2016. október 7., péntek

Lebuktak a környezetszennyezők - újságcikkre mozdultak a rendőrök, de nem Ócsán ( - itt ez nem izgat senkit)

A nyugat.hu cikke alapján kezdett foglalkozni a rendőrség a Csipkerek közelében lerakott illegális szemétkupaccal. A rendőrök a cikk megjelenésének napján (!) kihallgattak három férfit, akik elismerték, hogy ők dobták ki az erdőszélen a külföldről behozott lámpatesteket, miután kiszerelték belőlük a színesfémet. Ez igen!

http://112press.hu/images/images/2048x2048/106271265557f76421d56a4.png

2016. október 6-án reggel jelent meg a nyugat.hu cikke (Nettó idiotizmus: több tucat utcai lámpát dobtak ki az erdő szélére), pontosan egy nappal később pedig a rendőrség alábbi közleménye:
A csipkereki körzeti megbízottak elfogták és előállították azt a három férfit 2016. október 6-án, akik a megalapozott gyanú szerint különböző hulladék anyagot raktak le Csipkerek külterületén. A 24 éves csehi, az ugyancsak 24 éves csehimindszenti és a 61 éves mikosszéplaki férfi kihallgatása során elmondta, hogy külföldről behozott köztéri világítás lámpatesteit bontották szét, majd a fémrészek kiszerelését követően megmaradt műanyag alkatrészeket Csipkerek külterületére szállították.


  A gyanúsítottak a cselekmény elkövetését beismerték. Velük szemben hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Vasvári Rendőrkapitányság és ezzel egyidejűleg intézkedett a hulladék elszállításának kezdeményezésére az illetékes hatóságnál.

Gratulálunk az ügyet elindító lapnak, a helyzet tisztázására a helyszínre kiszálló E.ON-nak, a helyi jegyzőnek és a rendőröknek is! Minden ilyen felderített eset kicsit élhetőbbé teszi a környezetünket, a kiszabott büntetés pedig talán tanulságul szolgál az elkövetőknek és családjuknak, hogy talán nem ez a megfelelő út számukra.

Ócsán ez nem így működik.

Bár Ócsa jegyzője szerint a helyi (illegális) hulladékelhelyezésben nagy felelőssége van a közterület-felügyeletnek, a polgárőrségnek és a rendőrségnek, de valahogy ezt nem érzékelik itt a felek.


Ócsán ugyanis ennek a hármas egységnek egyik fele sem lépett fel a több mint egy éve a MÁV parkolóépítésnél kihordott, és az erdő szélén lerakott veszélyes hulladék ügyében.

Ócsán a rendőrség erre nem mozdul, a közterület-felügyelet az önkormányzat fedésében lapít, míg a Boros vezette polgárőrség nem fog a megélhetését biztosító gazdival szemben fellépni, így inkább a hírt megjelenítőt hajkurássza a szemetet elhelyező gazemberek helyett.


Különös, hogy a közügyekért felelősséggel tartozók, a felhatalmazással és hatósági jogkörrel rendelkezők a jegyzői összefoglaló, a kormányhivatali eljárás és a blog képes beszámolói ellenére nem törekszenek az illegális tevékenység felszámolására, addig az ország nyugati féltekén a sajtó beszámolója alapján is képesek sikeres eljárást lefolytatni, míg Ócsán a helyettük feltárt bűncselekmény tálcán kínálásakor sem. 

 Sokan látnak illegális szemétlerakást, de csak kevesen tesznek valamit ez ellen. 
Emiatt Ócsán alig találni olyan erdei, vagy mezőgazdasági utat, ahol ne lennének szemétkupacok. Ezt a polgárőrség lovas tagozata sem képes meggátolni, nem hogy a talpas egységei. Pedig az illegális lerakók, sokszor erősen környezetszennyező és egészségkárosító tartalommal szennyezik a városi talajt. 
Sajnálatos, hogy Ócsa vonatkozásában a természetvédelmi őrszolgálatnak, a közterület-felügyeletnek, a polgárőrségnek, a rendőrségnek, a jegyzőnek mindez nem kerül intézkedési körébe, annak ellenére, hogy mindannyiuknak nagy szerepe lehet abban (kötelességük teljesítése, feladat- és hatáskörük eredményes ellátása során), hogy az illegális hulladéklerakás elkövetőjét felderítsék. 
Azonban ezt valamilyen hátsó ok (szándék) folytán nem teszik.

Javasoljuk, hogy aki illegális szemétlerakást lát, az fényképezze le azt, vagy a szállító járművet, amiről a szemetet lerakják, írja fel a rendszámot és tegyen bejelentést az adott település jegyzőjénél, vagy közvetlenül a rendőrségen. Álljunk ellen Ócsa elszennyezésének. Emeljük felé szavunkat a Zöld Ócsáért, a környezetünk védelméért. Ne csak szlogenben kifejezve, hanem tettekben.

Ócsa nem nyugat. Itt már csak ilyen (a) bűnös a város.
*

6 megjegyzés:

  1. Jó cikk Fodor! Pulitzer díjat érdemelnél.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felesleges hazugságokkal terhelni a blogot. Attól, hogy felemlegeti, vagy leírja valaki nevét, még nem lesz valós az. Lejáratási célzattal meg nem célszerű más nevét (fel)használni, illetve azzal visszaélni. Kicsinyes és polgárőrhöz méltatlan mindez. Túl kéne már lépni ezen. Nem kéne kétséget ébreszteni az igazságszolgáltatásban azzal, hogy itt kardoskodik az ítéletek ellen. A bíróságon kell az állításokat igazolni. Ha ott nem meggy, akkor itt majd sikerül? Így szembeszállni a bírói ítéletekkel eléggé suta dolognak tűnik. Szerintem a kiszemeltje jól mulat látható kínszenvedésén. Felesleges itt mindig egy adott személyt hajszolni és vele szemben lejárató kampányt folytatni, vagy a blogot démonizálni. Nem fog ez jót szülni. Az okos más kárán tanul...

      Törlés

  2. Boros elvtárs a szemetelők pártján van. Őt nem foglalkoztatja az Ócsán elhelyezett több tonnányi veszélyes hulladék. Polgárőrként kifordult alólla a világ. Ha Bukodi az ügygazda, akkor mehet minden. Amennyiben haver az elkövető, akkor nem foglalkozik vele. Őt csak Fodor László érdekli, azt hajszolja, nem a bűnt. Vele szemben nincs ártatlanság vélelme. Nem számít a bírói ítéletes sem. Boros maga a törvényen felüli, de egyre inkább kivüli. Az állatkínzót nem jelentette, a tisztességes embert kétszer is. A legrosszabb munkásőrt és önkéntes rendőrt ötvözi ez a sárgamellényes ember.

    VálaszTörlés
  3. Beszélni kéne erről, mert ahogy Alsónémediben, szintúgy Ócsán sem lehetne szó nélkül elmenni az illegális hulladéklerakás mellett. A polgárőrséget komoly felelősség terheli ebben, és ez vitathatatlan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod Sanyi, a gyűlölet olyan, mint a vírus, lassan megbetegíti az egész társadalmat.

      Törlés
    2. János! Az átmásolt bölcseletek és megosztott hülyeségek helyett emberi kiállás, tisztesség és vér kell a pucába, hogy felléphessünk a korrupt, környezetszennyező és tisztességtelen emberekkel szemben. Buta polgárőr hülyeségeit osztatni legalább annyira tisztességtelen, mint maga az ember, aki ezzel az egésszel vissazél. Az ócsai környezetszennyezés ügye túlmutat egy ember aljasságán. Kérem ne támogassa azt, aki az ócsai lakosság ellen, az itt élőkkel szemben tesz.

      Törlés