2024. május 28., kedd

Koltai jelképesen bemutat Bukodinak - Paksi továbbra sem biztosít helyszínt – református meghívás

A polgármesteri és művelődés-szervezői elutasítást követően (hiába tiltották ki)

Mégis fellép Ócsán
Koltai Róbert
.

 Bár nem az önkormányzati szabadidőközpont vagy a polgármester vonta vissza a korábbi döntést és biztosít helyszínt a helyiek által nagyon várt művésznek, hanem az ócsai reformátusok ajánlottak fel egy másik, egyházi teret a fellépéshez. Így jön el mégiscsak Ócsa a neves művész.

https://nepszava.hu/i/12/8/1/1452065.jpg

 Bukodi vagy a környezetében valaki nagyon hazudik Koltai kitiltása kapcsán. A polgármester politikai kampányrendezvényén a szabadidőközpontban azt állította, hogy nem tiltotta le a színész-rendezőt és ezt a mostani fellépéssel próbálta visszaigazolni, csakhogy ez nem az Ő jóvoltából jön létre.  

Bukodi megtehette volna Perutek és a szintén fellépő Szűcs meggyőzésére a jelenlevő szimpatizánsok, Fidesz-hívők előtt, hogy maga hívja meg Koltait, de azt is megtehette volna, hogy helyt ad a reformátusok szervezte meghívásnak, amivel többekhez eljuthatott volna a műsor.  

Bukodi azonban mindezt nem tette meg, ami bizony mégis csak Koltai szavahihetőségét erősíti, az amúgy is kétes hírnévre szert tevő ócska polgármesterrel szemben.  Szűcs kétes mivoltához süllyedt Perutek is ez esetben. Volt képes műsorvezető konferansziéként kérdés nélkül hagyni a polgármestert, majd még felmagasztalni azt, bűntársával együtt.

De hagyjuk is ezeket, akik még a véleményformáló hozzászólásoktól is eltiltják a közösséget. Mit is várhatnánk hát tőlünk?!? 

Lássuk be: a reformátusok biztosította ház befogadóképessége messze alul marad a közpénzen finanszírozott és a helyiek által fenntartott, Paksi Zita színművésznő által igazgatott Egressy Gábor Szabadidőközpont nagytermétől, de a népszerű idős színművész nem kér fellépti díjat, mert ez neki (már) erkölcsi kérdés.

Nem a hazug Bukodi ellenében és nem is Paksi Zita műv.szerv. szennyesének tisztázása a célja, nem a magamutogatás, a "csak azért is", hanem a szerető ócsaiak, az érdeklődő néző, a hallgatóság megbecsülése és a velük történő találkozás a fontos. 


A kárpótlás a szervező dolga.

 Mindehhez képes a jól eső meghívás csak megerősíti a művészben azt, hogy a polgármesteri fortélyos félelem, a politika nem telepedhet rá egy kisvárosnyi emberre, azok kulturális művelődésére, kikapcsolódására szórakoztattatására. A cenzori világnak legyen egyszer és mindenkorra vége Lendvai Ildikó egykori kommunista elvtársnő munkásságának befejeztével, és a mostani helyi pártvezetés visszautasításával.

Paksi Zitának sem lett volna más dolga, mint a polgármesteri cenzúra visszautasítása. (Erre bezzeg a takony Kiendl Zoltán sem reagált.)

Ha lett volna Zitácskában (benne) annyi tisztesség, hogy ehhez nem adja a nevét, akkor felajánlotta-, benyújtotta volna lemondását, jelezvén, hogy a kultúra, a kikapcsolódása, a szórakoztatás nem lehet politikailag, netán egy alantas polgármester kénye-kedve szerint felülírható. Ez esetben egy városnyi ember állt volna ki Paksi Zita és csapata mellett.

Ennek hiányában Koltai nyerte meg a helyiek szívét és győzedelmeskedett a diktátori hajlamokat felmutató városvezetés, valamint a művelődésszervezést, a színművészetet megszégyenítő (szintúgy művésznek titulált) Paksi-Bukodi duóval szemben.

Hantos Péter és hites felesége, Jarábik Klára ellenben olyan emberségről, honszeretetről és értékekről tett tanúbizonyságot, amire képtelen volt a Szabadidőközpont igazgatásával és a városi önkormányzat vezetésével megbízott polgármester.

Koltai elmondása szerint: – Mintegy három hete a helyi református vezető lelkész írt egy levelet, hogy nagyon szégyelli, ami történt.

Koltai Róbert, ragaszkodott hozzá, hogy fellépti díj nélkül megy csak el, mivel ez neki nem anyagi kérdés volt, hanem erkölcsi. Indoklásképpen hozzátette: „mert mi az, hogy lemondja egy polgármester”.

Az esetről az országos sajtó és blogunk is (többször) beszámolt, azt követően, hogy a népszerű színművész egy áprilisi Facebook-posztban fakadt ki, amely szerint a helyi művelődési házból telefonon közölték vele, hogy a polgármester nem járul hozzá, nem engedélyezi a fellépését az eljövendő pedagógus-napi rendezvényen.

Elsőként, amikor a pedagógusnapra a tanárparódiákat tartalmazó estjével invitálták, akkor is örömmel igent mondott.

Aztán erre jött a polgármesteri vétó.

Érdekes, hogy az országos visszhang ellenére a Fidesz és annak helyi országgyűlési képviselője Pánczél Károly, (mondhatni tanáremberként) sem határolódott el Ócsa vele egy ívású pártpolitikai csoportjához tartozó polgármesterétől. (Sőt a nemrég hozzájuk csapódó Perutek János médiaszemélyiség, celeb sem kérdezett rá, vagy vetett volna véget ennek a hazug képmutató együttállásnak a helyi show.műsorában legalább egy rákérdezés erejéig.) 

A szintén Ócsához köthető, itt lakó Szűcs Lajos sem méltatlankodott a barátjaként tekinthető, de a városra nézve degradáló polgármesteri húzás okán. Sőt maguk az ügyben érintett (behódoltan gyáva) tanárok sem léptek fel, azzal a kijelentéssel, hogy amennyiben a Koltai művész úr távol marad a pedagógusnapi rendezvényről, akkor együttérzésből, szolidaritásból maguk sem cselekszenek másként és ugyanezt teszik. Azaz távol maradnak a polgármester pedagógusnapi tetszelgésétől

De nem tették, ezt nem jelezték. Ebből az jön le, hogy Ócsán a pedagógusok is vagy tartanak a polgármestertől, vagy hozzá tagozódnak, egybe simulnak vele és ugyanazon elvek alapján maguk is elfogadják a művész pártpolitikai célzatú visszautasítását.

Ez a nyálasan nyúlékony a gerinctelenek csoportjához tartozó csiganyom, ismét csak egy olyan szégyenfolt Ócsa intézményesített rendszerét illetően, ami a kultúrától az oktatásig mély-torok nyomatot hagy.

Az, hogy a reformátusok biztosította lehetőség és Koltai Róbert igenlő visszajelzése, valamint a pillanatok alatt betelt és teltházas fellépéshez Paksi, Bukodi, Pánczél, Szűcs és az ócsai Fidesz társulata sem intéz, vagy biztosít nagyobb befogadóképességgel bíró helyt a fellépéshez, jól érzékelteti azt a bűzös vonulatot, amit ezek a személyek képviselnek és megjelenítenek kisvárosi életünkben, a mindennapok során.


Van kinek és van miért szégyenkezni itt. 

Polgármestertől a hamis énekesmadáron át a tanárokig bezárólag, mert egy Pánczél-Szűcs adta pártszövetségtől amúgy sem várhattunk el ennél többet. Erre Bukodi az élő, és máig futtatott silány alany.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifYPcBQS_J7lY8p7HPuyBKPh8Qiumqb3JGaJGFgYczr8As3NQj260d2xU9pe5Z_KQISa3u2NLpPKCFsbj79gxMfZgA-OzhT1aCfx9cTYRmumXmx_TDmrCWpF_w5RLGxaHsrNMDV7aI0CHpodjRGQjsJYmcEoWuT3IolbdlC1JbmjBeaECQasLuvLjqEtM/w620-h640/Koltai%20%C3%93cs%C3%A1n%20sose%20halunk%20meg.png


Ócsa népe ebből nem kér. Ezt fejezi ki Koltai fellépése iránti érdeklődése, a teltház és a kiüresedő önkormányzatiság. 

A júniusi választással ennek kell véget vetni.  Bukodi és hűbéreseinek ideje véget ér.

Koltai áttörése ezt hozza.

*

Nincsenek megjegyzések: