikánus lehet. Fontos megjegyezni, hogy a "republika" szó eredete latin, és annyit jelent, hogy "közügy".

 *

Nincsenek megjegyzések: