2015. szeptember 1., kedd

Az iskolakezdéssel lezárult az idei nyári gyermekétkeztetési program - Ócsa mintha nem vett volna részt ebben

Lezárult az idei nyári gyermekétkeztetési program, aminek keretében ingyenes étkezést biztosítottak azoknak az önkormányzatoknak, akik jelentkeztek erre. Tudomásunk szerint Ócsa városvezetése nem vette igénybe ezt a kormányzati támogatást.
 
Pedig a programba 1485 település kapcsolódott be, ezek közül 600 a leghátrányosabb helyzetűek közé tartozik

http://hirado.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2032/12/Clipboard2280-1024x576.jpg

A most zárult a nyári gyermekétkeztetési programnak köszönhetően mintegy 142 ezer gyermek részesült ingyenes étkeztetésben, a szünidőben. 

Czibere Károly, az EMMI államtitkára a hajdúhadházi Földi János Általános Iskolában a helyszínt indokolva elmondta: azért esett a kormány választása a településre, mert a legnagyobb támogatást, mintegy 30 millió forintot Hajdúhadház kapta erre a célra. 

Az államtitkár közölte, hogy 17 százalékkal nőtt az idén a programban részt vevő önkormányzatok száma, és abba szinte a fél ország (1485 település) kapcsolódott be. Az idén a rendelkezésre álló keretösszeget is sikerült növelni, így 3 milliárd forintból több mint 140 ezer gyermek étkezhetett ingyenesen a szünidőben.

A kormány legfontosabb célja, hogy a hátrányosabb helyzetű gyermekek egészséges testi, lelki fejlődéséhez minden rendelkezésre álljon – hangsúlyozta Czibere Károly, fontosnak nevezve, hogy legalább napi egy alkalommal egészséges meleg ételhez jussanak az érintettek. 
Mindezek következtében csökken az alultápláltság, a lemorzsolódás – fűzte hozzá az államtitkár.
A jövőben az ingyenes étkeztetést a többi szünetre is kiterjesztené a kormány – jelentette be a politikus.

Csáfordi Dénes (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy a 13 ezer lakosú városban 4000 gyermekkorú él, közülük mintegy 1500-an részesültek ingyenes étkeztetésben a nyáron.

http://cdn1.haon.hu/2015/08/etkeztetes.jpg

A nyári étkeztetési ellátásról Ócsa városvezetése azonban nem adott ki információt. Így sem arról, hogy miért nem részesült a város ebből a támogatásból, sem pedig arról, hogy végül hányan részesültek térítésmentes étkezésben az elmúlt hónapokban, nincs hír. 

Blogunk értesülése szerint több jogosult értetlenségét fejezte ki a program mellőzése kapcsán. 

Forrás: MTI
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése