2018. június 22., péntek

Hála a pártnak és a kormánynak - Ócsán már eléri az átlagfizetés a helyi ügyvezetők bérét ( - csak hát a nép)

A legfrissebb jelentések szerint áprilisban a bruttó átlagkereset 340 600 forint volt, 12,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Mindez Ócsára fordítva azt jelenti, hogy az önkormányzati tulajdonú társaságok vezető beosztású (ügyvezető) tisztségviselőinek juttatása lassan közelít a nagy átlaghoz. Igaz, az önkormányzati tisztségviselők bére ezt a szintet nem éri el, de mutatkoznak annak jelei, hogy a vezető tisztségviselők juttatásaikkal együtt a dupláját, vagy akár a háromszorosát is kiteszi a hivatkozott ügyvezetői béreknek. 

Az Egressy Szabadidőközpontba  helyezett egykori kommunikációs munkatárs bruttó bére eleve magasabban lett meghatározva, mint menesztett elődjének volt. 


Bár az előző kedves ügyvezető, amikor összerúgta a port a polgármesterrel, jól járt, annak ellenére, hogy a mostani szolgák közül sokan próbáltak tiltakozni az szerződésbontással járó elbocsájtással szemben, de végül még a leghangosabban szónokló nagytiszteletű képviselő párja is belátta, hogy az ötmilliós végkielégítés és a fideszes vezetésű Ferencvárosi új pozíció magasabb díjazása számos előnnyel járt.

Azóta a szabadidőközpontban is konszolidálódott a helyzet a képmutató harcostársak aranyosba váltottak. Az egész legnagyobb vesztese az a gyermekes családanya volt, aki Facebook oldalán posztolt igaz kiállást a Klárika mellett. Őt az írás szerint megkereste a kis-nagyember aminek során nem csak nehezményezte a közzétetteket, hanem valahogy azt is elérte, hogy munkahelyet váltson az érintett.

  Aztán a háborgás elcsitult, a tiltakozó aláírásgyűjtés alábbhagyott Ágika pedig új barátnőként fogadta be a régit váltó új ügyvezetőt. Azóta szinte Ő maga a felvirágzás.























Nem sokkal másabb a helyzet a nonprofit városüzemeltetésnél is. Annyi csak a különbség, hogy a közhasznúságtól megfosztott kft ügyvezetőjének kimagasló bére továbbra is az átlag felett van annak ellenére, hogy a közétkeztetési terhektől megszabadították. De ennek ellenére a rá bízott közfeladatokat nagyon sok panaszra okot adó mód látja, aminek maga is hangot adott üzemeltetési honlapján.


Buzáné Icsó Zsuzsanna Ócsa város hivatalos honlapján megjelentettek szerint messze a statisztikai átlag felett részesül a jóból még úgy is, hogy az év első négy hónapjában 12,4 százalékkal emelkedtek a keresetek a múlt év azonos időszakához viszonyítva.

Ócsán mégis úgy tűnik megéri a polgármester szélárnyékában ügyvezetőnek lenni, hiszen a mostani emelkedést megelőzően is már jóval átlag feletti bért kaptak az érintettek.
 
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése