2021. február 26., péntek

Ráerősített Ócsa polgármestere blogunk nagyfeszültségi bejegyzéseire - igaz, hogy kijátszották a várost

Ócsa polgármestere megerősítő közleményben igazolta vissza blogbejegyzéseinket, mely szerint a város lakóházainak közelében, a Halászy Károly utca, Pipacs utca  párhuzamos nyomvonalába tervezett távvezeték háttértárgyalásai során a jegyzővel egyeztetve hozzájárulást adtak ki annak megvalósíthatósági tervéhez.

Ócsa polgármestere és jegyzője, Bukodi Károly valamint Molnár Csaba sandán sunyi mód eljárva a mögöttes anyagi érdekeltségű Zsiros-féle vállalkozásnak kiszolgáltatta a várost az itt élőkkel együtt.   

 

Ócsa városvezetése a főépítész (Vojnits Csaba Ferenc) bevonásával képes volt olyan elvi hozzájárulást kiadni  ami nem az itt élők érdekeit szolgálja. Ezzel elárulták az általuk képviselt választókat. Bukodi triumvirátusának sikerült kiszolgáltatni a földművelőket, a földtulajdonosokat, gazdákat és a városban élőket egy olyan (stróman) tőkésnek, akinek semmi más nem számít, csak a profit.

A Zsíros-féle EZRT-SOLAR FINANCE Kft, a VIRGIN SOLAR Kft és az InterWatt Kft szándéka szerint a helyileg érintett vállalkozások azok, amik az inárcsi napelempark nagyfeszültségű terhét viselik, ha a saját városi földekein keresztül kívánják átvezetni azt.  Bukodi városvezető bandája (triumvirátusa) ehhez adta hozzájárulását, amit a kezdeti tárgyalások titokban tartása mellett, csak idén február 24.-én megjelentett "tájékoztatásában" ismert el és tárt a közvélemény elé. Mindezzel már egy szorult, kiszolgáltatott, kényszer helyzetet teremtve az ebben hátrányosan érintetteknek.

 Ócsának ebből a beruházásból semmi haszna. Ilyenhez egy normális városvezetés nem adja a hozzájárulását. Bukodi és társait azonban mindig más érdekek vezérlik. 

Az említett polgármesteri "tájékoztatás" is csak azt követően jelent meg, hogy mindezt a blog megszellőztette. Ócsa város blogja amint erről a vezetői szándékról, megírta azt. Most hogy a polgármester erről vallott, már rég számos információt hozott nyílvánosságra és jegyzett le az oldalunk. A blogunk bejegyzései feltárták mindazt a sanda titkolódzást, amit a városvezetés ez ügyben ismételten produkált.  Ócsa polgármestere tehát semmi újat nem közölt, csak megerősítette a blog jegyzéseit.

Bukodi Károly és jegyzője előtt 2019 óta ismert volt a beruházó szándéka, ahogy az is, miszerint ezek jelentős érdeksérelemmel párosul ránk nézve, vagyis a városunkat, illetve az itt élőket érintően. 

Különösen igaz ez azokra tekintettel, akiknek e földjeire tervezték a nyomvonalat és azokra az ingatlantulajdonosokra, akik a távvezeték mentén álló lakóingatlanukat érintően károsít. A Pipacs utcában élőkhöz, valamint a Virág utcában élők, a Rózsa utca lakói és a Tulipánban élők mellett a Halászy Károly utca külső szélén élőknek okoz leginkább fejfájást ez a városvezetés (polgármester, valamint a jegyző) által támogatott idegen érdekeket képviselő beruházás. 

https://www.google.com/maps/vt/data=_DEEMYJeFAo9utl6LGfMBFzP7KA6-6l1A1BW6Pvv6_0Q5Uktaai14V2uiFbnIu9syYtpgM25p6su7ioQHcTGCjBjXDl2JVzeh63dIGQJWugnCJCSk_vQuaZqG76lH4GmaLMyCCHJJmQaSx5vUBLxW9jwnGp86uxEdjTKQIkCBaB1iIqLVWmm5OKbq73-3nVRV1gHBTBrc7F58tDYtYEqWNw3PsSQPVMuRIV5wcZF0AW83aY2-75Q13PmSMYynV94q7r75JVq

Vagyis a lakosság ellenében anyagi érdekek mentén idegennek szolgáltatták ki a várost lakosokkal, földekkel együtt.  Mindezt a pofátlanságot a városvezetőinek köszönhetik azt itt élők.

Vélhetőleg a polgármester és jegyzője érintett illetve érdekelt abban, hogy ezt jóváhagyta Zsiroséknak.

 https://i.ytimg.com/vi/qg7sMy2Uso8/maxresdefault.jpg

Bukodi Károly polgármester végighazudta az elmúlt időt a választóinak.  Nem csak információkat tartott vissza, hanem a megtévesztő hazug válaszokkal traktálta a kérdezősködőket. Valójában Bukodi Károly hazugságaival leplezve falazott Zsiros Róbert anyagi érdekeltségű cégeinek.  Vélhetőleg nem önzetlenül és vétlenül szolgáltatva ki ezzel a várost és annak itt élő, itt termelő és adózó lakosságát. 

Bukodi sajátos mód ezért nem igényelte ehhez a lakosság támogatását. Valójában a blogbejegyzéseket megelőzően sem közérdekű tájékoztatás, sem pedig közvélemény kutatást nem végzett az általuk biztosított hozzájárulás kiadása előtt. 

Még csak lakossági fórumot sem hívott össze, és közérdekű meghallgatást sem tartott.  Ismét egy törvénysértést bevállalva a jegyzővel és a zsíros vállalkozóval összejátszva adták ki a hozzájárulásukat a város nevében a magasfeszültségű távvezeték átengedéséhez. 

Bukodiék ezzel a saját lakosságát árulta el, szolgáltatta ki és bocsátotta áruba.  Valójában haszonszerzési célzattal adták oda prédaként az érintetteket.  Mindebből a stróman Zsiros Róbert húzhat hasznot, ha valóban sikerül kisemmizni a vezeték nyomvonalában érintetteket. Zsirosnak ez sokat ér.  Nem keveset fizet és fektet be ebbe a lehúzásba. 

Ismert az eset, amikor apjáról a fiára szállt a szolár-beruházás. 2016-ban adták el őket a vállalkozó fiának, akitől a cégeket három évvel korábban megvették. Miután ők elnyerték az uniós pénzeket, megépítették és üzembe helyezték a parkokat, három évig üzemeltették a napelemeket. Szintén egyidőben, 2016 év-végén pedig minden visszakerült Zsírosékhoz, de ezúttal már a második generációhoz.


 Zsiros Róbert nevéhez a Céginfó (Átlátszó) szerint 49 vállalkozás köthető, ebből több tucat nevében szerepel a solar – vagyis napelem. Többségüket 2016-ban alapították.  

Zsiros Róbert céges beruházásait szinte mindenütt botrányok tarkítják.  Bukodiék ehhez a botrányos hátterű kétes vállalkozáshoz adták magukat. 

Bukodi Károlynak nem ezt az első ilyen kétesen károkozó esete.  Ugyancsak így árulta ki a várost az Oxyfa-ültetvényes érdekében, amivel csak potom 40 milliós kár érhette a város, a polgárőrségnek fizettet ellenszolgáltatást (őrzés) nem figyelembe véve. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBVF4AVPEfE3fB0_6WsQmabrZapsxSuDqDfUwAJZb4DGvYpndPZU-QMquODzzR1mkzABrwvnOQUhXPgLj3NYRlT4OT_bAQ16rN22yWZVWeasIjhTKvjSGbvBlR0gHFf5SbTIkkJWDvJGY/s320/Alkohol+%25C3%25A9s+korrupci%25C3%25B3.png 

Szintén károkozással zárult az ócsai MÁV-parkoló Eu-s pénzekből történő megvalósítása, amikor a városvezetés jóváhagyásával olyan több tízmilliós károkozáshoz adtak hozzájárulást, mely alkalmával a saját városi területünket szennyezték le.  A helyi polgárőrség (Boros Tibor vezetése alatt) ebben is ludas volt, amikor elnézte az eseményeket.

 És ezzel nincs vége, mert a fideszes Bukodi polgármestersége alatt több hasonlóan botrányos kártékonyság is napvilágot látott már. 

Persze mindezek nem jöhettek volna létre, és nem valósulhattak volna meg a Szűcs Lajos és Pánczél Károly háttere nélkül, vagy Molnár Csaba törvényességi szeme(lesütése) előtt.  Az, hogy ezért egyikük sem szólt, az csak a bűnös együttállásukat mutatja.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése