2015. április 3., péntek

Kinek mit jelent a bőjt és mit hozott a nagypéntek - bőjt helyett áldás, vagy szentségtörés ( - 6 milla a közösből)

Igaz, nagypéntek az önmegtartóztatásról, a szerénységről, a lemondásról, és a böjtről a keresztények táborában, de ez nem mondható el minden magát idesoroló "hívőről"

Bár a keresztény-konzervatív kormányunk erőteljesen hangsúlyozni kívánja az ország keresztényjellegét, azonban a nagypénteket az egyház legmeghitetettebb emléknapját még nem nyilvánította munkaszünetivé. Bár volt már olyan hely, ahol a nőket már felmentették a munkavégzés alól.

Ócsán viszont a szorgosabbak dolgoztak, hivatalos munkanap lévén. A fideszes polgármesterünk sem volt rest bővelkedni e napon a teendőkkel. Nem szerénységből merítve, szorgos munkavégzésként és némi ügybuzgósággal át is vette az új autó(já)t, amit tulajdonképpen mi, itt élők fizetünk meg adónk és egyéb hátrányos életkörülményeink által. A nagyböjt kapcsán a Biblia nem ír és nem vélekedik arról, hogy az új autó átvétele a bőség jele lenne, vagy ez ellentétes a keresztény vallással. Legalábbis e böjti napon. Elvégre az ismert egyházi vezetők sem szamárháton járnak manapság. A szerénység, akár a gyertyás templomi világítás már a múlté. A bőség és a jólét pedig a kormánypárté, illetve annak képviselőié. A polgármesterünk meg ugyancsak pártos képviselője ennek a politikának.

Charlie szerint mindez normális és elfogadható.  Nincs azonban mindenki így ezzel a közel hatmilliós bevásárlással. Van aki tévedésnek tekinti az egészet. Ez az olvasónk nem akarta elhinni a hírt, miszerint a polgármester személyhasználatra szánja magának az új autót. Mint írta: "közel 40 önkéntes vár arra hogy városunk végre megvásárolja a tűzoltó gépkocsinkat amely 4-6 millióba kerül és végre elindulhasson az ócsai PÖTE (Polgárőr és önkéntes tűzoltó egyesület).
 

Szerintem még a mi polgármesterünk sem annyira hülye hogy csak magára gondoljon. Én Károlyt egy becsületes tisztességes szerény rendes emberként ismertem meg akitől nagyon távol áll hogy a köz szolgálatával szemben a saját önös érdekeit tartaná szem előtt. Szerintem csak tűzoltó autó lehet az a 6 milliós luxus verda vagy max egy jól felszerelt új polgárőr autó. Szerintem Károlynak tökéletesen megfelel a jelenlegi Renault is és eszébe sem jut közpénzből vásároltatni magának egy szolgálatit."

Hát, bizony Ő is tévedett, ha úgy tetszik csalatkozott a "tisztességes, szerény rendes emberként ismertem" Karcsiban.  Az Opel Astra Sports Tourer (Design Edition) nem egy önkéntes szerveződés tűzoltó autója.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/77/Opel_Astra_Sports_Tourer_1.6_Design_Edition_%28J%29_%E2%80%93_Heckansicht%2C_24._Juni_2011%2C_Velbert.jpg/800px-Opel_Astra_Sports_Tourer_1.6_Design_Edition_%28J%29_%E2%80%93_Heckansicht%2C_24._Juni_2011%2C_Velbert.jpg
Opel Astra Sports Tourer 1.6 Design Edition (J)

Az autó megjött, a polgármester átvette, és hazavitte. Használja. Akár munkaszüneti napon is. Ma, és az egész húsvét alatt megtekinthető, - amennyiben nem mozdul ki vele - az otthonának udvarán.

Ez a bevásárlás azonban nem jöhetett volna létre a képviselő-testület többségi támogatása nélkül. Persze vannak, akik részben tartózkodtak az e-fajta költségvetés elfogadásától, de a többség mégiscsak megszavazta ezt a feltörekvő mesternek. 

Nincs is más dolgunk mint örülni a polgármester új autójának úgy, mint a böjti szeleknek, de ha ez mégsem a megfelelő irányból érkezne, akkor legalább örüljünk akként, mint húsvét napján a pacsulival érkező tájidegen locsolónak. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése