2015. szeptember 19., szombat

Mai mulatság - városi közpénzen, a tartozással terhelt Józsi jóvoltából ( - kinek utal Karcsi által a hivatal)

Ócsán a városvezetéssel kooperálva közpénzes támogatással szerveződve kerül ma megrendezésre a szüreti felvonulás és bálozás.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t31.0-8/12029694_401380740058778_5091274294635831402_o.jpg
Önkormányzati jóváhagyással, városi pénzek felhasználásával az adóssággal terhek ellenére

A városi felvonulás lovasokkal és polgárőrökkel ostorpattogtatással és tánccal vonul végig a város egyes (kiemelt) helyein. 

http://www.ocsa.hu/userfiles/image/Szuteri2015.jpg
Érdekes dolgok a hirdetményen
Bár egyes hagyományőrző körökben népszerű a felvonulásos menet, a mostani városlakók már nem igazán viselik az ezzel járó hangoskodást, a hátrahagyott szemetet és a hátvégi köznyugalom megzavarását.

A városi vezetés azonban a hétvégi bulikban találja meg a programszervezést és a bográcsozásokban a népszerűségszerzést.  A városi környezet ezzel azonban nem fejlődik.  Ócsa ma is ugyanazt a képet mutatja, amit a 10 évvel ezelőtti várossá alakulásakor kivívott magának. 

Az elmúlt években a korábbi fejlődési ütem lelassult, majd visszamaradt. A közterületek, a közállapotok nem hogy javultak volna, ha nem még romlottak is a utóbbi pár év során.  

Ma ezt látszik feledtetni (Radics úr, Bukodi Károly és) az újabb "buli" a helyi szüreti felvonulással. 

*

1 megjegyzés:

  1. Érdekes egy hír ez! Akkor nem zavart a szüreti felvonulás, mikor Te voltál az esemény bírója, az asszony meg a bíróné! :)

    VálaszTörlés