2024. január 6., szombat

Szentendrén a jámbor-művek az év második napján már megkezdte a kaszálást - szívják a helyiek vérét (is)

A Jámbor igazgatta Szentendrei Rendészeti Igazgatóság (SZERI) a helyi hatósági jogkörrel rendelkező szervezet, ami a város jó hírének lerombolásán munkálkodik önkormányzati megbízatással.  Olyan ez, mintha az önkormányzat, és az ezt megjelenítő testület a polgármesterrel, az importált jegyzővel a város negatív megítélésén munkálkodna. Valóban ezt és ennyit ért ez a szövetség, amit a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület (TESZ) hozott össze?


Nem elég, hogy Szentendre lakossága panaszkodik a saját adóforintjaiból létesített és fenntartott SZERI piszokságai okán, mert Szentendre történései messze túlnyúlnak a város belterületi határain.

A SZERI már olyan hírnévre tett szert, ami a hegyvidéken át Váctól Budapesten át a Homokhátságig terjed.  Szentendre 100 kilométeres vonzáskörzetében lassan nem lesz olyan hely, ahol ne jönnének elő a városi közterületi hatóság a SZERI tevékenységének közösségromboló hatásai.  Mindez károsan hat a város megítélésére, nem beszélve arról a helyi lakossági megítélésről, amivel a közösségi oldalakon lehet találkozni.


 A SZERI hiába próbálja eltüntetni a negatív megítélésének lenyomatait és törli ki, a közösségi oldalairól az ezt megíró történeteket, vagy tiltja le azok beíróit, az otromba viselkedés lábnyomata ott marad a vezetőség homlokán.  Jámbor Ferenc kitalációja, az a rendészeti igazgatóság, amit maga vezérel, az elmúlt évek során annyi kárt okozott Szentendre városának, hogy azt a SZERI által képzett büntetési bevételekkel sem lehet kompenzálni.  Szentendre belefárad és belesérül ezekbe a dolgokba.

Jámbor teljhatalmú hatósága a TESZ adta önkormányzatiság által kis-királyságot teremtett és biztosított az ezt létrehozó személy, egyben igazgatója, azaz Feri számára. Ezt az a társulat tette lehetővé, aki úgy hirdeti magát, mint az élhető Szentendréért egyesültet. Ez lenne elnevezésében a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület (TESZ), miközben éppen, hogy ellehetetlenítik és hatalomba kerülésük óta lassan élhetetlené teszik ezt a jobb sorsra érdemes kultikus várost. 

A TESZ népszerűsíti magát és kampányol a lakosság köreiben a választásokat megelőzően - most meg már büntetnek


 Ebben nem csak a TESZ teszetoszasága, az elnémultsága és az egyesület társadalmi kiüresedése tehet, hanem éppen az a mag, ami és akik bekerültek az önkormányzatiságba, a városvezetésbe, és abba a hatalmat adó elit körbe, ami megengedheti azt a csibészséget, amit a hatalmi-jogkörével visszaélve a Jámbor irányította SZERI tesz a közéletben, tehet meg a közterületeken.  Ez pedig nem más, mint az általuk végrehajtott elfogadhatatlan intézkedések sora, amivel Szentendre hírnevének csorbítsa olvasható ki az eddig felszínre került írásokból. 

 

A tavalyi események után, az idén sem kellet sokat várni, hogy kimutassa a foga-fehérjét a Jámbor igazgatta csapat. A kiküldött rendészek máris megkezdték (turista hiányában) a lakosság levadászását. 

Jámbor rendészeinek január 2.-n az idei év első munkanapján az volt a feladatuk, hogy büntessük meg azokat az itt élőket, akik még nem elutaztak, esetleg nem tértek még haza és az év végén lejárt behajtási-, parkolási engedélyüket ezt követően, vagy éppen a héten akarták megváltani.  A jámbor szolgák erre és ezekre csaptak le sorozatban, nem kímélve a lakosságot.


 Ez a szégyentelen és türelmi idő nélküli szemrebbenést nem tűrő eljárás Szentendrének legalább annyira szégyentelen, amennyire a gátlástalan igazgató, Jámbor Ferenc számára és megítélést tekintve is az. 

Szentendre nem engedheti meg magának, hogy egy embertelen hatalmi ágazat megalkotójának képében fossza meg a helybelieket attól a jóérzéstől, amit Szentendre városa biztosíthatna számukra. A képviselők, a TESZ nem engedheti meg magának, hogy a lakosság az ide látogató kiszolgáltatottjává váljék egy hatalmi jogkörét mérhetetlenül meglovagoló szervezeti egységnek, ami másra sem jó, csak a közlekedők le/megfejésére.

 
Szentendre megérett a változásra, a városvezetés a leváltásra,  a városi közélet a reformálásra.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése