2024. május 30., csütörtök

Ami nincs, az van - szokjunk hozzá ahhoz ami nincs, ahogy Bukodi diktálja ( - van más választás)

 Bukodi szlogenekkel kampányol.  Elkényelmesedett jólétében és beszorult az évtizednyi tétlenségbe.

Közben csak az itt élőkkel, az ócsai emberekkel, a választókkal nem foglalkozott. Még az év elején is abban volt, hogy semmit nem kell tennie a győzelemhez, mert nincs más választás.

Aztán, amikor már Radics József, Török László is kiszállt, (Magyar Péter ócsai polgármester-jelöltségéről szót ne említsünk akkor, amikor maga is átállt és azzal állt elő, hogy kapjon még egy esélyt,) Bukodi; - nyeregben érezte magát.  Lovagolnia sem kellett, de erőfeszítést sem tett annak érdekében, hogy a választási ígéreteit beváltsa, azokat teljesítse vagy most az elszámolási időszakban számba-véve elszámoljon azokkal. 

Nem. 

Bukodi ugyanolyan hintás és hazug, mint volt éveken át. Mitől is lenne jobb, vagy változna meg 10-14 év múltával.  Őt nem a város foglalkoztatja, hanem az arrogancia és hatalom ami méretén túlira emelte. Azelőtt soha nem ért fellegekbe szállt. A havi milliós javadalmazását pótlékokkal, közpénzes gépjárművel, csecsebecsékkel, céges ajándékokkal gazdagította. 

Cserébe az itt élőket kommunális adóval sújtotta, miközben az önkormányzat pályáját  az egyesülete részére kisajátította. Tette ezt úgy, hogy még városi közpénzt is csapoltak mellé.   

Ócsán Bukodi polgármester egyesülete az egyetlen, mely milliós költségvetési támogatásokat kap-, és szavaz meg számára a fideszes többségű testülete által.  Még egy ilyen (összeférhetetlen) egyesületi finanszírozási mód nem ismert.  Bukodi városvezetőként az önkormányzat közpénzes zsebéből helyez át összegeket a maga civil egyesületének erszényébe, amit aztán elnökként fizettethet ki akár magának vagy klubtársainak.   

Történik mindez Ócsán Bukodi polgármesteri térnyerése következményeként. Közben az így kiszórt közvagyonból nem épül és nem szépül a város.  A városi pályára egyszerű lakos nem léphet. Kizárólagosan Bukodi elnökölte egyesület birtokolja az önkormányzati költségvetésből, vagyis általunk fenntartott egyik legnagyobb ócsai zöld területet.  

Ennek ellenpéldája az évek óta magára hagyott volt strand területe, amit a gaz felvet, de arra a költségvetés nem, hogy fele annyit sem, hanem annak 10 %-t sem, mint amit Bukodi egyesülete bezsebelt.  

Erre jön most a kampányszöveggel és azzal, hogy "jövőnk Ócsa"

Igen értjük, hogy a ti jövőtök Ócsában rejlik.  Abban a választásban, amit Ócsa népe megszavaz.  Vagyis ha biztosítja számotokra a továbblétet, akkor adott a jövőtök és a vele járó közvagyon uralma, ahogy eddig is. 


Ha viszont mást választ a város vezetésére, akkor nem a ti jövőtök fog tovább fejlődni, hanem a város és az itt lakóké. Vagyis a városlakók jövője a tét, nem pedig a Bukodi adta hóhányóké. Ez most a tét.

Nézzük meg, hogy amit Bukodi a kampánya során állít, az miként fest a valóságban.

"Ami van, az nincs." 

Az idő haladtával sok minden természetessé válik számunkra, mintha mindig is létezett volna.
🔸Ilyenkor még az is előfordulhat, hogy azt halljuk:
"itt nem történt semmi"

 Mit tartalmaz ez a kijelentés?  Ha  csak a Lázár érkezte vasúti átjárót, azt a két közúti kereszteződést tekintjük, aminek ígéretével már 2014-ben (!) is kampányolt, akkor bizony azt látjuk, hogy az van, ami nincs. 

Vagyis  valóban az van, hogy a két vasúti átjáró semmit nem változott, az nem újult meg, nem lett biztonságosabb és a beígértek ellenére sem épült ki hozzá gyalog út sem, nem hogy még járda, vagy más átvezetés.  Tehát az van, ami nincs. 

 Az van, hogy nincs megújulás, tehát az van, ami volt.  Polgármesteri ígéret, szavahihetőség,  teljesítés semmi. (2014 és 2024 közt 10 év polgármesteri tétlenség mutatkozik akkor is, ha a választók becsapásáról nem szólunk.) 

Igen:  "itt nem történt semmi"

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJTrxMe8Bqijebn6WFrb0DPz4H7ziNtY84IvTdyS8uFfGHtOuT4g2mIRYnrwludtqXU6OqTsfi0gPQWQpqgvs4_NT4_bC4JJlKOGuaQnsHOEcrDo8U-oalwVpRBahGYmpIKG_tYqqU9ys/w640-h480/SSA40356.JPG

"Ami van, az nincs".  

Ez van a szintén beígért Alsópakony és a vasútállomás összeköttetését biztosító kerékpárúttal is.  Bukodi ezt is megígérte aztán ezt a vállalását sem tartotta be. Vagyis valójában az van, hogy Ócsa belterületén egyetlen méter kerékpárút nem létesült, nem hogy Alsópakony bekötése ilyen téren történő bekötése megvalósult volna.   Tehát az van, ami nincs. 

A van, az nem más, mint az elmaradt beruház, az összeköttetés-, a kerékpárút hiánya.  

Igen:  "itt nem történt semmi".  

 "Ami van, az nincs"

2011-ben azt hangoztatta: "Városunk legújabb kori történelmének legnagyobb fejlesztése előtt állunk, amely nagymértékben megerősítheti szerepünket a leendő járásban, sőt a megyében, utat nyitva új vállalkozások, munkahelyteremtő beruházások előtt."

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqN16-_suMf5_tmXYtYhMAJCja4v3g5zXsC4N9dFfETdXROyAZDE4F7ucGJ3RmSEThyphenhyphenz48DOcK4d2-wR7tCk30sy3C2hpUcMhee9KKrnZX5fDcVdAiMVnOeh_Aw5_RfnjHImO7kVNK694/s400/feg+gy%25C3%25BCl%25C3%25A9s.jpg

Itt szintén az van, hogy a beharangozott hatalmas fejlődés elmaradt. Ócsa szerepe nem, hogy megerősödött volna, hanem leértékelődött. Nem nyíltak új vállalkozások, nem teremtődtek új munkahelyek, sőt beruházások maradtak el. A FÉG bezárt, 150 dolgozó vesztette el a munkáját. Az MPF-Holding tulajdonosváltásával átadott-átvett és később újraindult üzem, alig 50 főt foglalkoztatott.  Nem, hogy fejlődés, hanem leépülés lett Ócsán Bukodi szózata ellenére.

"Ami van, az nincs".

 Vagyis ami van, az nem ugyanaz, ami volt. Tehát rosszabb. Ez nem előrelépés, hanem leépülés. Nincs, nem adatik meg már az, ami volt. 

Igen:  itt nem fejlődik semmi.  

Az idő haladtával sok minden természetessé válik számunkra, mintha mindig is ez létezett volna. Holott a fejlődés, egy évtizednyi idő ment el mellettünk észrevétlenül. Igen itt nem történt semmi.  Csak a fejlődés maradt el. 

Tovább is van... - minek is sorolni.  

Bukodi szerint nincs itt semmi látnivaló, tessék tovább lépni.

Itt úgy tűnik ez a természetes.  Bukodi ne legyen az; - nem lehet az.  

Nem természetes, hogy ez a mentalitás, ez a stílus és ez a semmittevés uralkodjék el a város felett.   

Ócsán változásra, változtatásra van szükség, hogy végre történjen itt valami

*

Nincsenek megjegyzések: