2015. szeptember 7., hétfő

Tortászok - hát nem megmondtam, hogy csak erről van szó ( - politikai nyomulás az emberek előtt)

Mint már annyiszor szóba hoztuk, a politikus nem a szerénységéről híres. Másként fogalmazva: a pofátlanság nem ismeretlen számukra.

Ócsa várossá válásának megünneplését tartják, de a város tortájára hárman repülnek. Mindhárman politikusok, és elsőnek akarják belevágni magukat a habzsiba. 

De minek ehhez olyan ember, aki ebbe nem is ad semmit? Minek ehhez a levitézlett közszereplő? Az, aki elhagyta a körzetét? Vagy az, aki amúgy nem sokat tett Ócsáért? 

Netán az, aki nem is itt él, nem a város lakóit képviseli, mit nyomul ott?  Mi közük hozzá?  És most nem a polgármesterről van szó. Ő még csak hagyján, mert a várost jeleníti meg. Ez a tisztje. De a másik kettő csak tetszeleg ott, ahol semmi keresnivalója. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/t31.0-8/11886136_1915474332012039_6977888308613271771_o.jpg
Bukodi Károly, Szűcs Lajos és Pánczél Károly elsőként vágnak bele a városi tortába - mind első akart lenni a felvágásban

Ők legfeljebb azt vághatják, amit maguk hoztak. Majd ha az ő pénzükből épül itt járda, kerékpár út, vagy más, akkor annak szalagját joggal átvághatják. Amihez azonban nem járultak hozzá, amibe semmit nem adtak, az mellé ne álljanak. És főleg nem elsőként.  A Bukodi is nagy pojáca ebben.  Idehozza őket, mint állat az itatóhoz a társait, hogy azok is konchoz jussanak. Csak ez nem egy bajtársiasság, hanem egyfajta kéz-kezet mosás.  A polgármester eljátssza feléjük a jófejűséget, és szereplési lehetőséget ezzel népszerűsítést biztosít számukra, ők pedig elnézik cserébe a párttárs városvezető tévútjait. 

Ép és tisztalelkű ember nem áll össze így egy ilyen megnyilvánuláshoz. Józangondolkodású politikus nem mutat közösséget olyanokkal, akinek hitele, hitelképessége és politikája nem mutat teljességet.  Valójában mindhármuknak vannak vállalhatatlan dolgaik. Ebben az egyben közösek. Meg a pártjukban. Semmi másban. 

Ha az elején fogalmazottak szerint fordítanám a szót, akkor most is azt mondanám más szóval, hogy egyikük sem különb a másiknál. 

Ebben az egyben alkotnak egységes közösséget.  A torta közös megszelése ezt jelképezi. Valójában ez egy rossz üzenet. Amolyan fricska a város felé.. Na ezért nem tolongok ott.  

Nem vagyok már megtéveszthető gyerek.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése