2024. január 21., vasárnap

Szódát és wc papírt is vásárol a polgármester - arcpírító magamutogatás, képmással történő visszaélés (- GDPR)

 Láttam a szódást amikor a polgármesternél megállva bevitte a szénsavas vizet.  Aztán azt is megtapasztaltam, hogy a hivatalba is szállított, amit oda számlázott ki.  Hogy a két szállításnak mi kapcsolódása van egymáshoz, vagy a polgármesterhez, nem a számla kiállítás és fizetés kapcsán tudjuk meg, hanem most, amikor Bukodi kampányba fordult.

Láthatóan a kormánypárt tudatosan képezi és építi fel a politikai szerepet is betöltő embereit és készíti fel őket mind stratégiailag, mind politikailag és háttértámogatással egyénileg is a választásokra. 


 Bukodi polgármester is ennek a tudatos rendnek megfelelően kezdte felépíteni a közösségi megjelenéseit, médiafelületi felszólalásait és a közlendőit.  A lényeg, a megjelenés, a napi foglalkozás, a kampányolás. Az, hogy lássák, a megjelenést, hallják a megszólalást és az a látszat képződjék az emberekben, hogy a polgármester dolgozik,. hétköznapi emberként köztük él, itt mozog és dolgozik.

Közben pedig az egész nem más, mint egy képmutatás, mások ki- és felhasználása, az egyének célzatos megjelenítése egy ócska, de tudatosan felépített propaganda által saját céljai érdekében.

Így van ez az összes általa megszavaztatott költségvetési finanszírozással létrehozott ajándékozással. 

Ezzel és így keresi meg és "köszönti" fel sajtósával az idő költözőket akiket megkér egy közös fotóra, majd ebből olyan hírt csinálnak ami a polgármester népiességét, illusztrálva úgy kerül bemutatásra, hogy ajándékoz.  

Ez nem a polgármester ajándéka!  Ebben lakossági közpénzek milliói fekszenek. Ez a mi pénzünk, az elmaradt fejlesztések, akár járdaépítések elmaradásának ára.  A polgármester úgy megy az újszülöttek családjaihoz kéretlenül, mint görögök Trója városkapujához a fa lóval. Ők is ajándékként csalták meg a falakon belülieket és lopóztak be ellenséges szándékkal a maguk javára. Trója aztán ugyanúgy elesett, ahogy Ócsa is a végét járja Bukodi álságos polgármesteri tevékenységével. 

A kisgyerekes családok "Bukodi ajándékáért" cserébe a gyerekeiket adják, mutatják és saját arcmásukat családjuk belsőséges képét adják cserébe oda a polgármesternek.   Bukodi pedig a görögökhöz hasonlatosan, akkor és ott nyitja ki ezt az albumot, ahol a megajándékozott erre nem számít.  

Ócsa polgármestere nem önzetlenül jár a fiatal házasokhoz, a gyermekes anyukákhoz, ahogy a bölcsődei, az óvodai és az iskolai csomagokat is ő általa mi adjuk, mi fizetjük, még akkor is, ha a polgármester ezzel az arctalansággal csak megtéveszti a városban élők százait. Bukodi nem véletlenül viszi a fényképészt. Ő soha nincs azon a látleleten, amit személyes felületén a világhálóra kihelyez. 

Ez nem más, mint a választási felkészülési időszak propagandája. Egyfajta visszaélés a személyes képmással. Azzal, amit a felnőttek maguk engedélyeztek egy bizony alkalom kapcsán elkészíteni. Csak éppen azt nem árulta el a Fidesz helyi polgármester, hogy ezt Ő ezek után bármikor előhúzhatja és felhasználhatja politikai reklám, egyéni választási ambíciói céljára. Ez a polgármester trójai fa lova, amivel becserkészi magát mások belsőséges köreibe, mint csaló görögök az idegen állam határfalain át, kihasználja azt a belsőséges és barátságos fogadtatást, amit közösségi ajándékként egyénileg visz el. 

 

Nem ez a cél.  Nem erre kapott felhatalmazást a polgármester. Az sem arra adott engedélyt, akit lefilmeztek, hogy azt mindig és örökké elő lehessen kapni és önreklám, vagy polgármesteri politikai kampány célzatával elővegye és újramutogassa.

Bukodi márpedig ezt teszi.  Naplózza az eseményeket, stigmázza a látogatásokat, és a mögöttes sajtósainak átadva biztosítja számukra azok felhasználását akár apró személyes videóbejelentkezések elkészítésére, akár a Kortye Vili-féle Willams Televízió, vagy a hozzá köthető újság, netán a Fidesz felületei számára. 

Sőt, még összemosva a polgármesterséget (közszereplő, politikus,) a magánemberként űzött vlogjával, úgy veszi át magánszemélyként és használja fel a gyerekek képi arculatát, személyi anyagát, és a szülőket, hogy erre írásos felhatalmazással, egyéni hozzájárulással valószínűleg nem rendelkezik. Mindezzel pedig Bukodi Károly magánszemélyként és polgármesterként is visszaél mások jóhiszeműségével, jóindulatával, hiszékenységével, és személyes képmásával, vagy jogszabályt sértő mód él vissza politikai, közszereplői pozíciójával, betöltött városvezetői tisztségével. Mert míg ő maga közszereplő, az egyszeri alkalomra adott magánszemélyek arcképeinek, vagyis a felvételek közösségi megosztása, ismétlése és világhálón elérhető közösség elé tárása nem megengedhető. Az ajándékozott az Ócsa városa által adott ajándék átvételével, elfogadásával nem válik és nem válhat közszereplővé. A polgármester ezzel nem élhet vissza. Az ajándékozottak arcmása nem válhat a polgármester szabad felhasználású tulajdonává azzal, hogy a város képviseletének álcájával azt egy közös fotózással átadja. Ebben ez a görög mitológia falovához hasonlatos csalás, mások kihasználása és a lefotózott  arcmások felhasználása. 

Közben mindez a falovon (ajándékcsomagokon) túl milliókba kerül nekünk, hiszen a sajtót, az újság előállítását, a tévériportokat és a Facebookos videó-összeállításokat is meg kell fizetni, mert a polgármester kampányüzenete is pénzbe, a mi pénzünkbe kerül. A szerkesztés, az összeállítás, a mögöttes szöveg, a feliratozás. Ez mind pénzbe kerül. Ezek a megjelenítések, megjelenések nem a saját keresetéből, hanem közpénzből nyom nélkül kerül kiegyenlítésre. Úgy ahogy a szóda, aminek számláját beviszik a hivatalba némi palackok után. 

Mostanság a polgármester kenyeret is a sajtósával és a pékkel fotózkodva vesz, míg korábban az is elég volt, hogy a közpénzből beszerzett drága Opel Astraval a hivatali időn (munkaidőn túl) begurult a multihoz a vekniért.  


 Azután, hogy a korábbi választások alkalmával a feleségét is bevonva és népszerűsítve igyekezett a választók szavazatait elnyerni, úgy ma már azon sem csodálkozunk, hogy a gyerekei életének egyes történeteit is felteszi a közösség asztalára.  Minap ugyanis azzal vezette  fel az újabb csapdába csalt boltos történetét, hogy "két fiunk albérletbe költözött. Amikor hétvégére hazajönnek látogatóba, a televíziók alacsony darabszáma néha gondot okoz." 

Ezzel a felütéssel, (persze előre lebeszélve a boltossal, hogy a vesz nála egy tévét, de készítsünk róla fotót az alattvalók számára,) bemegy a boltba és a közreadott szöveggel látszólag vásárol. Próbálva maga mellé állítani a mögöttes hivatalnak kiszolgáltatott vállalkozót és a lakosság azon részét, akik még hisznek a mesékben.

Mindehhez persze hogy kell egy pofa, egy arculat és az egyéni gátlástalanság, a polgármesteri mocsok, ami a személyt alkotja, s átszövi.  Várom a pillanatot, amikor a választások előestéjén a beérkező szavazatok láttán a mester összeszarva magát szalad a sajtósával WC-papírt venni.  

Mi jön,  jöhet még ez után?

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése