2018. június 16., szombat

Internetes felületén méltatlankodik Ócsa városüzemeltetési kft-jének ügyvezetője - 9500 ember végett dolgozik

"Sajnos lakótársaink egy része nincs tisztában vele, vagy nem akarja tudomásul venni, hogy a telke előtti járdaszakasz és árok karbantartása, rendben tartása mindenkinek a saját feladata. Ezt nem a jelenleg foglalkoztatott 2 férfi és 7 nő közmunkásnak kell 9500 ember helyett elvégezni." - panaszolja Buzáné Icsó Zsuzsanna, egykor volt polgármester jelenlegi városüzemeltetési fő mufti.

Azonban az általa panaszoltak nem teljes mértékben fedik a valóságot.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXGOkI5G5vwyNMwxGh65ojMb4Y0Q7Y2JzwVIDwbX8-062Iz2y2bTibwmVE3xEWM9Qgs9_9cteD29cLBrh1PWIcyu5axtyLuJEvBa8U9mrBtHEwY427w2y-7sFhhq7h8Cuo7_Qy6IojLDQ/s1600/Ifa4.jpg
A városüzemeltetés Ifája a már lezárt hulladéklerakóba viszi az önkormányzat által ledózerolt Lakatos-ház bontási törmelékét - bontásért amúgy vállalkozóknak közel egy milliót fizettek

Búzáné tévelygésének egyik legnagyobb hibája, hogy általánosít, amikor azt állítja, hogy 9500 ember - ócsai lakos - helyett kell elvégezni a munkát. Vagyis helyettünk és minket kiváltva próbálják tisztán tartani, takarítani a járdaszakaszokat az árkokat, és úgy cuzammen a közterület. Nos ez így nagyon nem igaz! Ráadásul roppant méltatlan is a drága ügyvezetőtől a lakosság irányába, hiszen egyfajta ellenségképet vizionál és kelt mindannyiunkkal szemben amikor az össz ócsai lakosság számát felhozva egységbe foglaltan hivatkozik arra, hogy utánunk, vagy éppenséggel helyettünk kell munkát végeznie.  

Hát, kedves Zsuzsa! - helyettem és sokunk helyett ugyan nem kell mást foglalkoztatni és munkát végezni. Nem mi végettünk kell elszenvedni a négyszázezres havi fizetséget, mert akár ott is hagyhatja a posztját, és más kevesebbért is tisztességgel látná el azt a feladatot, amiért most az interneten sóhajtozik.  Azt tolmácsolja, hogy két férfi és 7 női közmunkás próbálja a maga nevében tisztán tartani a várost. Arról azonban nem szól hogy ezek együttes járandósága sem éri el talán az ön havi jussát. Álságosnak tartom mindezt a ajvékolást, akkor, amikor az önt tevékenysége sem olyan felhőtlen, mint azt láttatni szeretné. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBUFhPSAr0qeqIgzuBWotwtQ_3NyWwiEcLEmV1Uf6sgVSSw-brk5IRmmG3Ag5P3AZi87hj_jaGQzSsMUWIO-ltY1atfaeGSURSzILE5ALB-Aoz8VDZWsKvJprgvNFrG269WQ8lHMLxfRM/s1600/SSA40103.JPG
Az alsópakonyi lakónegyed kialakításához szükséges víz- és csatornázási munkálatok hátrahagyott hulladékát sem az ócsai lakosok "csinálták" - Búzáné ekkor is csendben volt

 A város szennyezettsége kapcsán nem csak a lakosság, hanem az átutazók, az önkormányzat és a közterület-felügyelet is felelősségre vonható. Nem minden a lakosság akkor, amikor a saját önkormányzata a polgárőrség és a közterületes orra előtt hordatta tele építési törmelékkel a Székesi erdő alját. Ön akkor nem írt, nem üzent, ahogy a külterületi tisztaságért támogatásból létrehozott lovas tagozat sem. Akkor sem szól, amikor a belvárost trágyáztak ugyanezek. A közterületi gondok kapcsán pedig igen csak felelősség terheli. Sokkalta inkább, mint a lakosságot. Elvégre Önt ezért foglalkoztatják és fizetik, jó részt a lakosság munkája során levont adó forintokból.

Eközben az Ön városüzemeltetési csapata még arra sem képes, hogy a város egyetlen gyalogos aluljáróját napjában legalább egyszer kitakarítsák, és ezzel emberi használatra alkalmassá tegyék. Ezt maga is beismerte már évekkel korábban egy önkormányzati ülésen, amikor lakossági panaszra adott válaszában elmondta, hogy nincs embere aki reggelente erre felkeljen és elvégezze a munkát.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTwkSVWU4N1M91Ie7KiHqrb8XZLLcZoVMDrh9zQURgFCUkfc1R3S85Ju2pXzcmy_aYuMatw8n9E1upJ4Er9rcWnDg63OadhILDazMMwFfozr4UAQEvhyphenhyphenIn2DGinlUnEmblVYczgqnbhgY/s1600/DSCF9321.JPG
A méteres gaz szinte beborítja a vasút felé vezető utca környékét -  talán erről is a lakosok tehetnek  (- a városüzemeltetés mivel foglalkozott eközben)

Aztán a ott van régi piactér melletti járdaszakasz, amit évek óta nem takarít senki. Sem az ismer haszonélvező, sem a városüzemeltetés. Továbbá az ezt követő útszakaszon sincs kialakított és takarított gyalogösvény a vasútállomáshoz.

Nem messze ettől a vasútállomás és az ócska piac környéke szintén kiesik a szórásból, vagyis Icsó Zsuzsika látóteréből.

Évek óta egyfajta szürreális szoborként tornyosul a betontörmelék a gaz közt a szemünk láttára amit szintén nem tesz rendebe senki. Sem helyettünk, 9500 ócsai lakos helyett, sem pedig más illetékes helyett nem teszi ezt rendbe városüzemeltetés. Még akkor sem, ha ezért szintén nem mi (a lakosság) vagyunk a felelősek.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHuweJqa36oKnF-_Htpo0Ahj4YMWBRmUnayRhnMQNO7hqbRgnFhYKkHMGcJf9F27CEyKjz-RX905kL1lhLk1ZpgJNE2mdlzG1n_DXlKPXlV4U0XXSA2HMC8a8NhZcBitOyDl7qqhc05IU/s1600/SSA40420.JPG
Ehhez sincs sok köze a lakosságnak - ha csak annyi nem, hogy élvezhetik a látványt a semmirevalók nyomán

És ugyanígy sorolhatnánk a többit. Szóval nem kell a fellengzős duma, a megjátszós szöveg és a másra mutogatás. Főleg nem az itt élő lakosság hibáztatása, aki mindezt a hivatal és a városüzemeltetés okán kénytelen elviselni, és átélni, miközben fizet (adózik,) hogy a várost üzemeltessék, rendben tartsák. Ez a dolguk. 

Ezt vállalták.
A városüzemeltetés vezetése legszívesebben a lakosságra testálná a feladatokat, amiért a finanszírozást kapják

Ehhez minden adott az önkormányzati tulajdonú városüzemeltetés számára. A hivatali háttér, a közterület-fenntartókkal (felügyelettel) és más önkormányzati támogatású szervezetekkel. Nem kell mindjárt általánosítani és 9500 ócsai hibáztatni. Tessenek a szemét, a szemetelők és a rendetlenkedők nyomába járni. Járjanak el azokkal szemben akik az autóikból kidobálják a hulladékot, akik leteszik a lomokat, járművekből kiszerelt törött alkatrészeket. Keressék fel azt aki kamion parklót létesít a P+R parkolóból, és úgy teszi tönkre, olajozza össze azt. Aztán utána mehetnének azoknak, akik az egyetlen lepusztult játszóteret is elviselhetetlenül koszolják, és ezért használhatatlanná teszik. Vagy a szemben levő zugkocsmát üzemeltetővel is elbeszélgethetnének, hogy a részegek ne ott ürítsenek. Ugyanez vonatkozik a MÁV állomás Nemzeti Dohányboltjának árnyékában árnyékszékelőkkel szemben is, de őket nem baszurgálja. 

Ön a közzétettekben a többségében dolgos, normális helyieket kezdi ki emberi mivoltukban. Azokat a sérthetetlen állampolgárokat akik ebben vétlenek, sorolja azon brigantik közé, akiket jó páran úgy kedvelnek, hogy velük szemben nem hogy eljárni, de felszólalni sem mernek. 

Minderre szolgálatot csak példát a másokra mutogatással, a lakosság pellengérezésével.  

http://i1.ytimg.com/vi/93mRf7xoT5w/maxresdefault.jpg
A szemetes közterületekért is lehet felelőst találni - csak az önkormányzaton belül

Kedves Zsuzsanna! - kérem, legyen aranyos elsőként a saját szemétdombján rendet tenni és önmagát tisztába rakni, mielőtt nekivág a teljes ócsai lakosság hibáztatásának. Próbáljon meg úgy gazdálkodni a pénzzel és az humán erőforrássokkal, húgy a városüzemeltetés eredményességi mutatói javuljanak, ne pedig csak a panaszáradatot szórja. A kiemelt fizetését megtarthatta annak ellenére, hogy a közétkeztetést is elvették már Öntől. Ezzel nem csak idő, hanem energia is szabadult fel, amit igazán nem panaszkodásra, hanem a városi jobb létre, munkahelyi cselekvésre kéne fordítani, ahelyett, hogy a lakosságot hibáztatja ország-világ előtt.

Tessenek dolgozni! 
Megdolgozni a pénzükért. 
Értünk. 
Legalább 9500 ócsai lakosokért.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése