2018. június 9., szombat

Ismét kommunikációváltás Ócsán - keresik az új arcot a rég lepusztult városképhez (- csak a polgi nem változik)

Ócsa város polgármestere ismét keresi kommunikációs oldalbordáját, aki Molnár Anna és Paksi Zita után próbálná emelni elméleti és virtuális szinten az önkormányzati hivatal vezető tisztségviselőjének valamint a mögöttesen lepusztult város(k)ának a jó hírét. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtxAvTqAWGkwp0IEgLaTqUh_KYYv-u0u7YxuGwQ-PtABziNoOOfBk1RmBjtvuq9kstgyziArI5XbJOnLsxk9URSPHVSCBNnrONhiQYZgUVHEis4F7lB7Z2TrXwfwaLDYgf-FinRDkoByg/s1600/Bukodi+%2526+Moln%25C3%25A1r.png
Bukodi Károly és kommunikációsként foglalkoztatott partnere - sokat beszéltek erről a kapcsolatról (- aztán a távozásról)

Mindezt immár harmadik nekifutásra, alkalommal, ismételt próbálkozásként teszik közre, - az elhasználódottság okán, - miközben a városi fejlődés leállt, a több milliós támogatásban részesülő focicsapat a kiesés szélén az utolsó mérkőzése előtt áll, az általánosban dolgozott egyes (volt) tanárokkal szemben büntetőeljárások zajlanak, a város műemléki környezete tovább romlik, a reformátusok műemlékvédelem alatt álló egykori presbiteri háza pénzhiány okán összeomlik.  

Bezzeg az így megüresedő telek beépítésére majd lesz pénz.

Ezeket tetőzi, hogy a drága polgármesteri elképzelés a 20 milliós oxyfa ültetvényben kipusztult, és a közel 30 millióért, szintén a városvezetés által vásároltan ránk erőltetett romos Tsz-iroda bontásáért majd további 10 milliót fizethetnek.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQwIEFVHTks8oAa2ge6oHWiJrLbF2TPW1WVZfLihK5gp1xMVNoA7uLnyS9uY8sPwHuDs2MfHm5V6md8oN3DDxztevjkDLWUXOUeGmcEtEowTqKXn8Uso2Gz5eF51ngp8aD8wCmSgkoRMw/s1600/SSA40018.JPG
27 millióért részletvásárlással vették, 10 millót meghaladó összegért bontják - még sincs eljárás hűtlen kezelés, vagy értékvesztés, hanyagság okán (- rosszhiszemű az, aki e mögött egyéni érdeket, hasznot, vagy korrupciót vél)

Drágán vették hogy ugyanúgy bonthassák
Mindemellett a városi környezet egyre romlik. A helyi környezetszennyezésnek az önkormányzat is részese, és a közterületi szennyezettség ellen érthető mód így maga sem képes fellépni. A polgárőrséget, a korábban szerveződni látszó önkéntes tűzoltóságot az előző elnökség tönkretette, az új vezetés mindezt máig nem képes felülírni, az elvesztett tagságot, hitelességet és mögöttes támogatottságot visszaszerezni meg különösen nehéz.  

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/34846292_226863081236948_7023257674925998080_o.jpg?_nc_cat=0&oh=2d023b1f9bc79c759def0ccac30e177c&oe=5BBE297F
Tűzoltóknak éves keret 500 ezer
 Ugyancsak ez a helyzet a helyi tűzoltóság létének esetében is. A létrejöttében, a megvalósításában a ma napig sem sokat segített a helyi városvezetés. Mert míg az OPKE városi tortájára évek óta növekvő összegeket fordítanak, addig az új önkéntes tűzoltóknak csak két tortányi pénzt biztosítanak majd. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/10422067_752478698212561_9134766860798754308_n.jpg?_nc_cat=0&oh=c2757102190ad6ce9e1bedb151d2e76c&oe=5BB1EF46
Egyszeri tortára 200 ezer
Aztán a vasúti átjárók felújítására, a járdázottság kiépítésére, közterületi csatornázottságra, buszmegállók rendbetételére, a közlekedés fejlesztésére, a munkába jutási idő lerövidítésére nincs forrása és elképzelése a Polgármesteri Hivatalnak, és a mögöttes testületnek, ahogy a polgármester sem rendelkezik ehhez megfelelő kvalifikáltsággal és alternatívával. A város a pusztulásának folyamatát éli.

Bukodi Károly 2011 augusztusában kiáltotta világgá, Horváth Tamással karöltve miszerint: ''Városunk legújabb kori történelmének legnagyobb fejlesztése előtt állunk.'' Azóta az egész híresztelés hiteltelennek bizonyult. A fejlesztések sora dugába dőlt. A beígért program is kifordult és még az alapváltozat sem valósult meg. A mögöttes ipari fejelődés elmaradt. Alsópakony majori része máig nem jut városi ivóvízhez és csatornához. Kerékpárút nem köti össze a településrészt a várossal és a városon belül sem épült ki az út a vasútállomásig. Az egész bemondásból egyfajta beintés lett. Az elmúlt évek során az ígérgetésből szinte sem sem, vagy éppen nem úgy valósult meg, ahogy az elhangzott. A város romokban. És ez a települési épületeken, az utakon is látható. Nem csak jövet, menet, hanem alapjaiban és napjában.

Ócsa útjai közül ez még a jobbik - vannak ennél rosszabb állapotban levők

Az önkormányzati  közterület-felügyelet nem képes, nem tud, vagy a korrupció által akadályoztatva nem  akar fellépni a látható jogsértősekkel szemben, egyes vállalkozók és vállalkozások, illetve a MÁV esetében, helyette inkább az idős nyugdíjasok gazeltávolításával zargatja a lakosságot.  Mindez az összefonódás a közéleti bűnrészesség vállalása, elosztása és részesedése. Ott ahol a hivatali visszaélés az önkormányzatban tapasztalható, és ahol a hivatal jegyzője maga ismeretlen tettessel szemben a testület döntésére tesz feljelentést, az mennyire bízhat meg abban az apparátusban, ahol az alpolgármester összeférhetetlenség gyanújában fürdőzve háborítatlanul habzsolja a közvagyont, ahol a polgármester testületi felhatalmazás nélküli szerződéseket köthet, és a lakossági adat nincsenek biztonságban? Ott ahol az adózó nem tudja miért fizet és mit kap érte? A kommunális adóért, az építményadóért itt szinte semmi nem jár cserébe az önkormányzattól. Az egész bekerül a nagy kalapba, amiből aztán bőven meríthetnek az önkormányzati vagyonhoz hozzáférő felek. Ez pedig nem más, mint a testület és a külön kerettel megáldott városi vezetők. Azok, akiket a juttatásaikon felül még a költségvetésbe illesztett egyéb összegekkel is megsegítik egymást. Így kéz- kezet mos alapon jutalmazzák immár évek óta egymást a polgármester, az alpolgármester és a mögöttes képviselők a helyi orvostól a fideszes képviselőkön át, mind. Mi ez, ha nem a mögöttes háttér.
Erről pedig nem beszél senki.

http://wwf.hu/media/galeria/1459334650_ocsa_(2).jpg
Ócsát övező erdősávba tonnaszám hordták a szemetet, szennyezve a városi környezetet - sem a közterületesek, a sem a lovas polgárőrök nem tudtak gátat szabni ennek ( - az önkormányzat vezetése a MÁV parkoló építése során kitermeltek elhelyezését engedte titokban)

A várost és környékét ellepi a szemét. Ezzel sem tudnak, vagy akarnak mit kezdeni az illetékesek. Az idén már nem volt csinnadratta a Föld Órája és a Te Szedd magad akció keretében a városban. Az OPKE is csak a saját tortáját szépítgeti. Ebben partnerek a képviselők. Minden megmozdulásához, kávézásához pénzt kér és kap ez az egyesület. A vezetőjét pedig külön jogcímen is fizetik. (Összességében elérik a közhasznú tűzoltóságra szánt tám.összeget.) Cserébe nem szól bele Ócsa életébe, a környezet jobbá tételébe. Nem szervez köztisztasági programot, szemétszedés, útjavítást, nem érdekli őket a többséget érintő közlekedés anomáliái. Legfeljebb/leginkább csak táncolnak a polgármester oldalán. A látható szemét és a mögöttes szemétségek maradtak. A helyi hatalom nem változott. Az önkormányzat marad a régi. A városvezetés hosszú éveken át élvezi a költségvetési összegekben rejlő hasznot. A maguk javára mindig sikerül valamit kispórolni.

Közben a Lakatos-ház lerombolása után már a helyi Tourinform irodát is felszámolták. Azt már nem bírták elviselni anyagilag. A városi turizmusról annak fejlesztéséről ezzel le is mondtak. Itt és ebben nincs szükség kommunikációra. Az csak a hivatalban levő egyének fényezése szempontjából fontos.  A skóciai Dalgety Bay an Hillend városának vezetésével a kapcsolat zátonyra futott. Itt sem voltunk jók. Csak a mögöttes viszont út repjegyei maradtak a nyakunkon, no meg az ere biztosított Eu-s támogatás összege, amivel természetes elszámoltak. A skótok azonban nem voltak kíváncsiak az ócsai önkormányzat delegáltjaira. A helyi kiválasztottakat nem fogadták, hiába rendelték meg a jegyüket. Alig több, mint 1-1,5 milliót buktunk.

Ez csupán közel az egynegyede az alábbi több milliós felújítási számlának.

A toldozott-foltozott önkormányzatban már a második beléptetőrendszert emésztik, de az adataink biztonsága mit sem javult, mert még mindig képesek dokumentumokat suttyomban kijuttatnia haverok számára. Az esztelen felújítások sora egymás éri, aminek után az is képes tönkremenni, amit előzőleg megcsináltak. Így nem csak beázott a korábbi festés, hanem a födémet is cserélni kellett ott, ahol azt nem tervezték. Aztán mikor akadálymentesítették a hivatalt, akkor a mellék-helységeket is bemutatták belsőleg, hogy miként újították fel. Erre most áprilisban 4,35 milliót számoltak el, amiben 1 db 60 cm-s mosdó cseréje 38.500 anyag + 20.000 munkadíjba került. De a két db Wc csésze cseréje is kijött 111 ezer-kétszázból. Még szerencse, hogy erre volt vállalkozó Szűcs Lajos választási körzetében, hogy ezt ennyiért elvégezze.


Marad tehát a képmutatás, a kommunikáció erősítése egy újabb ifjú hölgy személyében való közéleti megjelenítése a polgármesternek a több évi jól fizetett pozícióban eltöltött éve után, amit a lakosság felé másként nem képes megjeleníteni. Felmutatni csakis a kommunikációs források (értsd propaganda) erősítésével lehet majd valamit. Ezért is a mostani pozíciókeresés. A jövőbeni tetszelgés a fiatalabb kommunikációs hölgy személyében, oldalán és munkássága nyomán. 

Ebben sem változik Ócsán szintes semmi. Csupán gyurcsányi mód fiatalabbra cserélik az öregecskedőt.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése