2024. január 20., szombat

Máris pótlással kezdik az elmaradt szemétszállítást - évek óta nem képes a vezetés stabilizálni a szolgáltatást

 Bár Ócsán Bukodi polgármestersége elején kivetette a lakosságra a kommunális adó terhét, amivel úgy sarcolja meg a lakosságot, hogy viszonzásul szinte semmi közcélú-közösségi fejlesztést nem hozott össze ebből. 

A lakossági hulladékszállítás évek óta problémás a városban. Mondgatni azóta, mióta Bukodi Károly a polgármester. Volt itt már szolgáltató, akinek milliókat adtak, aztán semmi sem lett belőle. A mostani sem teljesít normálisan. Rengeteg a lakossági panasz.  A szállítás rendjét éppen most szervezték át, feltételezve, hogy ezzel jobb lesz a helyzet.  Nem lett az. Pedig sokba van ez nekünk. Bukodival és csatlós bagázsával együtt.

Nem vitték el a szemetet - 15 alávaló lájkolta (- nekik ez is és így is jó)
 Az évi 30 milliót meghaladó lakossági kommunális-célú befizetésekről, azok felhasználásáról a képviselők, a polgármester, és a hivatal sem adott ki tájékoztatást az elmúlt éves során.  Bukodi 10 éves sarca nem hozott átható változást. Az itt élők máig nem tudják mire fizet kommunális adót.

 Decemberi közmeghallgatáson kijelentette, hogy nem érzi feladatának a járdaépítést. Azt próbálta eladni, hogy az önkormányzat nem épít járdát. Legalábbis az ő általa vezetett.

Akkor mit tesz mást, mire költi az évek során milliárdokra rúgó lakossági befizetéseket a polgármester és köre, ami ugyebár a képviselőkből és azok határozataiból, a költségvetés elfogadásából és végrehajtásából áll. 

Járdára nem igazán költ és nem is nagyon akar a városvezetés Bukodi nyomán. A ciklusokon át beígért és ma is balesetveszélyes, korszerűtlen vasúti kereszteződés biztonságossá tételére sem sikerült megoldást, pénzforrást találni a beszedett lakossági befizetések és az állami pénzügyi finanszírozások ellenére. 

Tehát erre sem futotta a lakossági adóterhelésből. Pedig Bukodi is azt ígérte, vagy inkább hazudta a választások során, hogy ezt megoldja.  Balló Benő is képes volt ezt a szavazatokért letétbe helyezni, de egyikük sem tett azért, hogy ez igazzá váljék.  Tehát erre sem költöttek egyetlen fillért sem.  

Hagyják az elavult, lezüllött, barátságtalan és veszélyes közlekedési helyzetet a város két frekventált átkelőjénél, ahova még a járdát sem építették ki, illetve vezették el.

E helyett inkább drága pénzért lebontották a temető oldalkerítését, amivel semmi különösebb gond nem volt, és felszedték ott azt a járdát ami adott volt, ahelyett, hogy a vasútig, a sínekig hosszabbították, vezették volna.  Nem, ezt sem tették meg, mert nem a lakossági oldalt, a biztonságos áthaladást tekinteték, hanem a saját maguk üzleti koncepcióját, a heveri vállalkozás által elszámoltatható közpénzfelhasználás és az ebből származó haszonlesés célzatával azt tették, amire semmi szükség nem volt.

Virágzik a korrupció - arra költenek, amire nem kéne, és arra nem, amire kéne (- haverokat,  finanszíroznak, egymást fizetik ki)

A lakossági igény a biztonságos eljutás, a síneken való áthaladás, és a buszmegállók járdán történő elérése iránt van.  Erre szolgálna a kommunális adó, mint valami közösségi fejlesztési forrás. 

Csakhogy ezt a polgármester bezsebeli és közös kalapba helyezve elkeveri, bezsákolja, ami által a célösszegnek nyoma vész.  Így arra költheti amire csak óhajtja, mert a büdzsé részeként akár a saját egyesületének finanszírozására, a képviselői szavazatok jutalommal történő megvásárlására, és a szolgalelkű munkatársainak magához kötésére fordíthatja a lakossági érdekek ellenére. 

Így jelentkezik az állandósuló panasz a város járdázatlanságára, az olyan kommunális szolgáltatás, mint a szemétszállítással szembeni rengeteg panasz. Az alacsony színvonal, a kimaradó szemétszállítás mint azt silányságot ölti testbe, amit a polgármester a város vezetése gyanánt megvalósít. 

Hiába a kommunális adóteher, a lakossági befizetések, ha a városvezetés ezt a pénzt nem a megfelelő helyre téve, és nem arra a célra használja fel, amire valójában szolgálna. 

A járdaépítés önkormányzati feladat - a kommunális adóbevétel nem polgármesteri keretösszeg

Így most az egyéni terhelés ellenére továbbra sem akarják és fogják járdázottá tenni a vasúti síneken törtélnő áthaladást, ezután sem lesz járdával biztosítottan elérhető és bekötve minden buszmegálló, valamint a Bajcsy Zsilinszky utca - Ócsa központi gerincútja - sem kap járdát, mert a város polgármestere ezt nem látja célszerűnek. A kivezető szakasz és a buszmegálló itt sem kerül bekötésre a város amúgy is hiányos járdahálózatába. Bukodival megfejelt helyi önkormányzat alapvetően nem épít járdát. (Lásd B.K. 2023.12.04.-n jegyzőkönyve diktált és közzétett nyilatkozatát.)  Hosszú évek hitegetése és hazudozása ellenére sem valósult meg az Üllői utcai és a vasútállomásra vezető kerékpárút. Alsópakony sem került bekötésre.

Nem marad hát más, csak az elavult átjáró, a XIX.- századi környezet, a túlterheltségtől bűzló szennyvíztelep, a kimaradó szemétszállítás, és az év végi egymás közti pénzosztás, önmaguk jutalmazása.  Erre és a saját nevével képviselten birtokolt focira megy el az a beszedett közösségi pénz, aminek a közösségi célzatú fejlesztésekben a közterületen lenne a helye. 

Csak a szemét marad - no meg a Bukodi szabta kommunális adó

 Amíg ezt nem erre fordítják, addig Bukodi jóléte növekszik, a lakosság közérzete pedig romlik. Ócsa bevételei az elmúlt évek során jelentősen megnőttek. A város mégsem lépett előrébb, a fejlesztések elmaradnak, ahogy a szemétszállítás is. Kommunális adóból is egyre több haszonra tesz szert a város. Mindezek ellenére az adósságállomány nőtt.  Decemberben a körbejutalmazásokra egy vasútnyi pénzt költöttek.  Ezért marad el a városi fejlődés és marad a középkori állapot, mint ócsai kommuna.

Ezért nem kérünk ebből az autoriter személyi kultuszból.  Bukdoival nem lesz Ócsa se normális, se fejlődőképes, se pedig jobb, korszerűbb és modern.  A fejlődés megállt a polgármester zsebénél. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése