2015. július 24., péntek

Megdőltek a napi melegrekordok - Ócsán nincs menedék ( - vízet mégsem osztanak)

Megdőltek a napi melegrekordok - Az országos tisztifőorvos meghosszabbítja a III. fokú hőségriadót

A fővárosi és az országos napi melegrekord is megdőlt csütörtökön. Több helyen 39 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet. Ócsa sem volt kivétel. Itt is tombol a nyár.

http://www.femcafe.hu/sites/default/files/images/tumblr_m5mwsumSzK1r4lzcq_large.jpgA városka sem úszta meg a hőhullámot. Már reggel bedöglött az egyik vonatpótló busz, ami tovább nehezítette az amúgy is nehézkes közlekedést a forróságban.  Az emberek jobb híján inkább csak sörözni tudnak az állom menti Nemzeti Italbolt és a vele ételembe üzemelő talponállónál. A mellékes kávé csak a vérnyomás emeli.  A helyi közeterület-felügyelet nem vesz részt az ott folyó eseményekben. Se nem intézkednek a buszöböl biztosítása érdekében, se nem osztanak vizet az átszállásra várakozóknak. De azért sem emel szót senki, hogy az aluljáróhoz vezető zebrán a KRESZ előírásai ellen vétve úgy állnak meg, hogy azzal balesetveszélyes helyzetet teremtenek. Az italozók sem okoznak gondot sem nekik, sem a városvezetésnek. Ócsa vasútállomás és a sörözők egy jól beégő kép a retinába az ide érkezők számára.

Ha körbenéz az ember, olyan gazdátlannak tűnik minden.  Kopárság és szárazság. Csak a hőség tombol.

A tegnap este meg is hozta a maga áldozatát. Egy kerékpárost ért közúti baleset az előbb vázolt helyen, a Damjanichon. Sajnos hiába a figyelmeztetés, a megelőzhető baj a fegyelmezetlenség, a nemtörődömség okán bekövetkezik. 

http://enmg.hu/images/2015/07/1hosegabudaivarban_marjaijanos01.jpgTapasztalhatóan megugrott a nyári szezonális termékek - a jégkrémek, ásványvizek, sörök és lédús gyümölcsök, valamint a hűsítő termékek forgalma a kánikula miatt - mondták el az MTI-nek a megkérdezett kereskedő cégek csütörtökön.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: az elhúzódó hőhullám miatt egy átlagos nyári nap forgalmához képest üzleteikben mintegy háromszorosára nőtt az ásványvizek és a sörök forgalma, utóbbi esetében a növekedés főként a pénteki, szombati napokon érzékelhető. Háromszor, négyszer több jégkrémet értékesítenek és a tavalyi év azonos időszakához képest 20-25 százalékkal több görögdinnyét adnak el - tette hozzá. 

Ócsán továbbra sem sok segítségre lehet számítani. Többnyire magára van utalva az utazó. Ezért mindenki készüljön fel megfelelően az útra. Budapest - Ócsa tömegközlekedéssel legalább egy óra. Legyen minden utazónál szomjoltó. Ne várjon senki a polgármesterre. 

Az előrejelzés szerint szombaton még az Alföldön, a Dunántúl déli területein illetve a nagyvárosokban is elérheti a 27 Celsius fokot a napi középhőmérséklet. A hőség kitart, a nyár folytatódik.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése