2016. október 18., kedd

Valami nagyon nincs rendjén a Városházán - nem maradnak meg a közterület-felügyelők ( - lehetne jelentkezni)

Ismét megüresedett, így betöltetlen a városi közterület-felügyeletnél egy állás. 
Erről Ócsa város Önkormányzata adott ki tájékoztatást ma délelőtt.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi53yBsvBzUdE_t1mD-uqnPLqBxMQKpxx4iE6g6FS1O-6aJMGT0ujqTjfe64CyGBMFFS-pt8lwpYrCoPoPtRC4Wyh5ZrTecPCRDYrX0F6wM52G99g2kukCmcUJBt-s7ALMKZHoJnOlLYUE/s1600/kep+052.JPG
Hátat fordítanak a városnak
A problémáról már egy évvel ezelőtt is beszámoltunk. Mint jeleztük, sorra hagyják el Ócsa önkormányzatának szolgálatát a munkatársak. 

Már 2015-ben sem tudtuk pontosan, hanyadik váltásnál tart a város a közterület-felügyelők sorában a Bukodi-Horváth adta vezetés alatt. 

Ilyen háttér mellett nem csodálkozik az ember, ha immáron ki tudja hanyadik váltás cserélődik. Novotny László, Prohászka Rita, Prekop Gábor után Magyari Tibor is itt hagyta Ócsát. Már a neveket sem tudjuk felsorolni.

Mint ahogy a többszöri cserékről eddig beszámoltunk, a két városvezető alatt akkora lett a hivatali fluktuáció, ami jóval meghaladja a normális kereteket.

Ócsa közterület-felügyelete a mögöttes önkormányzattal együtt nem képes ezzel a jelenséggel sem  megbirkózni - nem csoda hogy sokan itt hagyják a várost és a hivatalt

Bárhogy is nézzük, rendezetlen és felügyeletlen a közterület Ócsán - senki nem foglalkozik a romló közállapotokkal

Városunkban valahogy nem tud kialakulni egy állandó és stabil közterület-felügyelet. Ez bizony meglátszik a közterületeken. Nem csak az illegális hulladékelhelyezések, hanem a szabálytalan parkolások is komoly rendezetlenséget tükröznek. Ma valahogy nincs gazdája ennek a városkának.

A kivilágítatlan parkolóban a Szüle Trans Kft szabálytalanul magára hagyott félpótkocsija - szintén világítás nélkül ( - erre sincs egy normális közterület-felügyelő)

Az ócsai közterület-felügyelet legnagyobb hibája, hogy olyan alapvető alapvető problémákkal nem képes megküzdeni, mint a közterületi hulladék elhelyezések, vagy a szabálytalan parkolások. Az utóbbi időszakban az lehetett tapasztalni, hogy többnyire csak a kisemberekkel szemben léptek fel.

A B2 Trans alvállalkozóként pénzt kapott az építési hulladék elszállításért, de a vállalkozó inkább megkereste az önkormányzat vezetését, ahol készséggel álltak szolgálatára - így került a veszélyes hulladék a külterületi ingatlanra, az önkormányzatunk vezetésének engedékenysége folytán (- állítólag ők nem kértek pénzt a telkes elhelyezésért)

Ócsa külterületi ingatlanát pedig a városi vezető tisztségviselő jóváhagyásával szennyezték el - az már csak természetes, hogy ezért nem jelentést írni a közterület-felügyelő, a polgárőr, a mezőőr és úgy együttvéve senki sem a városban ( - mi ez ha nem a helyi korrupció melegágya)

Évike a hivatalnak muskátlit ültet
Az ismert környezetszennyezőkkel és vállalkozókkal szemben azonban nem jártak el. Ez bizony rányomja bélyegét a közszolgálatukra. Nem véletlen a jövés-menés ezen a területen.

Amíg Ócsán a vezető tisztségviselők nem tesznek a város megtisztulásáért (és ezt belső tisztulást nem a magukon kezdik,) addig itt nem lesz olyan tisztes közterület-felügyelő, vagy polgárőr, aki becsülettel és megfelelő bátorsággal kiálljon a városért. Ezért nem hallani egyikük felől sem, hogy bármelyikük is szólt volna azokért a dolgokért, amiket itt most fényképekkel visszaigazoltan dokumentáltunk.

Ócsán ma ezért nincs jogbiztonság és így a demokratikus intézményrendszer is inogni látszik. Talán éppen ezért nem maradnak a jobb érzetű és a jogtiszta tevékenységnek elkötelezett felügyelők.

Most ismét meghirdették az egyik, megüresedett állást. Jelenleg Berecz Éva mellé keresnek új munkatársat. 

*

1 megjegyzés: