2015. július 25., szombat

Amerika megüzente Vida Ildikó kapcsán - tégy a korrupció ellen ( - mi mást sem teszünk)

Tégy a korrupció ellen! Mi állandóan azt tesszük amikor nyilvánosságra hozunk olyan eseteket és feltárunk olyan ügyeket, amik az ötmilliós Kisbíróban nem olvashatók.

Számunkra Ócsa közélete, a közszereplők viselkedése közügy, ami nyílvánosságot érdemel.
Így van ez akkor is, ha ez az érintetteknek nem tetszik.
Így volt akkor is, amikor az önkormányzatot marasztalták el.

Most sincs ez másként. 

http://img9.hvg.hu/image.aspx?id=d0fb9509-af63-45f5-b20f-93007b340e5d&view=2bc522d1-c844-4343-b563-d62642c68411



André Goodfriend és Vida Ildikó emlékezetes találkozása
Fotó:
Az amerikai nagykövetség csütörtöki közleményében azt írta, az amerikai kormányt mindenütt aggasztja a korrupció felbukkanása, és több fronton harcolnak is ellene. Aggodalmaikat sok európai partnerrel együtt kifejezték ez ügyben a magyar kormánynak is. Mint írták, a korrupció leghatékonyabb ellenszerének az átláthatóságot, a fékek és egyensúlyos rendszerét, a jogállamiságot és a független igazságügyi rendszert tartják
Maga Orbán Viktor is arról beszélt, hogy zéró toleranciát hirdet a korrupció ellen – írták.

Nem tudni, hogy nyílvánosságot kapott szava a zéró toleranciáról elhallatszott-e ideáig? Vagy vette-e komolyan ezt bárki a helyi fideszes csapatban?  Ki tudja?

Ócsán is nagy szükség lenne az átláthatóságra, a fékek és egyensúlyok rendszerének működtetésére, a független igazságszolgáltatásra a helyi joggyakorlás  törvényességére és sok más demokratikus elemre. Mert mintha mostanság ez kibillent volna az egyensúlyából. És ez valahogy nagyon nincs rendben. 
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése