2021. február 15., hétfő

Ócsán ássák alá az Orbán-kormányt - a helyiek által piedesztált fideszes polgármester és társai a párt sírásói

 Érdekes látni azt az aknamunkát, amit pont a helyi fideszes brancs végez, gyengítve a kormánypárt népszerűségét, Ócsa polgármestere és mentora által. A pártszimpatizánsok ezek szerint nem érzik a káros hatását annak az árulkodó ténykedésnek, amit Bukodi Károly és Szűcs Lajos végez.

Bukodi Károly Ócsa fideszes polgármestereként mondhatni folyamatos károkozásban és vagyonvesztésben áll a várost illetően.  Polgármestersége alatt már vagy 100 milliós  vagyonvesztést okozott a városi költségvetésnek, a sajátos elgondolásaival.

Csak az oxyfa-ültetvények kétéves programjával vagy 40 milliós kár keletkezett a beruházás indítása és elvesztése kapcsán, hozzátéve az általa beígért és elmaradt haszont is ez akár többre is rúghat.  A pontos pénzügyi veszteséget nem tudjuk, mivel hivatalos elszámolást ezzel kapcsolatban a polgármester nem mutatott be a képviselő-testületnek, és a polgármester sem számolt be az erre fordított költségekről az ültetéstől a kerítésépítésen át a visszatelepítésen, a fizetett őrzésien át az elvesztésig.  

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember

Ugyancsak a hiányos, valamint nem nyilvános a Tsz-Iroda vétele utáni elbontásának végleges költségelszámolása, ami szintúgy közel 40 milliós károkozással, másrészt vagyonvesztéssel járt. 

A Lakatos-ház eltüntetése nyomán ért vagyonvesztés és eszmei kár is 20 millióra saccolható, különös tekintettel arra, hogy az ezzel okozott tájbeli sebhely ma is ott csúfolkodik a műemléki környezetben.

Szintúgy tartozik még a polgármester a városnak az Eu-s támogatással létesített MÁV-parkolóberuházásból származó építési törmelék Ócsa területére helyezésének költségvonzatainak bemutatásával, az elszámolással, hogy ez mekkora haszonnal, vagy kártétellel járt az engedményezett  vállalkozás és a városi lakosságot érintően, ami, ugyebár a költségvetési ráfordításokat jelenti. Egyes elgondolások szerint ez is okozhatott 20 milliós kártételt a városnak.  Bukodi Károly ezzel az elszámolással is tartozik még.

Nincs szükség tovább sorolni az elmúlt évek értékvesztő városvezetését, mert ez is bőven elég ahhoz, hogy ne válasszák újra ezt a fideszes bagázst.

Erre látszik ráerősíteni Szűcs Lajos helyi lakos, aki hátrahagyva az átrajzolt egykori körzetét, mostanság csak érintőlegesen szórja ártalmait.  

Ott volt a FÉG átjátszása során Bukodival az MPF-csoport főrészvényese, Felcsúti Zsolt mellett akkor, amikor nem kellett volna, mert akkor sem a munkások védelméért álltak ki, hiába is mondtak bármit, számos helybéli vesztette el az állását akkor.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqN16-_suMf5_tmXYtYhMAJCja4v3g5zXsC4N9dFfETdXROyAZDE4F7ucGJ3RmSEThyphenhyphenz48DOcK4d2-wR7tCk30sy3C2hpUcMhee9KKrnZX5fDcVdAiMVnOeh_Aw5_RfnjHImO7kVNK694/s1600/feg+gy%25C3%25BCl%25C3%25A9s.jpg

 

 

Szűcs Lajos volt az, aki Pest megye közgyűlésének elnökeként a télvíz idején, amikor hatalmas hiánnyal küzdött a Pest megyei Önkormányzati Hivatal és nem volt képes fizetni számos intézmény fűtés számláját, akkor volt olyan kegyes és melegebb éghajlatra távozott.  Ez volt az a távoli Azori-szigetekre történő kiruccanása, amiből országos sajtóvisszhang keletkezett, jól megtépázva a Fidesz jó hírét. 

 Ennek hozadékaként az akkori étkeztetést végző szolgáltató, a Hungast is bedobta a törülközőt, mivel a megye képtelen volt a felhalmozott iskolai étkeztetési számlatartozását rendezni.  Erre nem volt pénz, az óceáni utazásra azonban sikerült forrást biztosítani. A botrány akkor nem mosta el Szűcs Lajost, de a soros választások alkalmával már nem kapta meg a megyei elnökségi tisztséget. 

https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3301/33011/330114/33011452_0925e2b845064c300a0bddc9f8ddc1c7_wm.jpg

Ugyancsak Szűcs Lajos nevéhez köthető egy ősi szakma, a halászat elsorvasztása, amit a saját törvényjavaslata kapcsán a halászat reformjával és horgásztársadalmat érintő átalakítással ért el. Mindez a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökségben betöltött szerepvállalásának köszönhető.

Hasonmód fejtette ki áldásos tevékenységét Szűcs Lajos a  Magyar Tenisz Szövetség élén, ahol először a tenisz iskolai oktatását, pályák építését és a sport fejlődését ígérte, majd sikerült elérnie, hogy a tenisz élvonalába tartozó játékosok intettek be neki és a szövetségnek, és nem voltak hajlandók a játékukat és a nevüket adni a Szűcs elnökölte szövetségnek.  

Szűcs tovább bulizott, parádézott és gálázott a szövetségben. A Valentin-napi baráti páros-teniszezések, a legdrágább szállodákba szervezett partik, mind a fényűző pénzszórást mutatták.

Szűcs mindezek mellett még (10 milliárdért) a Margitszigetre is úgy fogadtatott el egy botrányos stadionépítési tervet, hogy azt sem a fővárosi önkormányzattal, sem a  kormánnyal,  nem egyeztetve a kormányfő távollétében indítványozva szavaztatott meg. Engedély nélkül bontották le a szigeten álló, régi UTE-tenisz-stadiont. Az V. kerületi kormányhivatal ezért bírságot szabott ki a Nemzeti Sportközpontra. Az ezt követő balhé után sem sokat vesztett a Fideszben Szűcs Lajos. A kormánypárt máig nem köpte ki magából ezt a kártékony embert. Pedig kis munkán is lehet sokat nyerni.

Mindezek után kiderült, hogy 3,5 milliárd forintos költségvetési hiányt hozott össze a szövetség Szűcs Lajos elnöksége alatt.  Ezt Szűcs az állami pénzből akarta "konszolidálni", amit már nem tudott lenyeletni a költségvetéssel. Szűcs a Szabó Tünde államtitkárnak küldött levelével bukott meg.

A szövetség visszás gazdálkodásáról sok hír megjelent, a borsodi tagszervezet már 2018 októberben feljelentést is tett a rendőrségen, a NAV is vizsgálódott. Offshore-hátterű céghez került ugyanis állami pénz, ami jogsértés gyanúját veti fel.

Ezek nyomán lemondott a  teniszszövetség teljes elnöksége, végül Szűcs is távozott ennek éléről.

Lajosunk még sem bukott el pártpolitikailag és maradhatott az országgyűlésben jegyzőként, és a Fideszben párttagként úgy, hogy a sajtó sem szedte darabokra az ismert politikai előélete és tisztségeiben betöltött káros tevékenysége ellenére. 

Szűcs Lajos ma is Ócsán él háborítatlanul és osztja az észt, adja a mögöttes tanácsokat, vagy éppen szórja a fenyegetéseit a fideszes alattvalók, a képviselők és még ki tudja kinek. Inárcs napelemparki beruházása során is az ócsaiak ellen szól be az erre fogékony képviselőknek.  Mit képzel ez az alja ember?

Áldásosnak nem nevezhető tevékenységéért Ócsa városvezetése az önkormányzata jóvoltából a városban ritka nagy kincsnek számító térkövezet járdával, és a háza előtti útszakasz felújító aszfaltozásával hálálja meg azt a szemfényvesztést, amit pártos munkájával végez itt. 

Ócsa népe nem sok hasznát látja Szűcs Lajos kormánypártiságának, még úgy sem, hogy a polgármesterrel egy pártcsoport tagjaként és volt területi országgyűlési képviselőként évekig jelen volt helyi közéleteben. Szűcs Lajos sem a helyi önkormányzatban, sem a városban nem hagy maga után hasznos és jelentős nyomot.

Legutóbbi értesülések szerint a Zsíros-féle napelem-park és a hozzá kapcsolódó nagyfeszültségű vezetékhálózat kiépítése és a város határában levő földeken történő átvezetése mellett szólalt fel egy a polgármesterrel közös találkozón, ahol állítólag volt pofája azt hazudni, hogy amennyiben nem támogatják a helyi képviselők a vezeték jelenleg ismert és tiltakozásokkal terhelt nyomvonalát, akkor elesünk a támogatásoktól.


 Szűcs nem mond igazat, de a Bukodi is vele hazudik. A város érdekei helyett egy bizonyos csoport egy mögöttes érdekeltségi kör és egy stróman érdekeit helyezik előtérbe azzal, amikor ilyesmiket állítanak. 

Bukodi az online fogadóórán azt hangoztatta, hogy az önkormányzatnak ezzel a vezetéképítéssel nincs dolga. Pedig a jkv tanúsága szerint rengeteget tárgyaltak és alkudoztak a beruházóval, az ellenérdekelt felek és a jogosan felháborodott gazdák kihagyásával.  Egyedül Horváth Mihályt fűzték meg, hogy a többek nélkül beadta a derekát, ahogy Bukodi mondta.  Ezért ők azok akik nem csak Ócsa és a Fidesz sírját, hanem saját jólétüknek továbbvitelét is aláássák. Ócsán a helyzet változatlan.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/121911705_3210764875718035_7832366982903599371_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=ad6a45&_nc_ohc=0iDXzCmXuMoAX8W6pvi&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=be5d46a2590af4b92bfc27c1f37b70f9&oe=604E2D2C

Ócsa amúgy sem a jelentős pályázók közt ismert. A pályázati pénzek hiányát nem Szűcs elmélete, hanem a város rossz gazdálkodása és jelentős vagyonvesztése okán abban leljük, hogy a Bukodi adta vezetés nem képes a pályamunkákhoz szükséges önrészt biztosítani. Ezért hagy ki pályázatokon való indulást Ócsa. Így nem épül járda, kerékpárút és nem újul meg a szennyvíztisztítómű, továbbá sok minden egyéb. Nem marad hát más, csak a mutyizás, és a helyi érdekek kiszolgáltatása. Ebben az esetben a pártérdek és a kormány szándéka sem számít. Az árulók, a sírásók láthatóan itt vannak. Bukodiék kudarca Ócsa lemaradása másokhoz viszonyítva a fejlesztésekben, az valójában a helyi fejlődésbeli elmaradottsága, a városvezetés anomáliája, és a polgármester alkalmatlansága, az amit a helyi fideszes  hagy örökül majd a választókra.

Ócsa vesztesége jelentős. A helyi Fidesz Bukodi Károly, Szűcs Lajos, Horváth Tamás és társai nyomán való elutasítottsága van, és lesz olyan jelentős, hogy az itt elvezessen a helyi kormánypárti bukáshoz. 

A pártos sírások munkája nem múlik el nyom nélkül. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése