2021. február 14., vasárnap

Baj van az intézményesített étkeztetéssel Ócsán - nem biztosított az előírt szakember az étkeztetési ellátáshoz

 Ócsa városvezetése Bukodi Károly nyomán Dönti Károly, Török László és Inczeffy Szabolcs ellenállása ellenére az előző választásokat követően, az új fideszes testület többségi biztosításával kiárusította a helyi gyerek- és szociális étkeztetést a nyereségérdekelt TS Gastro Kft-nek.

A TS Gastro volt Takács Zsolt azon cége, ami mellett Szűcs Lajos is képviseltette magát, amikor a térségi országgyűlési képviselőként boldogan parolázott a cégvezetéssel egy-egy konyha átadása alkalmával.

https://i.ytimg.com/vi/qC_wmNrURCI/maxresdefault.jpg
Konyhanyitás a Ts Gastroval - Szűcs Lajos országgyűlési képviselő Ócsáról, Ságodi Nándor TS Gastro ügyvezetője, Pécel város Polgármestere, és nem utolsóként nyakkendőben Takács Zsolt a TS Gastro ügyvezetője.

Nem véletlen hát, hogy a szomszédos Felsőpakony településen, ahol Szűcs a Fidesz parlamentere, ott is váltásra került sor az intézményesített étkeztetés terén.  Így aztán az sem meglepő, hogy abban a városban, ahol Szűcs Lajos éldegél, és ahol szintén fideszes a polgármester úgyszintén átadásra került az a városi konyha, amit még az előző polgármester, Dönti Károly újíttatott fel.

Ki sem találnák, hogy a hosszas civakodás, visszalépés és cserbenhagyás után csakis Takács Zsolt cége, a környéket lehalászó TS Gastro lett a befutó.

Blogunk korábban is megszellőztette már azt a galádságot, amit Bukodi polgármester vitt véghez a helyi étkeztetés kiárusításával - prédává tették a közétkeztetést (- ismét a Ts Gastro kapta a milliárdos üzletet)

Ennek már több éve, de sebaj, mert a cég eléggé hírhedtté vált a munkavállalók megbecsülése, a megtartása és távozása nyomán, egy szóval az ismert fluktuáció kapcsán.   Szép lassan az egyik legjobban elutasított céggé sikerült ismerté válnia annak az ételkészítő vállalkozásnak, amire a gyerekek étkeztetési ellátását bízta a Bukodi vezette önkormányzat.

 Időközben lejárt a cég szerződése, és Takácsék is érzeték a TS Gastro tarthatatlan helyzetét, az elértéktelenítődés, a hitelesség és az ismert kétes foglalkoztatások, a részleges bejelentések-kifizetések kapcsán, ami szájról-szájra terjedt.  A munkavállaló elvégre nem hülye.

Ki lehet zsákmányolni egy ideig, és kényszerből el is tűrik ideig-óráig, de ez a végletekig nem járja. 

Bukodi Károly mégis ragaszkodik hozzájuk.  Erre Ócsa polgármestere maga tett tanúbizonyságot, amikor a cég átszervezésével és átkeresztelkedésével ismét szerződést írt alá azzal az Eatrend Kft.-vel, aki ugyanazon a székhelyen és cégvezetéssel folytathatja tovább azt a tevékenységet Ócsán, ami eddig sem tette boldoggá az itt élőket.

Az Eatrend Ócsán semmivel sem lépett előrébb a TS Gastro-hoz képest. ugyanazon telephelyen közel azon személyzettel folytatta azt az áldatlan tevékenységet, amit egyre többen utasítanak el a városban.  

Közben a város egykoron új konyhája és eszközei leamortizálódnak, és a korábbi helyek közül már csak a Baross utcai óvoda épületében vannak jelen a főzéssel.   Azonban itt is gondok vannak, mert folyamatos szakember hiánnyal látják el a feladatot.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSWJ-FjO4cyXkehnQ5M5dCgJrOF1tpkhW7-U-MKsMAAaqBQNub-HdmttzmCCM6mPSGrPJWRfcOejvzDHujQqJMG08mHhi-exQlEqR6xBvxUnQllU8YXXMdqQlXLEeQvFwgP2MqNme0UDQ/w640-h347/Buksi+konyha.png
Ahogy kifogyott az "ellenzék" a képviselő-testületből, úgy játszották át a konyhát a vállalkozónak -
Takács cége jobban megbecsüli a polgármestereket, mint a saját dolgozóit

Volt, hogy szakács sem volt a főzéshez, és a konyhai dolgozók látták el a szakmunkát.  Volt, hogy Örkényből utaztatták a szakácsot, aki aztán egy idő után beintett. Más is dolgozott itt, de annak sem vált tartóssá ez a céges munkahely. A területi vezetők is lassan úgy váltják egymást ezen a területen, mint a cégvezetésben érdekelt Havasi Rita a bugyiját. Takács Zsolt ismert új autóbeszerzései mellett.

Nincs hát min csodálkozni, hogy immáron tavaly óta nincs és nem biztosított Ócsán a feladatellátáshoz szükséges élelmezésvezető.  Mindezt ma ugyanúgy "távvezérléssel" próbálják biztosítani, mint ahogy a szintén kötelező dietetikust amit még a kiárusítás előtt a polgármester a helyi városüzemeltetést biztosító Buzáné Icsó Zsuzsanna ügyvezetésén próbálta számonkérni és indoklásként felhasználni az önkormányzati étkeztetés kiárusítása során. 

Addig variáltak, míg végül csakis Takács cége kapta meg Ócsán az intézményesített főzés jogát - Bukodi már ekkor elárulta a választóit

Végül is ezt is indokként használta fel Bukodi a pályáztatás és TS Gastronak való átadás igazolásaként.

Aztán, ahogy látjuk és tapasztaljuk, a helyzet semmivel nem lett jobb. Sőt, mondhatni rosszabb és kiszolgáltatottabb lett a város és a gyerek-, valamint a szociális idős-étkeztetés. 

Ócsán nem hogy dietetikus, nincs az étkeztetések mellett, hanem élelmezésvezető sem található a konyhán. Örülhetünk, ha a szakács mellé jut elegendő számú konyhai dolgozó.

Miközben Ócsán is több szakács valamint élelmezésvezető ismert és mind máshova, távolabbra jár dolgozni, addig ide lassan senki nem kívánkozik. 

Kardos Zoltán sem szakácsként az ócsai konyhán kavargat, inkább a polgármester oldalán a bizottságban sütögeti a közpénzes pecsenyét

Ez nem csak a megbecsülés hiánya, a kevés pénz, hanem a humánus hozzáállás hiánya, a gyakori személyi változások és a mögöttes cégvezetési viszonyok, a pénzhajhász üzemmód lehet az elutasítottság mögött.  Ezért nincs megfelelő személyzet, és ellátás a helyi közétkeztetést végző cég tevékenységéhez. 

Az Eatrend nagy bajban lehet, mert nagyon sok helyre keres élelmezésvezetőt, de valahogy már senki nem igazán akarja ezt a társaságot.  A tőlünk nem messze levő Örkény településen sincs megfelelő szakembere a szolgáltatáshoz.  Aztán Jászberénybe és Szolnokra is hirdeti cég a pozíciót, más  egységek és állások mellett, ami bizony azt igazolja, hogy valahol a baj a cég menedzsmentjében leledzik.   

Ők ugyanúgy a fejüktől bűzlenek, mint Ócsa városvezetése, mely szintén a romlott hal szagát viseli magán.

Úgy tűnik Bukodi Károly polgármester mégis ragaszkodik hozzájuk, bár ahogy látni, Ő és a jegyzője sem a cég menüjét fogyasztja napjában. Mégis szerződtek ezzel a céggel.  

A baj az, hogy ezt erőltetik rá az idősekre, a rászorulókra és a gyerekekre, holott korábban Ócsán egy jól működő, több főzőkonyhából álló hosszútávú ételkészítési tapasztalatokkal rendelkező csapat dolgozott, akit Bukodi erőltetett menetben tett tönkre az által, hogy a városüzemeltetés kezéből kivette ezt a feladatkört és átjátszotta annak a haveri vállalkozásnak, aminek kijátszása során valahol Szűcs Lajos vigyorog.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése