2015. szeptember 23., szerda

Nem egy kalap alatt vagyunk - van akinek nincs sapkája és van, hogy az is baj, ha van ( - csak fesztivál és foci)

 Nyílt titok, hogy városunk önkormányzata megkülönböztető mód viseltetik a lakosság egyes tagjaival szemben.

A történések folytán elmondhatjuk, hogy Ócsán vannak a kegyeltek, akik élen járnak, és léteznek a kevésbé szimpatikus felek, akik levegőt is alig kapnak. Ők az utóbbiak. Azok az egyének, akiket a vezetői klientúra nem visel, azokat különös gonddal kezelik. Míg ezzel szemben magukfajtával elnézők.

Az előbbiek azok, akik hátralékot, adótartózást felhalmozva is élvezhetik az önkormányzat, a városvezetés bizalmát, míg a mások (az utóbbiak) hiába teszik a dolgukat, és állnak helyt a fizetési kötelezettségek terén, az adózásban, mégis valahogy mindig a rövidebbet húzzák.

Az elsők között olyan ismert személyek vannak, akik nyilvános rendezvényeken közszerepléseket vállalva bukkannak elő és fel Ócsa közösségi életében.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t31.0-8/11194441_359030680960451_441757489431371033_o.jpg
Ismert alakok adják magukat elhíresült vállalkozóhoz - a polgi üzenete szerint a "pénz beszél" ( - miért is támogatják)

Ilyen ismert alak a fesztiválszervezők egyike, akivel szívesen mutatkozik egy-egy rendezvényen a politikus Szűcs Lajos és a polgármester Bukodi Károly társaságában. Ők meg viszont, amikor színpadra állnak vele, vagy éppen érmet, ajándékot osztanak másutt, közösen.

Az egyik Juhfesztiválos vállalkozó, a bográcsos falatokat kiteregető és más egyéb mulatságokat elnök azonban számos önkormányzati listán (kimutatásban) adósként szerepel avagy személyében, vagy éppen érintett cégei (neve mögött) képviseletében.
szervező öreg-hegyi

Az még hagyján, hogy ez az együtt szereplés, a közös láthatóság az egyik oldalon egyfajta cinkosságot mutat, amikor a másik lapon ott van a számos kintlévőség, ami persze ebben a közösben egyik felet sem zavarja.

Az Önkormányzat saját maga adta közre a tartozásokkal terheltek listáját, ahol a Somogyi Béla utcában jegyzett cég többször is szerepel köztartozásaival - ezek után mégis közpénzes támogatásban részesíti a mögöttes ügyvivőt a polgi ( - nem Fo-lak a fantom, hanem egyes letűnt ócsai cégek)

Persze az, hogy ennek erkölcsi és morális üzenete is van, nem gond, hanem egyfajta szemlélet. Szűcs Lajos,  Bukodi Károly és minden személy, vagy politikus, aki az ilyesfajta jelenség mellett áll, kitart vagy elvisel, egyfajta erkölcsi bizonyítványt állít ki magáról.

Az ugyanis nem járja, hogy másokat kevesebbért is beperel a mester és csapata, de a haverok mentesülnek a fizetés, a behajtás, vagy a megkülönböztetés (megvetés) alól.  Ócsán valahogy soha nem közösítik ki azokat, akik közel állnak a bográcshoz.  Csak mindig másokat, olyanokat tartanak provokatívnak, akik azért emelnek szót, hogy ne abból a befizetett közpénzből javadalmaztassák a bográcsba valót, amit egyes alkalmakkor úgy körül állnak. 

Különös pikantériája Ócsa közéletének, hogy itt, ebben a városban a jelen vezetés alatt még mindig képes olyan vállalkozó vagy vállalkozás közpénzhez jutni, aki köztartozással terhelten rajta szerepelt az önkormányzat adósságlistáján.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/t31.0-8/10704421_282040371992816_6605461675869476833_o.jpg
Együtt az adós listát kiadó és a rajta szereplő - két terhelt
Különös fintora ez annak a közös fellépésnek, ahol együtt jelenik meg a támogató önkormányzat polgármestere azzal, akinek a közösből pénzt adunk miközben ő maga nem fizeti meg azt, ami a városnak dukál. Érdekes, hogy a közös fellépések alkalmával az együttes szereplések során, az ilyen  találkozásokon a politikus nem kéri számon a vállalkozást képviselőtől a város pénzét.  
Az is érdekes, hogy amikor az ilyen személy önkormányzati támogatást kér a mulatság megrendezéséhez, a polgármester a testület elé viszi, és a képviselők meg is adják azt. Most is úgy kapott több százezret megint az a cég és vele annak vezetésében érintett alakja, hogy az előzményekben ott a kimutatott köztartozás.

Ez azért eléggé visszás.

Gönci "apuka" világa
Régebben az Egressy-ben dolgozó zenészt is úgy foglalkoztatták, s adtak számára lehetőséget rendezvények hangosítására, hogy közben tartozása volt.  A lebonyolított rendelvények után a számlát a város kifizette, a zenész barátunk tartozásának levonása nélkül, míg ő angolosan távozott. Ma is jól prosperál ebből az alapból. 

Aztán a különbségek és az egyezségek feltűnnek másban is.  Az egy húron pendülést jól illusztrálja, hogy a Bukodi nevével jelzett város ugyanazt az ügyvédet és annak irodáját használja a saját perében, aki amúgy az alpolgármester személyi perét, a polgármester személyes érintettségét és még a tornatanár, valamint a polgárőrvezető perét is képviseli, illetve viszi.  

Eléggé komplett dolog ez ahhoz, hogy az egyszerű állampolgár összefüggést találjon a jelenségekben.

A blog persze ebben most sem érintett.  Maguk a sorolt szereplők dobták ki a perből.  Már nem is bennünk, hanem célzottan Fodor László meghurcoltatásában látják a célt.  Jelenleg velünk a bloggal nincs bajuk  Csak azzal a fránya állampolgárral, aki Valentin-napot követően megmentette a buksi becsületét. Azzal aki ezzel együtt sem tartozik a köreikbe.

Mégis Ő az, akit a jegyző 200 ezerre próbáét büntetni, majd amikor a Kormányhivatalhoz fordultak, akkor adóvizsgálat alá vonták. Aztán érdekes mód, mindent rendben találtak és a 200 ezres jegyzői büntetés elmaradt. Kiderült, nem volt valóságalapja.  Ezt jobb helyeken úgy nevezik, hogy jogszerűtlen eljárás. 
De, maradjunk is ennyiben.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/12038268_1921852338040905_41763650935601974_n.jpg?oh=067861488e363685f3e04e5d094ca2a7&oe=565D83CA
Itt is együtt, egymásért - a pénz nem számít ( - csak a feszt)
A lényeg abban van, hogy amíg az egyik oldalon olyan emberek állnak és képeznek egységet, mint akikről vázlatosan szót ejtettünk, és azok a jelenségek, amikről beszéltünk, addig itt ebben a városban nem lesz fejlődés. Amíg ők egységet képezve képesek pofátlanul elénk állni és képmutatón szórakoztatni a közvagyonból, úgy, hogy még tartozásuk van, addig másokkal szemben kevesebbért, vagy indok nélkül is képes hatalmát gyakorolni a vezetés.

Az sem lehet véletlen, hogy a város, kontra blog,  képviselte pereket követően minden magánszemély ugyanazt az ügyvéd szolgálatait vette igénybe, akinek a város amúgy (állítólag) nem is fizetett.  Aztán, amikor megindult az eljárás, az volt az első, hogy a blogot kizárták az ügyből és egyből a kispécizett helyi lakos ellen fordították a pert.

http://41.media.tumblr.com/9ec1b6c347acfd70e8b805cfeb78772b/tumblr_nufdifimgu1ssw1iso1_250.jpgEddig azonban egyetlen alkalommal sem sikerült elmarasztalni Ócsa feketének kikiáltott s közpénzzel nem támogatott bárányát. Nem úgy, mint azt a juhászt, aki nem csak bort iszik, hanem közpénzzel támogatott mulatságokat szervez a helyi vezetéssel és pártpolitikusokkal karöltve.

Hát ez az a különbség, mely megosztja a közéletet és a társadalmat. Mert valójában nem vagyunk egyformák. Ez azonban nem baj. A baj az, ha a politikai vezetés tesz megkülönböztetéseket az emberek között.  Ócsán pedig erre találni példát.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése