2016. február 27., szombat

A nap kérdése: - Hova lett közel egymilliárd forint a parkolóberuházásból - Ócsán a szemét marad csak hátra

Az ócsai parkolóberuházás sok kérdést vet fel az itteni polgárságban.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4fwFqcmQzCf9m7PiG2t_awcbOSDir2LtmG3q6vLixScZ_EOeqTO0ZXm2_yu5qBSzHjKgftmprxB5dABnzvbbXbe3AZdQ-0VJ2ojxGXCzT7IF0Muz9j493etyNT9J3crBCwvSGWr5vvvI/s640/Eu-s+parkol%25C3%25B3.jpg
Ezzel a hálaadó táblával indult a beruházás - "Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását"
 
Elsősorban az volt a kérdés, hogy a 4,423 milliárd forint összértékű beruházásból mi haszna lesz Ócsa városának? Korszerűsítésre kerülnek-e a közlekedésben jelentős problémát jelentő vasúti átjárók, megszűnnek-e a vasút késései, javul-e ezáltal a közlekedés, és a munkába jutás? 

Eltúlzott, túlméretezett és átgondolatlan pénzszóró beruházás, ami nem javít a városban élők, és az itt közlekedők helyzetén
 
Gyakorlatilag abban lehetne összefoglalni az egészet, hogy mi haszna ebből az itt élő, naponta erre kényszerülő munkába járó embernek?  Mert ugyebár közel négy és félmilliárd nem kevés pénz. Akár a város, az itt élők hasznára is lehetne fordítani.

Itt lenne az új buszmegálló - de hova lett az állomás ( - az elkönyvelt milliárdokból csak ennyire futotta)

A helyiek ugyanis nem értik, minek ez a túlméretezett és befejezetlennek tűnő műalkotás, amit mostanság egy keresztben álló több mint 20 tonna össztömegű nyergesvontató próbál egymaga kitölteni. 

Egyedül ez a "kamion" terheli le a parkoló közterületét - neki biztos megéri, ha a közterület-felügyelet nem bünteti meg érte
Persze nem az ócsai ember az egyetlen, aki az ilyen beruházást látva elképed és letöpreng az egész értelmén. A nálunk fejlettebb Dunakeszi városában érdekes mód ugyanezek a kérdések merültek fel az ott élők fejében. Parkolóépítés, kérdőjelekkel címen írást is közölt erről a Hírhatár.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8qp5vvYWGXvvA_k6B7k2NB5mn5m-uBNyATzVe16xFpL8VqecFsjm-hUap2mHmawgqxoFm041GOz1JirFts1Nti97xRdiyfacxSDbZypu7XEjQJnKVEwVr0xHiRt_eEZFSblSp7LVxjeo/s1600/SSA40348.JPG
Indokolatlan, túlméretezett beruházás, hasztalan pénzköltés
A város forgalmi viszonyai nem teszik indokolttá az állomással szemközt épült parkolót. Aztán az sem igazán kedvez a milliárdos beruházás kihasználtságának, hogy ez a rész az állomás túloldalán jött létre, ami nincs megfelelő összeköttetésben a vasútállomással.  Vagyis az itt leparkolók csak jelentős kerülővel, vagy több százméteres sétával érhetik el a vasúti pénztárt és a peront.  

Alapprobléma, hogy a korszerűtlen átjárót nem újítják fel
Másik probléma, hogy az új létesítményhez nem korszerűsítették az oda vezető vasúti kereszteződést, vagyis az átjárót. Így a régi szűk keresztmetszeten kéne az oda érkező buszoknak az utasokat szállítani.  Ráadásul az újonnan kiépített buszmegálló jóval távolabb esik az állomástól, mint a nemrég áthelyezett régi volt.  

Mindezek a problémák felvetik a beruházás ésszerűségét és értelmét.  

Itt ért végett a milliárdos kerítés - tán' elfogyott a money
Különösen ez merül fel akkor, amikor azt látni, hogy a vasúti síneket a parkolótól elválasztó kerítést egyszerűen csak abbahagyták az állomás épületének közepe táján. Ezzel nem csak lehetőséget biztosít a megkerülésére, vagy a letaposására, de a valós célját sem tölti be. 

Ezért erre kár volt így milliárdokat költeni.  Főleg, hogy a parkolónál kiépített új közvilágítás máig nem működik, a telepített kamerarendszer pedig szintén nincs bekötve.  

Itt már félig ledöntve és letaposva az elválasztó kerítés
Gyakorlatilag egy felelőtlen pénzkidobás és haszontalanság számba megy az egész, mert ami a legfontosabb lett volna, azzal semmit nem végeztek.  A parkolóhoz kapcsolódó vasúti kereszteződést hagyták az elavult szinten, lepusztultan, a mai előírásoknak nem megfelelőn, balesetveszélyesen. Ennek együtt pedig így nincs sok értelme.

A város valójában nem nyert ezzel a beruházással semmit.  Inkább csak vesztesége származott belőle, mert az önkormányzatban, vagy annak hivatalában, vagy talán csak egy személynek köszönhetően megengedték, hogy az építkezés során kitermelt és keletkezett törmeléket a város külterületén helyezzék el.  

Ez az építési törmelékkel szennyezett vegyes szemét veszélyes hulladéknak minősül. Az önkormányzati területen való elhelyezése során a hivatali visszaélés történhetett, hiszen erre jogszerűen senki nem adhatott engedélyt.  A lassan egy éve elkezdett kihordás, és lerakást követően a Bukodi-Horváth vezette városvezetés lapít a történtekkel kapcsolatosan. Pedig nagyon sokan szívesen olvasnák az Ócsai Kisbíró polgármesteri Fogadóóra című rovatában Bukodi Károly, vagy Horváth Tamás válaszát annak vonatkozásában, hogy az onnan kitermelt és elszállított sárga homokot kinek, mennyiért értékesítették, az abból származó bevételeket hol és miként könyvelték el, és az hol jeleneik meg a városi bevételek során?  Aztán azt is szívesen vennék az itt élők, ha a polgármesteri  fogadóórában olvashatnánk arról, hogy a lerakásra ki adott engedélyt, azért ki mennyit és kinek fizetett?  

Az Eu támogatta milliárdos beruházás hulladékát így ásták be az önkormányzati területen - háttérben az állomásról a markoló

Továbbá miként fordulhatott elő, hogy az ócsai városvezetés a település érdekeivel ellentétben veszély hulladék lerakását engedélyezte egy Eu-s pénzekből finanszírozott beruházás kapcsán, amikor az Európai Unió erre biztos, hogy nem adott pénzt lehetőséget és támogatást.

Mire a munkások levonultak, a nagy köszönőtábla is eltűnt és az akkori 4.423 milliárdból is csak 3,485 lett - hova tűnt közel 1 milliárd forint?

A vasúti átjáró romokban, magára hagyottan- erre már nem jutott
Végezetül nem is csodálkozik az ember, hogy az elején 4,5 milliárd körüli beruházás összegéből a végére eltűnt közel egymilliárd, mivel a mostani hirdetőtábla szerint 3,485 milliárd került csak beépítésre. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmvGhY9yvYJtTPdZKSvKpdFs9utMWU-ElvAVBqNg_Y06dX8WOo-ZQ1roHAggHjXcX843CTVa-TDT_T3HKDlFljcczAYJDUXWM2t9E-Amt61wd677jokcJyOGDIV6g9qYAjgbHwLrlKc38/s1600/11297445_438617629646143_2053852370_o.jpg
Ugyanez a beton most a városi területen beásva megtalálható
Talán ha nem az itt hagyott veszélyes hulladékért, a  szemétlerakásért fizetnének egyesek, hanem a városért küzdenének akkor a hiányzó egymilliárdból a hiányzó kerítést, a vasúti átjárót az odavezető utakat és a vasútállomás környékét is rendbe lehetett volna tenni, nem pedig csak a Kölcsey utca felét.  

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t31.0-8/12291034_991761767529753_4958468769333387579_o.jpg

P+R parkolókat adtak át megyeszerte - kivéve Ócsát  ( - itt nem csak a parolázás maradt el, de Szűcs úr sem tette tiszteletét)


Ennyi pénzt, ilyen eredményességért szégyen kifizetni.  Elszámoltatni meg egyeneságú pofátlanság. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése