2024. január 29., hétfő

Bukodit a helyi foci jobban érdekli, mint az orvosi ügyelet holléte - az itt élők ellátása nem számít, nem fontos

 Már csak pár nap van hátra az új ügyeleti rendszer elindulásához. Az eddig megszokott és kedvelt, a gyorsan és könnyen elérhető szolgáltatás megszűnik Ócsán.

 2024. február 1-jén Pest vármegyében is elindul az egységes alapellátási ügyelet rendszere.  Ócsa polgármestere csak január végén állt neki ezt a helyiek felé lekommunikálni, miközben köztudott volt és Fideszes körökben közismert is, hogy a régiókon belüli helyi ügyeletek felszámolásra kerülnek. Csakhogy ezzel az elmúlt időszakban nem volt hajlandó érdemben foglalkozni netán alakosok elé tárni.

Polgármesteri tájékoztatásaiba mindezt nem helyezte be, sőt még a decemberi közmeghallgatáskor sem hozta elő. Gyakorlatilag elhallgatta és nem tárta az érintettek elé. 

Pánczél ogy.képviselő és Bukodi polgármester január 9.-n vidáman a fociról beszélget, miközben 3 hét múltával megszűnik Ócsán az orvosi ügyelet - ez nem foglalkoztatta őket (- a szarházi jegyző hozzászólásával alulról nyal be a cinkostársaknak)

 Holott erre fel kellett volna készülni és fel kellett volna készíteni a lakosságot is. Nem pedig most, mint a fuldokló, akit lenyomtak a víz alá, kezd el levegő után kapkodni.

Bukodi amúgy is az elhallgatás politikáját folytatva amolyan kényszerhelyzeteket teremtve verte árt a képviselők hozzáállásával azokat a lakosságnak sérelmet okozó dolgokat, amit eddig is megtett. 

Fontos tudni, hogy az orvosi ügyeleti rend központi átszervezéséről már 2022-ben döntött a kormány.   Mit gondolt, mire várt Ócsa polgármestere?   Tudta, hogy ez nem lesz jó. Tudta, hogy szart sem ér, és nem fog tudni mit kezdeni a jelentkező problémával. Így jobb ha nem szól, elhallgatja, majd amikor amikor ég a ház, majd segítséggel hívja azokat, akik mindezt talpnyalóként végigasszisztálták mellette.

A semmittevő ócsai polgármester nem ad választ a felmerülő kérdésekre

Ugyanígy járt el az Inárcsi napelemparkot érintően amikor elvi hozzájárulást kért és kapott a testülettől a földeket kisajátítva felbolygató távvezeték esetében.  Amit végül így engedélyeztek.

Most sem járt el másként, amikor a meglévő orvosi ügyeletünket áldozza be a Fidesz pártos oltárán, mondván nincs mit csinálni, nincs idő és nincs mit tenni, mint elfogadni ezt is, mint annyi szart, amit a lakosság nyakába öntött a polgármesteri térnyerése során.

Mindezt persze nem valósíthatta volna meg önmaga, ha nincs mögötte a testületi támogatottság. 

Aztán most előjött azzal a hittévesztéssel, hogy ő majd ezt megbeszéli azokkal, akik mindezt elősegítették. Azzal nyugtatja a felzaklatott idős, beteg embereket, hogy azzal az orvossal és azokkal egyeztet, akik mindezt lehetővé tették. 

https://scontent.fbud6-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/420201051_891517509644180_2006307780700153820_n.jpg?stp=cp6_dst-jpg&_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=aSG9vC2V6PIAX-BzBVq&_nc_ht=scontent.fbud6-3.fna&oh=00_AfD3w4_hyrcxmnJfc5iPlbVHRfb_Cek_uoxRms6g9Ma-bQ&oe=65BB1415
Bukodi január 13.-n jelentkezett az ügyeleti új rendszert illetően, majd csak ezt követően állt neki látszólagosan egyeztetni az egyik képviselőjével, orvossal  - miről is

Olyan ez, mint a tűzokádó sárkányt felkérni a hátrahagyott romhalmaz elfúvására. Vagyis Gallai és Pánczél bevonása egyfajta lepel az okozott kár elfedésére. 

De mit is várhatunk tőlük?  Mit mondhatna Gallai, amikor úgy függ a polgármestertől, mint kisded az anyja csöcsétől. 

A léhán sunyi polgármester január 18.-n már azt mondja nincs mit tenni, nem tud mást, csak betagozódni - van képük hozzá

Erre jön a friss kezdeményezés, az egyetlen helyi egyesület, aki felveszi a kesztyűt és megpróbál a lakosság érdekeiben eljárni a behunyászkodó suta polgármester helyett és összeröffent egy lakossági fórumot. Azt amit Bukodi nem volt képes, mert azt úgy utálja, mint ahogy a nyilvánosságot, a szabad médiát, vagy az N1 tévét. 

Az ember pedig nem is érti mit keres és mit mondhat egy szerveilis  képviselő, helyi orvos az érintett lakosnak?  Elmondja, hogy miért nem szólt az önkormányzatban, miért nem említette fel 2022 óta eltelt több mint egy éve alatt mindezt és a más megyékben keletkező, látható problémát? Hogy miért nem szólt eddig? Miért nem értesítette a választóit, a betegeit, az itt élőket eddig?

Mit is mondhatna még ezt követően, ami jól hangzik hihető és hiteles marad? 

Azt, hogy sajnálja, sajnáljuk, vagy azt, hogy most majd mindent megteszünk? Most, majd 2022 óta semmit, majd most mindent? Miért nem tavaly előtt, vagy a tavalyi év folyamán? Esetleg a jutalmazások előtt?  Majd most amikor már mindennek vége? 

Mit mondhat az orvos a fórumon annak, akit eddig egy veseroham esetén fellépő görcsös állapot esetén fél órán belül elérte az ügyeletes orvos és beadta a görcsoldó injekciót, esetleg a hányáscsökkentőt, illetve szükség esetén még bekötött egy oldatot is?  Mit lép erre? Most majd jön a telefonos jótanács, a hívja a mentőt, vagy várja ki a sorsát?  Egy ilyen esetben amikor valójában nem mentőre, hanem orvosra lenne szükség akkor a szomszéd utcában alvó Gallai felkel és kijön az injekcióval, ahogy azt az állatorvos is megteszi ha sürgős az eset, vagy hagyja az egészet Gyálra, Dabasra a távoli OMSZ-re? Helyi ellátó kocsi, és közlekedés nélkül.  

A polgármestert ez már nem érdekli, mert 23.-n ismét csak a focival, az MLSZ vezetőjével volt elfoglalva hivatalában. Az orvosi ügyelet nála ekkor már lefutott ügy volt.

Bukodi pár nap alatt letudta a 2022 óta a előttünk állóügyeleti problémát, így újfent törődhet a focival - a polgármesterség azonban nem erről szól(na)

Miként lesz ezután, ha már az orvos sincs velünk, vagy mellettünk? 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése