2016. február 21., vasárnap

A tanári munka kockáztatása, vagy csak a baloldal kockás ingét viselők farsangi bálja mindez - kioktatás helyett

Kezd tele lenni a társadalom puttonya az egyre csak követelődző, előjogokat, és kiváltságokat követelő tanárokkal.  

http://hirado.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/7/2016/02/D_MAR20160213003-1024x683.jpg
Szigorlat és vöröslő esernyő - pedagógia, vagy demagógia

Lassan olyanok lesznek már ezek is, mint a taxisok, vagy a hálapénzekkel kitömött orvosok, akiknek semmi sem jó. 
Ez pedig nem a mostani jó-, vagy rossz politika következménye, sokkalta inkább a fejleménye, vagy végkövetkezménye.  Jól tudjuk, hogy a társadalmi feszültségek nagyok. Ismert, hogy az Európai bérekhez, a demokrácia biztosította szabadsághoz, a nyitott határokhoz képest a hazai bérek nem megfelelőek.

A magyarországi bérek csak akkor emelkedhetnek, ha a munkaerő képzettségének növelése mellett feléled a szakmák között a szolidaritás  – fejtette ki Schiffer András.

Érezzük ezt az élet minden területén. A nyugdíjastól, a betegellátáson át a munkavállalók és a munkavégzők minden egyes posztján. Az is ismert, hogy a politikai elit megkeresi a magát, függetlenül attól, hogy melyik oldalon áll. Ebben ők egységesek. 

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpt1/v/t1.0-9/12715554_1697135580502522_2473798537024224156_n.jpg?oh=fba6f1dda340a7f0c58e92115478ab7d&oe=57649674&__gda__=1462472948_4024a3dbf9d4fe2c7301ff642b057710
Van ahol akciós a kockás - és vannak akik üzletet vélnek mögötte
Azonban a mostani tanári balhé nagyon nem rólunk, a gyereket nevelőkről, a gyermekeiket iskolába küldő szülőkről, vagy mindezek hátteréről szól. Ez csak egy régen szocializálódott szűk érdekközösség célzata, ami magával ragad számos pénzéhes embert.
Legyünk körültekintőek. Lássuk be, hogy a baloldal mindet megloval a jelen helyzetében és képes a háttérből úgy befolyásolni a jelenségeket, hogy az áthasson a tömegeken. 
Egyre több hang tőr elé, egyre több szülő fejezi ki nemtetszését a tanárhoz méltatlan viselkedési forma, valamint a diákság bevonása és befolyásolás végett.  

Mert ugyebár a tisztességesen tüntető tanár annyira pozitív, hogy a vétlen és a politikától távol álló tanulót is bevonja a maga kis bizniszharcába. 

A szocialista baloldal meg széles kört kerít az egésznek, amihez természetesen piaci alapon csatlakozik a múlti, akinek az orbáni jobboldal korábban megtépázta a hatalmát. Ezzel máris létrejött egy olyan társadalmi gyurmaréteg, amely a saját kicsinyes érdekei mentén képes összeállni, mint légytapaszon a ragacsos felület. 

A tanár elvileg nem hülye. Nagyrészt tudatos emberekből álló csoportot képeznek, még akkor is, ha sok megalkuvót, behódoltat, fanatikusat, vagy különböző oldali pártszimpatizáns felismerünk közülük.  

http://propeller.hu/images/cikk/2016_02/cambridge.jpg
Cambridge-ben is volt kit beöltöztetni - "A helyes utat válaszd, ne az egyszerűt." (SW)

Ócsán is tudunk olyan, magát pedagógusnak valló tanárról, aki pénzügyi-politikai érdekei mentén hozta meg döntéseit, alkotta meg nézeteit, vagy más esetben szavazott ott, ahol erre lehetősége és módja volt. Blogunk is foglalkozott több ilyen esettel, függetlenül a mostani történésektől, a kockás inget magukra öltők forradalmi kezdeményezésétől. 

http://m.blog.hu/ke/kettosmerce/image/tumblr_o2sl8bgpmb1qbgoyio3_1280.jpg
Vujity Trvtko szerint a lumberszexualitás kifejezése végett öltik magukra
Azt azonban tisztán kell látni, hogy a legnagyobb csapást az oktatásra a Magyar Bálint-féle liberális hatalom mérte. Akkor a mostani vörösingesek kockások mélyen magukba zuhanva hallgattak. 
Ma pedig előtör belőlük a gyűlölet, mert a Fidesz feltörhetetlen mint a mandula. 

Olvasom, hogy egyes tanárok odáig fajultak ebben a politikai adok-kapókban, hogy a gyerekeket nyíltan bevonják és aktivizálják, úgy mintha a pártjukon állnának, hogy aztán a sajtó megírhassa, hogy egyre többen öltenek magukra kockás inget.

A XXII. kerület Budai Nagy Antal Gimnáziumában pénteken ezért kockás inges napot tartottak.

"Voltak gyerekek akik nem kockás ingben mentek suliba. A tanárok közül néhányan leszólták őket, mi az ti fideszesek vagytok illetve aki értelmes az kockás ingben jött iskolába és hasonló inzultusok érték őket. Eddig én nem szóltam semmit, mert az ember tart a bosszútól a tanárok egy részétől
Ebben az iskolában szinte állandó a politizálás az órákon, a kormány csesztetése, beszólongatások. Ez még akkor is zavarna, ha történetesen más kormányozna. 
Az, hogy tüntetnek az ő dolguk, persze érthető is lenne, amennyiben nem egy volt MSZP-s szervezné őket. Beállnak azok mögé akik hajdanán jól valagba rugdosták őket. Ha saját magukat szerveznék meg sokkal szimpatikusabb lenne és nem lógna ki a lóláb. Baromira nem tetszik, hogy órán politizálnak, ami ellen demonstrálnak, ők maguk testesítik meg, ti, a más véleményének az el nem fogadását vagy éppen a tartózkodását. Miért kell a gyerekeket bevonni ebbe
Nagyon nem tudom elfogadni, hogy önálló hatalmi ágat akar játszani ez a liberális társaság. Én elhiszem, hogy jobb volt a Magyar Bálintos időben tanítani, szinte nulla követelmény szint mellett, buktatás nélkül, vagy nosztalgiával gondolnak a tanárverések időszakára. Azt a kormányt csesztetik amelyik az ország teherbíró képességét meghaladóan emelte a fizetésüket-amire szükség is volt és lenne is még-, panaszkodnak a többlet munkára, illetve a kötelezően eltöltendő időre az iskolában.
Ajánlom nézzenek körül a "civil" életben, hogy emberek jóval kevesebb pénzért mennyit és mit dolgoznak. Nekem is van munkaadóm és amit mond meg kell csinálnom, akkor is ha nem értek vele egyet, és arcpirítóan kevés fizetésemelés mellet. Nekik az állam a munkaadójuk, amely államot a mindenkori kormány képviseli. Örülnék , ha a jövőben politizálás helyett tanítanának, és arcra osztályzás helyett a tényleges produktumot értékelnék. 
Természetesen azon Tanárok részére tiszteletem és köszönet, akik normálisan viselkedtek a gyerekekkel szemben."

http://www.bna.sulinet.hu/sites/all/themes/corkedscrewer/images/local/slider_kepek/tel/t3.jpg
Budapest XXII. Kerületi Budai Nagy Antal Gimnázium szocreál épülete

Ismerek olyan középiskolai tanárt, aki havi egymillió körüli összeget képes összeharácsolni magának úgy, hogy a 24 órából ő sem tölt napjában kevesebbet alvással, mint más, normális földi halandó. Ő képes azt állítani magáról, hogy egy olyan oktatói státuszt tölt be, amihez nincs tudományos, vagy netán adjunktusi képesítése. Ezzel máris a pénzhez és annak hajhászásához értünk. Ő biztos, nem ölt ezen alkalomból kockás inget magára, de a jeleméből adódóan még erre is képes lehet.  A diákok nem igazán kedvelik, de ez senkit nem érdekel. Az iskolaigazgató meg kitartja, nem küldi el, mert hamarabb kerülne Ő az utcára, mint az, akit kitenni szeretne.  Mi ez, ha nem egy bebábozódott érdekszövetség? 

http://tv2.hu/data/files/483/483840.w.jpg
Beöltöztetés -  a TV2 megszakértette a kockás ing kérdését
Más persze másként áll ehhez:

"Föl vagyok háborodva!!! Érthetetlen, hogy még kis falumból is voltak a pedagógus tüntetésen! Nem érzik lelkük mélyén, hogy az a balliberális kommunista beidegződés munkálkodik, és hajtja még a jó indulatú pedagógusokat az elégedetlenség felé. Kik tették tönkre az oktatást? Kik zárattak be iskolákat? kik azok akik akkor az ötvenes években jelszavuknak választották, "KI A PAPOKAT AZ ISKOLÁBÓL! 
És most vissza köszön a rákosiféle kultúra, a hitetlen ateista iskola. Azt gondolom, a többség nem kér ezekből a balliberális tanokból. Persze senki sem tagadja, hogy az oktatás terén ne lennének problémák, ezért hoztak létre kerekasztal beszélgetést, persze a szakszervezeti vezető, aki maga is a balliberális társaság tagja, nem ment el tárgyalni. Választotta a konfliktust, a sztrájkot, és főleg a kormány ellenes balhét. Igen vannak dolgok amin változtatni kell, de nem a ketrecharc a megoldás.
Magyarország gazdasága most kezd észhez térni, a balliberális csőd után. Nincs olyan ágazat a gazdaságunkban, ahol a fizetések a nyugati fizetésekkel egyenértékű lenne. A sok évtizedes szocialista uralom alatti káosz az anyagi, és erkölcsi csőd után, most látszik az alagút vége, a pedagógusok bérét, az orvosok bérét most próbálja a kormány rendezni. Ez az első lépés, ám azt azért nem szabad elfelejteni, hogy amíg a gazdaság, a kis és középvállalkozások nem termelnek annyi pénzt, hogy a pedagógusok, és orvosok fizetését a megengedettnél, illetve a lehetőségeknél magasabbra emeljék, fel kell tölteni a "kasszát", ugye amit a tüntetésen résztvevő balliberálisok igencsak kiürítettek. 
Nagyon fontos, ha nem a legfontosabb az oktatás, ám azt is látni kell, hogy sajnos nem egy pénztermelő tevékenység, ezért kell megvárni, míg a "kassza" feltöltődik a keményen dolgozó Magyar emberek munkája által. Ezért gondolom erkölcstelen amit a tüntető pedagógusok tesznek. 
Vissza az agarakkal, nem lesz többé liberális oktatás, nem a papokkal van a probléma. Azt a táblát amelyet magasra emelt a liberális iskola egyik tagja át kellene írni! "KI AZ ISKOLÁBÓL A BALLIBERÁLIS OKTATÓKKAl"!  Az a cél, hogy az erkölcs ismét beköltözhessen iskoláinkba."

http://image.nava.hu/Gallery/2016/02/06/3015858/3015858-00123600.jpg
A hírcsatornák rendesen foglalkoznak a tanárokkal - de mi valójában a háttér
Természetesen lehetne még véleményeket hozni, példákat sorolni.
 
Azonban bármit is mondunk, a legfontosabb az erkölcs lenne, ami jelenleg sok tanárból hiányzik. Ezek az erkölcstelen, rossz példát, rossz megítélést, és számos hibát, elítéltséget generáló tanárok nem erősítik az igazi pedagógusok táborát.  Mégsem képesek arra, hogy kiszűrjék őket, vagy kizárják a köreikből.  
Ma is képesek együtt dolgozni olyanokkal, akik nem az oktatási intézménybe nem az igaz tanárok táborába valók. 

Nem csak Budapesten, vagy a Budai Nagy Antalban, hanem Ócsán is vannak ilyenek egypáran. Az egyik itt, a másutt ott, a harmadik pedig amott van, és köszöni jól elvan mindegyik, mert a haveri kör, az érdekszövetség, a politikai polaritás, vagy a félelem egy halmazban tarja őket. Egy az egy húron pendülés nem más, mint bizonyos érdek és dacszövetség, nem pedig egy tudományos oktatói közösség.

Számos helyen, sokan azért kénytelen kockás inget húzni magukra, hogy ezzel elfedjék a valódi hitüket, álcázzák a valós mivoltukat, az énjüket, miközben jellemtelen megalkuvóvá válnak a politikacsináló hangadók nyomán.

Az iskolákat, az oktatást, tanári kart ezért kell végre politikamentesíteni.  

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése