2021. február 20., szombat

Paloznakon betiltották az építkezést – elegük lett a befektetési haszonlesőkből ( - Ócsán nem segít Bukodi)

 Sokat írtunk és foglalkoztunk a városvezetés által eltitkolni látszó nagyfeszültségű elektromos hálózat kertek alatti elvezetésének átengedése kapcsán.

A blogbejegyzéseink után a polgármester is megszólalt és több helyről is kérdésre válaszolva adott olyan nyilatkozatokat, hogy azzal nem kioltotta, hanem inkább tovább gerjesztette az általa generált bajt.

Volt képe a 2019-óta zajló és általa titkoltan kezelt folyamatról úgy beszélni, hogy azzal az önkormányzatnak nincs dolga, mikor valójában több egyeztetésen, megbeszélésen vett részt a beruházás kapcsán, mint amennyit erről az itt élőkkel beszélt volna. 

https://lh3.googleusercontent.com/z_VO7SMFztnUILW_0ILi8vNZFFvD5PuRRy_oLSG4aaf_ZfgrQaNXqOjMnKLVpF3VwqlktKC6=w1080-h608-p-no-v0

Aztán, ahogy a hazug embert előbb utolérni, mint a sanda polgármestert, úgy sikerült Bukodi Károly nyomán ebben az egész mocskos ügyben való térnyerést leleplezni. 

Már csak azt nem tudni, mi vezérli Ócsa polgármesterét a Zsíros-féle nagyfeszültség fenntartásában. Abban az Inárcson létesítendő napelempark-beruházásban aminek távvezetékét az ócsai földeken keresztül akarják áthúzni.

Bukodi állítása szerint, - mely egyben a hozzáállását is képezi, - önkormányzati területet nem érint a tervezet nyomvonal, így nincs mit tenni, mivel a HÉSZ ezt nem tiltja,  így maga is ezt preferálva, nem tud mit csinálni.

Ez persze hazugság. Több ponton ellentmondásba került magával és a valóssággal a polgármester. Az itt élőket és a fölműveléssel foglalkozó gazdálkodókat pedig végképpen hátraszúrva árulja el, és hazudtolja meg. 

A helyzet ugyanis az, hogy a városvezetésnek és adott esetben a polgármesternek minden joga, továbbá lehetősége adott arra, hogy ezt a nyomvonalvezetéssel tervezett beruházást ne engedélyezze, vagy éppenséggel az érintettek érdekében meggátolja. 

Már ha akarja. Az, hogy erről másként beszél, azt igazolja, hogy nem akar mást, mint a gazdálkodók érdeksérelme ellenére a tervezett nyomvonal mellett a beruházó megsegítése az átvezetés biztosításával.  Ez pedig nagyon bűzlik.

Ócsán már szakítottak értékes földterületet, megtörve ezzel a mezőgazdasági földrészek termelési ágba soroltságát. Tehát nem a légből kapott gondolta az, hogy a nagyfeszültségű vezeték földekre vitele egyfajta földrablás elindítója, aminek az a célja, hogy a termelésben ellehetetlenítve, a fölművelést gátolva azt előkészítsék és kivonhatóvá tegyék azokat egy ipari területté nyilvánítható zónát létesítve. Ebben legalább annyi haszon rejlik, ami felér a gazdálkodók tönkretételével. 

Az, hogy Ócsa polgármestere nem képes a gazdálkodók érdekét képviselni, az itt élők érdekében eljárni, csak erősíti azt a gyanút, hogy valaki más mögöttes érdekeit szolgálja a helyiekkel szemben.

Nem igaz, hogy polgármesterként buksi nem tehet meg mindent a földek, a város védelme érdekében. 

A települését védő Paloznak polgármestere Czeglédy Ákos mutat erre igazi példát Ócsa polgármesterének Bukodi Károlynak.

  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTW4laOwvWS5Nv2ubmkwOTvGheiPf8gZCShEQ&usqp=CAU

Hétfőtől Paloznak teljes területén tilos telket alakítani, új építményt létesíteni, meglévő építményt átalakítani, bővíteni, elbontani és más, építésügyi hatósági engedélyhez nem kötött változtatást végrehajtani.

A február 15-én életbe lépő tiltásokról az önkormányzat honlapjának építési ügyekkel foglalkozó részén olvasható egy közlemény. Mint megtudtuk, a döntést személyesen Czeglédy Ákos polgármester hozta a járvány miatt a képviselő-testület hatáskörében eljárva. Azt mondja, az egyre súlyosabb építési láz miatt régóta készültek a drasztikus lépésre. Most lett meg a jogi háttere annak, hogy a település bel- és külterületére egyaránt érvényes “változtatási tilalmatelrendeljék.

A változtatási tilalmat a településrendezési eszközök felülvizsgálatának idejére rendelhetik el maximum hároméves időtartamra – mondta a polgármester.

  http://balatonifutar.info/wp-content/uploads/2014/07/czegledy-akos.jpg

  A változtatási tilalom természetesen nem csak egy pillanatnyit ötlet, azt a településrendezési eszközök felülvizsgálatának idejére rendelhetjük el maximum három éves időtartamra. Törvény írja elő, hogy a felülvizsgálatot el kell végeznünk, és a szabályokat indokolt esetben módosítanunk kell. 

A felülvizsgálatnál az a cél vezet bennünket, hogy megőrizzük Paloznak falusias jellegét. Nem szeretnénk, ha a község valami kertvárosias területté alakulna. Egyesek csak annyi zöldterületet hagynának, ahol a szalonnasütő elfér, és egy grillpartit lehet csinálni. A hagyományos kertet magát felszámolnák, mert csak vacakolni kell vele. Olyan szabályokat szeretnénk, amik nem engedik ezt a folyamatot. Meg szeretnénk erősíteni a szőlőterületek védelmét is, hogy megakadályozzuk a még meglévő területek feldarabolását, beépítését. 

 Amint lesznek tájékoztatásra alkalmas munkaanyagok a tervezőktől, azokat folyamatosan tesszük fel a község honlapjára, és várjuk róluk a véleményeket. Az elektronikus kapcsolat mellett szeretnénk majd egy valódi élő fórumot is tartani róla. Talán a járványhelyzet alakulás erre majd lehetőséget ad – mondta Czeglédy Ákos polgármester. 

Szóval a járványhelyzet nem csak rossz és negatív hozadékot jelent. Ezt is ki lehet használni erre is, meg arra is. Paloznak polgármestere a település védelmére használja fel a rendkívüli jogrendet és testület hatáskörében eljárva, nem engedélyezi a beépítéseket. Ezt egyszerű változtatási tilalommal el tudta érni.

Ócsa polgármestere és jegyzője ezt nem akarja meglépni. Bukodi Károly teljesen másként publikálja a leleplezést követően az eseményeket. Ő  inkább hagyja kiszolgáltatott helyzetbe szorítani az itt élőket és hagyja pusztulni a rábízott kisvárost, lakossággal, földekkel és környezetével együtt, egy idegen vállalkozó sajátos érdekei mentén. Érthetetlen mód.  Ócsa polgármester csak húzza az időt.

Paloznak kb 500 fő lélekszámmal rendelkező község, egy normális polgármesterrel az élén. Ott Czeglédy Ákos polgármester képes gátat szabni annak az építési kedvnek, amit a 9000 főt maga mögött számláló Ócsa polgármestere, Bukodi Károly képtelen megtenni. Paloznakon változtatási tilalmat rendelt el a polgármester. Ócsa polgármestere ezt nem lépi meg. 

Nem kéne most végre embernek lenni és inkább lemondani, mintsem a kutyák prédájává válna ez a kisváros?!

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése