2015. április 21., kedd

Mégsem a polgárőrségé lett az új autó - Karitól nem állt távol "vásároltatni magának egy szolgálatit" ( - nem gáz)

A blog már szót emelt az ócsai választópolgárok arcul köpése kapcsán, amikor a fideszes városvezetés elfogadhatatlan mód helyezte be a költségvetésbe azt a közpénzes autóvásárlást, aminek eredményeként Bukodi Károly polgármester magáncélú használatára meghatározottan átszállhatott az újba. Ezt az újat ugyanis abból a likviditási gondokkal terhelt költségvetésből vették a számára, aminek terheit mi, itt élő, itt adózó választók viseljük. Ennek kapcsán azt is mondhatnánk, hogy mi közös vagyonunkból vette, vagy vetette meg magának a minket eláruló képviselők támogatásával.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/10655183_285243005005886_2673130430401731014_o.jpg

Ócsán ezért persze nyíltan senki nem mer szót emelni. Csak az egymás közti suttogásokban a kocsmai szóváltások, esetleg a heti kártyapartik alkalmával hevült hangulatban kerül szóba ez a mesteri húzás.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSdLuQjvim-1LHsZMMwt_E7uDT0CF6KeHFOnPvwe1jM2Xq63cC3YgA nevesített közösségi oldalon, a facebookon is lapítanak e tárgyban a helyiek. Senki nem meri szóba hozni. Egyetlen ember volt csupán, aki hozzászólt az autóvasaláshoz. Az Ő elmondása szerint jól ismeri a mostani polgármestert és olyan becsületes embernek tarja, aki nem tesz ilyet. 

"Szerintem még a mi polgármesterünk sem annyira hülye hogy csak magára gondoljon. Én Károlyt egy becsületes tisztességes szerény rendes emberként ismertem meg akitől nagyon távol áll hogy a köz szolgálatával szemben a saját önös érdekeit tartaná szem előtt. Szerintem csak tűzoltó autó lehet az a 6 milliós luxus verda vagy max egy jól felszerelt új polgárőr autó. Szerintem Károlynak tökéletesen megfelel a jelenlegi Renault is és eszébe sem jut közpénzből vásároltatni magának egy szolgálatit."

Tévedett!  Mint ahogy megosztottuk a korábbi vélekedését, úgy az Önt ért csalódásban is osztozni szeretnénk. Ezért tudatni kívánjuk, hogy tévedni tetszett. Nekünk pedig ismét igazunk lett. Ön tehát a szóban forgó polgármestert, a Károlyt félreismerte, mert igenis megtette azt, amiről úgy vélte, hogy tőle távol áll.  Nem állt távol tőle. Nagyon is közeli álma volt, amit rafináltan kigondolt, és rakott egy költségvetési csomagban a képviselői elé. A becsületesnek vázolt Károlynak már nem felelt meg a Renault, és képes volt lecserélni a városi közpénzből összelapátolt közel 6 milliós szolgálatira azt.

Ha  ezzel most csalódást okozott önnek, vagy többeknek ez az ember, akkor az nem a véletlen műve. A polgármester a költségvetés összeállításakor ezt a beillesztést a kiadásokba rendkívül fontosnak tartotta. Egy felvetésre, még ki is hangsúlyozta, hogy ezt az autót a polgármester saját használatára szerzik be. Ahogy az ízlése kívánja.

Persze, ez is csak egy szűk közösséget izgathat városunkban mert akkora a csend körülötte, hogy az már bűzlik. A majd 9 ezres ócsai többség életérzése amúgy meg nem számít. 

Bár az elmúlt héten egy másik, nálunk sokkalta gazdagabb város önkormányzatának autóvásárlása sok helyütt ütötte ki a biztosítékot. Mind vélekedésben, mind sajtókörökben. De ettől sem jött még lázba Ócsán senki.

Pedig ahogy az Alfahírt olvasom, pofátlanságnak tartják az ilyen önkormányzati autóvásárlást. Mások sincsenek jó véleménnyel a luxusjármű vásárlása kapcsán. Az ügyet firtatók is megkapták a választ.
Az önkormányzat sajtósa szerint a biztonság volt a fő szempont a polgármesteri autó kiválasztásakor, ugyanis “senki se szeretné, ha újra megtörténne az, ami Toller Lászóval”!
(Mint ismert, Toller László egy gyorshajtásból és egy előzésből származó ütközést következtében felborult autóban szenvedett fejsérülést, aminek után hosszantartó kómába esett. Ennek kivédése nem mindig az autón, hanem a közlekedési szabályok betartásán múlhat. Mintha pont az ilyesfajta gyorshajtásos balesetek megelőzésének céljára hivatkozik a rendőrség a traffipax bevetések kapcsán.)

http://hirpress.hu/cikkimg/-000111/8989.jpgA sajtós érvelésénél maradva, máris elém kerül a helyi közélet és annak egyik ismert alakja, aki szintén autóbalesetet szenvedett.  Ezekután talán érthető, ha a mi polgármesterünk is a biztonságra gondolt magát illetően, amikor a Renault cseréje mellett döntött. Buza Ernő sem véletlenül szavazhatta meg ezt a költségvetés által a mi kontónkra.

A dolog szépséghibája azonban mégis csak az, hogy a mi városkánk költségvetését és lakosságát sokkalta jobban érinti és ezáltal jobban fáj a közel 6 milliós autó, mint a pécsieknek az ennek duplája. Pécs nagyváros bevételei nem csak a duplájával nagyobbak, mint a hozzá képest hihetetlenül kicsi Ócsáé, hanem a lakosság, mint közteherviselők száma sem arányos. Tehát amíg a 6 milliós (Bukodi féle) polgármesteri autó a 9 ezres helyi lakosságra jelentős tehet ró, addig a (Páva vezette) 146 ezres Pécs város lakosságára a sajátjuk ehhez képest arányaiban is jelentéktelennek számító egyéni kihatással jár. 

Mégis a pécsiek Páva Zsoltjának vásárolt autója keltett nagyobb hírverést, mintsem az ócsaiak Bukodi Károly Zoltánnak vásárolt szolgálati célzatú járműve keltette fel a sajtó érdeklődését. Pedig a bevásárolt új Opel Astra-ról is volna mit beszélni.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/77/Opel_Astra_Sports_Tourer_1.6_Design_Edition_%28J%29_%E2%80%93_Heckansicht%2C_24._Juni_2011%2C_Velbert.jpg/800px-Opel_Astra_Sports_Tourer_1.6_Design_Edition_%28J%29_%E2%80%93_Heckansicht%2C_24._Juni_2011%2C_Velbert.jpg

Az Eu-ba dselegált szocialista Szanyi Tibor egy más adóforintokat érintő ügy kapcsán a minap kijelentette, hogy az adóelkerülés bizonyos általa is tapasztalt modellje elfogadhatatlan és az "átlag adófizetők arculcsapását" jelenti.

Ennek olvasatában Ócsa lakosságát a polgármester vezetésével a saját képviselői  verték arcon.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése