2015. szeptember 11., péntek

Ismét szóbahozták, hát elmondjuk - tűzoltóság nélkül ünnepelt a városvezetés ( - beírás egy panasz kapcsán)

Egyesek az iskolában isznak, dorbézolnak, vagy éppen székeket dobálnak, és míg másokat  próbálnak megfélemlíteni vagy rávenni törvénytelenségekre, addig valójában a blogon a tűzoltóság a "téma".

Ezt is a köznyelv beszéli.

Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy ez nem egy úri passzió, mint a teremfoci, vagy az ezt követő buli, hanem egy valós és jogos igény a múlt törtéléseinek és a környék baleseteinek sodrában. 

A tűzoltóság létjogosultságát megannyi ócsai tűzeset, közúti baleset igazolja. 

A létrejöttét azonban hátráltatja, hogy bizonyos érintettek valamint megbízottak, az egyes elöljáró felek nem hogy példamutató és értéket nyújtó példát mutatnának, hanem sokkalta inkább a saját imázsuk ápolásával, önmaguk mosdatásával, vagy népszerűsítésével  vannak inkább elfoglalva, mintsem a köz javára cselekedjenek. Pedig milyen klassz lett volna Ócsa tíz éves várossá válásának évfordulójára megalakítani a helyi tűzvédő egyletet, az "Ócsai Tűzoltóság" egységét.

De, nem sikerült, mert azok akiknek ez dolga lenne, inkább perlekednek.  

Másutt ezzel szemben cselekszenek, ténykednek és haladnak.  Nyáregyháza, Felsőpakony ebben előttünk jár.  Gyálról nem is beszélve, ahova most érkeztek újabb járművek segítség gyanánt.


Ócsa városvezetése azonban még a kapát sem vette kézbe, nem hogy azzal az első lépésbe kezdett volna.  A látszólagos cselekvés, a népszerűséghajhászás, és a valódi tétlenség több kárt okoz, mint amit az egyénnek hoz.

Ócsa ezért nem képes haladni.

Ócsa a 10 éves városi évfordulóra sem volt képes a helyi önkéntes tűzoltóságát létrehozni. Erről a fiaskóról azonban a felek előttünk nem beszélnek. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése