2015. július 6., hétfő

Nem csak igény, hanem kezdeményezés is van már - indulhat az aláírásgyüjtés ( - szociális gyermekétkeztetés)

Mint családi körökben ismert, Ócsa városvezetése nem pályázott a szociális alapú ingyenes nyári étkeztetésre.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdS76e-XBT6xonIwVXYbTYXOyOnle9yAAzhoZZDLFTN3TeiuOgeLqu-OFLskt6CNNT-re-lEq6TNFbh41rsZnp7UBatUW7hNFi5c7Oo50j_eDPCisu6mmfAFKCcYb9QuOsrkP1FlakW2k/s1600/%25C3%2593csa+v%25C3%25A1rosh%25C3%25A1za.jpgNa nem azért, mert olyan jó kondícióban van a helyi költségvetés, hanem hanyagság, nemtörődömség valami más okból kifolyólag, amit máig nem magyarázott még meg egyetlen önkormányzati képviselő, vagy polgármesterbarát ember sem. A nagytiszteletű és a presbiter képviselőkről szót sem ejtve, valamint a keresztényi kötelezettségekről nem beszélve. Ők talán nincsenek is rászorulva erre úgy, mint a polgármester a saját használatú, de a város költségvetéséből vásárolt önkormányzati autóra.

Most azonban rajtuk kívül álló okok folytán megnyílt a lehetőség - a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőknek tervezett - ingyenes gyermekétkeztetést érintő igény érvényestése  előtt. 

A Kúria elé beterjesztett kifogást a bírói testület abszolválta és utat engedve helyt adott az igény érvényesítésnek, az aláírásgyűjtési kezdeményezésnek.

http://static.origos.hu/s/img/i/1501/20150126justitia-juszticia-birosag-jog1.jpg?w=644&h=429

A Nemzeti Választási Bizottság korábban megtagadta a kérdés hitelesítését, ugyancsak a költségvetési törvény érintettségére hivatkozva. A Kúria szerint ugyanakkor a törvényalkotó a büdzsé keretei között szabadon dönthet, hogy milyen körnek biztosítja az ingyenességet, vagyis a szabályok a központi költségvetés módosítása nélkül is módosulhatnak. A bírói testület emiatt az aláírásgyűjtő íven szereplő kérdést hitelesítette.

Így talán az is elérhető, hogy az odafigyelésen túl, valóban a rászorul részesüljenek a költségvetési kedvezményekből.
Forrás: Origo
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése