2024. május 18., szombat

Utcafórum Ócsán - a BÉKE képviselőjelőltjeinek közterületi bemutatkozása ( - kampány)

 Választásra készül az ország. A kampány beindult. Ócsa városa sem maradhat ki ebből.  A Fidesz uralta Városháza ura, a jelenlegi státuszát vesztő ma még polgármester is indul, vagyis újrázik a posztért. 

Azért a pozícióért, amit nem szeretne leadni vagy elveszíteni. Bukodi Károly számára fontos lenne a hatalom megtartása. A mögöttes támogató politikai szervezet, a Fidesz nem volt képes jobb embert, nemesebb jelöltet állítani.  Holott Bukodi polgármesteri munkássága sok kivetnivalót, egyes felvetésekben bűncselekmény-gyanús történéseket, más esetekben jogsértő, vagyonvesztéssel, környezetkárosítással járó, vagy azokra ható cselekmények is előkerülhetnek.

A választás, mindig egy ciklus végét jelenti. A választottnak ilyenkor illik elszámolnia az erre az időre tett vállalásaival. Azzal, amivel meggyőzte a szavazókat, hogy bizalmat, ezzel pedig szavazatokat, vagyis felhatalmazás biztosítsanak a szimpatikusnak vélt jelöltnek.  

Ócsa esetében Bukodi Károly kapott a legtöbb vokssal bizalmat az előterjesztett választási programja után.  Most ezzel a rábízott bizalommal kéne elszámolnia a ciklusának végéhez érő polgármesternek. Azzal, amit a programjában meghirdetett és, hogy abból mi valósult, ill. mit valósított meg. 

Bukodi ezzel azonban rosszul áll.  Ciklusában a dolgok nem a vállalásának megfelelően alakultak. Polgármesterként mintha eldobta volna, vagy elfelejtette volna, hogy mit ígért, mit vállalt a választók előtt.  

Nem véletlen hát, hogy most, az elszámolási időszakban, a jelen kampány során képtelen ezt megtenni. Bukodi polgármesterségének ezen ciklusában a város eladósodása tovább nőtt, annak ellenére, hogy a lakosságra kivetett kommunális adóból évről-évre egyre több bevétele származott az önkormányzatnak.

Bukodi a város bevételeivel, a költségvetéssel nem jól bánt. Magára, autójára, jutalmazására és a személyéhez köthető egyesületére többet fordított, mint a lakossági célok megvalósítására. Így maradtak el pályázati lehetőségek, amikre önrész hiányában nem pályáztak. 

A beígért kerékpárút létesítése, Alsópakony és Ócsa vasútállomás biztonságos összekötése is elmaradt.

A két vasúti átjáró gyalogosforgalmának biztonságossá tétele, a Bukodi által beígért kiépítés elmaradt.

Ócsa város járdahálózatának korszerűsítése, fejlesztése a kiírásban olvashatók ellenére nem valósult meg.

Az ócsai turisztikai (Turinform) irodát bezáratta, a helyi turizmust ellehetetlenítette, mert félve-utálta az ezzel foglalkozó rivális képviselőtársát, aki kihívója is volt.  

És sorolhatnánk a polgármesteri fiaskókat tovább, de minek, ha a látó is vak marad, ha csak a Fidesz politikai programja, arculata lebeg az orra előtt.  Ócsán azonban nagy a baj.  Az itteni történéseket nem írja felül Orbán Viktor, vagy az ellen oldalon megjelenő Gyurcsány és neje.  Dobrev ugyanúgy nem kompetens és nem helyi, ahogy a kormánypárttól elváló Magyar Péter sem.  Ők egyike sem foglalkozik Ócsa dolgaival. Ahogy az utóbbi időben Bukodi Károly sem foglalkozott már az itt élőkkel, a helyi választókkal és körülményeikkel.  Bukodival valahogy elszaladt a ló.

Bukodi polgármester felett eljárt az idő.  Ócsát, az itt élőket elhanyagolta, az érdekeit semmibe vette, az ígéreteit nem valósította meg, azokat nem teljesítette.  A képviselőket elszigetelte, testületet tagjait hol megtévesztéssel, hol zsarolással, vagy éppen fenyegetéssel kiiktatta, sakkban tartotta.  A hozzá köthetők a párttagok a szavazati többséget mindvégig biztosították számára. A sétagalopp városvezetés ellenére Ócsa legatyásodott Bukodi keze nyomán. 

Polgármesterként a lakossági kapcsolattartás mondhatni felszámolta, fórumot, lakossági találkozókat, fogadóórát nem szervezett, nem tartott.  Most mégis a lakosság segítségét támogatását kéri, azért, hogy az általa korábban ígért, de az elmúlt évek során meg nem valósított célakt újragombolja és ismét meghirdesse annak ellenére, hogy azokat eddig sem volt képes megvalósítani, betartani. 

Bukodi most sem csinál mást, csak a régi nótát fújja. Már a vállalásokat sem tesz, a város fejlődését sem ígéri. Gyakorlatilag semmi nem várható már ettől az indulótól. 

Vele szemben jelentkezik, jön a BÉKE, akinek jelöltjei nem csak polgármestert, hanem képviselőket is biztosít a város lakosságának. Ők azok, akik programot hirdettek, és fórumokat tartva mutatják be a választáson induló tagjaikat. A BÉKE képviselőjelöltjei az utcát, a köztereket járva keresik-kínálják a lakossági kapcsolatot.   

 Programjuk nem csak Bukodi polgármester hátrahagyott romhalmazának rendbetétele, hanem az általa meg nem valósítottak teljesítése.  Bukodinak erre volt ideje és meg volt a lehetősége. Elpuskázta. Számunkra semmi garancia, hogy a Fidesz és a vele járó személyek, Bukodival az élen, bármit is képesek teljesíteni abból, amit eddig sem tudtak megadni. Ezért nem marad más értelmes választás, csak a BÉKE. 

 A Barátságos, Élhető Kisvárosi Egyesület tagjai valóban Ócsáért, az itt élőkért akarnak tenni. Ők képesek cselekedni és megvalósítani azt, amit Bukodi a kormánypárti háttérrel, Pánczél Károllyal, Szűcs Lajossal és az egész helyi branccsal nem volt képes.  

Bukodi alkalmatlansága vitathatatlanná vált.  Több esélyt nem érdemel. Személye, alkata nem segít Ócsán.  A városnak új erőre, friss emberekre, lendületre és jólétre van szüksége, Ezt már csak egy kormányzatok kívüli kör, egy olyan Fidesztől-mentes egység képes teljesíteni, aki kellő bizalmat kap városunk élhetőbbé és jobbá tételéhez. 

Paul Tamás és az utcafórumon is látható csapata képes reformot véghez vinni,  Ócsát méltó helyére emelni. 

Erre biztosít lehetőség a mostani választás. 

*

Nincsenek megjegyzések: