2017. november 5., vasárnap

Több autó ütközött Ócsa és Felsőpakony közt az M5 autópályán - Ócsánál nem lehet letérni, zárva a kihajtó

Újfent az M5 autópálya ismert felsőpakonyi szakaszán a főváros irányába történt baleset vasárnap késő délután. A Pest megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a két balesetben összesen tízen sérültek meg, egy ember súlyosan.

Eddig tisztázatlan körülmények között több személygépkocsi ütközött össze az M5 autópálya Budapest felé vezető oldalának 23+500 kilométerszelvényében 2017. november 5-én 16 óra 50 perc körüli időben. A balesetben az elsődleges adatok szerint egy személy súlyos, nyolc fő pedig könnyű sérülést szenvedett.

A forgalom rendőri irányítás mellett a leállósávon haladhat, torlódásra számítsanak. Aki teheti, hajtson le korábban az autópályáról és válasszon alternatív útvonalat! Minderről  a Police.hu számolt be.

Közel egy időben ezzel,  Kisdi Máté fővárosi katasztrófavédelmi szóvivő közölte: az autópálya 23-as kilométerénél három jármű ütközött össze. Egy ember a roncsok közé szorult, őt a tűzoltók szabadították ki.

Az ütközés helyszínétől nem messze négy autó rohant egymásba. Ez a balestet szintén forgalmi akadályt okoz az autópályán - mondta a szóvivő.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a roncsok közé szorult ember súlyosan megsérült. A két balesetben még kilencen - két gyermek és hét felnőtt - sérültek meg könnyebben.

A fővárosi tűzoltók munkáját a dabasi tűzoltók is segítik.

A balesetek miatt jelentős torlódás alakult ki az M5-ös autópályán - közölte Csámpai Attila.

Apró gond a bajban, hogy a feltorlódó jár művek Ócsánál nem tudják elhagyni a pályát, mivel a Pest felé vezető oldalon a kihajtó felújítási munkálatok végett le van zárva.

 Az M5-ös autópályán a főváros felé, az M0-ás csomópont közelében a 23-as és a 25-ös km-nél is baleset lassítja a haladást, a torlódás vége a 40-es km-ig tart. A 44-es újhartyáni csomópontnál kiterelik a forgalmat. Aki teheti Dabas felé az 5-ös vagy Albertirsa felé a 4-es főúton kerülhet!
 
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése