2016. február 22., hétfő

Sok iskolában volt medence és lehetett úszni tanulni, majd megszüntek - most focipályák épülnek, de lesz más is

Bolond lyukból, bolond szél fúj a mondás szerint.  De, hogy a bolond politikus mit hozhat ránk, arról nincs népi megfelelő népi mondás.

Politikusi bolondságok márpedig vannak.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTRPhT28JAphCA6ihhZBGFasry5-rFdJ8NX5zPEHZJOZfYrAPbJdw
Tavaly még azzal az örömteli bejelentéssel kezdtük a tavaszt, hogy az Ócsáról indult Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke és a KLIK elnöke Hanesz József megállapodása alapján a tenisz oktatása bekerül az általános iskolai testnevelés tanmenetébe.

http://www.huntennis.hu/_Images/000011418_dsc02892a.jpg.jpg
Nem csak a focihoz szükségeltetik pálya, hanem a teniszhez is
Aztán vártuk a teniszpályák megjelenését és a sportág beillesztését a kerettantervbe.

Az elmúlt egy évben azonban nem sok iskolai teniszpálya avatón láttuk megjelenni a többszörös  elnököt.

http://www.mohosz.hu/images/2016_nyito_kozlemeny.jpgErre most az a hír járja, hogy a Szűcs Lajos elnökölte MOHOSZ azt szeretné elérni, hogy a horgászat alapfokú tananyag legyen az általános iskolákban és a gyerekek az elsajátított ismeretekről horgászvizsgán számoljanak be.

http://horgaszklub.eu/images/images/177297663149771af8cb018.jpg
Ha nincs tó a suliban, akkor csak elméleti horgászat lehetséges
Dérer István a szövetség elnökhelyettese szerint ilyen rendszer már több európai országban – például Hollandiában – is működik.  A horgászati oktatás hozzájárulhat ahhoz, hogy növekedjen a szervezett horgászok száma Magyarországon. A MOHOSZ stratégiai elképzelései szerint a 330 ezres mai regisztrált horgászlétszám hat év alatt átlépheti a 400 ezret, a külföldi horgászturisták száma pedig az évi 100 ezret. A horgászatból származó belföldi forgalom 35 százalékkal, a külföldi száz százalékkal növekedhet, és ez 5-8 ezer új munkahelyet teremthet, ha ehhez évi 20 milliárd forintos állami és vállalkozói fejlesztést is sikerül megvalósítani.

Ezért is szerepel a szövetség stratégiai céljai között, hogy a horgászatot az általános iskolákban oktassák a gyerekeknek. 

http://img.szucslajos.com/2013/08/szucs-lajos-halaszati-torveny2_20130819150445_60.jpg
Az új, Halgazdálkodásról szóló törvény gazdája Szűcs Lajos volt
http://keyframe.nava.hu/service/gallery/keyframe/2014/12/13/m1-72500/m1-72500-04574400.jpg
Hej, halászok, halászok...
Ezek után nem kis érdeklődéssel várjuk, hogy az iskolai grundpályák, valamint a szükséges teniszpályák közé mikor telepítik az első halakat, az általánosba az iskolai horgász oktatáshoz. 

Tavaly egy új szemléletű, másfajta alapokon nyugvó Halgazdálkodási törvény született, amelyet az Országgyűlés június 10-én fogadott el.

A halászokról és a halászatról azonban mintha megfeledkeztek volna a törvényalkotók.  A mostani tantervbe vétel is kizárólag a horgászatról szól.

http://img.pestmegye.com/Horgsztanya.jpg
dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, az új halgazdálkodási törvény beterjesztője, aki maga is nagy horgász - itt éppen Horgásztanyát avat Dunaföldváron

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése