2015. szeptember 22., kedd

Juncker csókja - Európa mossa kezeit ( - lassan a mellékhelységből is a migránsok bugyognak fel)

Míg Európa a maga és szövetségesei által kiharcolt törvénysértő menekültáradattal, az úgynevezett illegális bevándorlókkal van elfoglalva, addig az Európai Parlamentben mossák kezeiket.

http://nepszava.hu/picture/60750/normal/242/00242438.jpeg
A libsi Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke éppen fejen csókolja az izraelita Martin Schulzot, az Európai Parlament elnökét évértékelő beszéde előtt az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban.

Brüsszel - Meghökkentő ismertetőt függesztettek ki az Európai Parlament mellékhelyiségeiben.

A csempére ragasztott képregény ugyanis kezet mosni tanítja a 751 képviselőt, ami csak azért furcsa, mert nem feltételezné senki, hogy az eurómilliárdokról döntő, befolyásos politikusok ne ismernék a kézmosás módszertanát, amit egyébként egy kiscsoportos óvodás is már elsajátított.

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/40/6/27/cikk_2400627/IMG_2921.jpg
Az Eu képviselői ekként mossák a kezeiket - legalábbis ezt várják el tőlük

http://www.cartoonmovement.com/depot/cartoons/2014/11/10/jean_claude_juncker__marian_kamensky.jpegÍme a magyarázat a képekhez
0. Vizezd be a kezed!
1. Nyomj rá szappant!
2. Dörzsöld el a tenyeredben!
3. Majd a kézfejeken!
4. Az ujjak között
5. Az ujjak mögött
6. A hüvelykujjak
7. A körmök és az ujjhegyek
8. Öblítsd le alaposan!
9. Töröld szárazra a kezed!

A tájékoztató azonban biztosra megy: hangsúlyozza az eurokratáknak, hogy a helyes kézmosás 40-60 másodpercig tart, majd utána rátér a részletes ügymenetre: a vizes kézre kell nyomni a szappant, majd először a tenyeret, a kézfejet és így tovább. 

 Az ismertető annyira részletes, hogy még a kézmozdulatok irányát is mutatja. Aki azt hinné, mindez vicc, az téved: ez egy hivatalos papír, sarkában az Európai Parlament logójával.

A Blikk beszámolója szerint, hihetetlen, hogy Európa legbelsőbb köreiben, az iránymutató politikusok közt még az olyan alapvető dolog (követelmény) is problémás lehet, mint a kézmosás.

A Blikk írása jól feltételezi, hogy a kézmosást az óvodában és az iskola kötelékei közt kéne elsajátítani. A felnőtt korban ezt már tudni kéne, hiszen ha nem, akkor hogyan és miként adnánk át azt a gyermekeinknek.   

Ha mindezt az Európa-tanács soraiban nehézséget okoz, akkor kardinálisabb dolgokban mit várhatunk el az amúgy "fejlettnek" kikiáltottaktól. 

http://cdn.atlatszo.hu/wp-content/uploads/sites/15/2014/06/bisou.jpg
Jean-Claude Juncker, Európa csókosa - tisztára mosott kezek a cinkos bal vállon

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése