2017. november 4., szombat

Félárbócon a nemzeti tricolor a Parlament előtt - fejhajtás a hősi halált haltak előtt ( - Ócsán semmi nincs)

Áder János köztársasági elnök jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett felvonták, majd félárbócra engedték Magyarország nemzeti lobogóját az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 61. évfordulóján, szombat reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A kegyelet kifejezéseként a lobogó egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon. 

http://nepszava.hu/picture/131744/normal/526/00526336.jpeg

A nemzeti gyásznap központi megemlékezése a főváros XVIII. kerületében, a Hargita téren álló 1956-os emlékműnél lesz. Este a Szent István-bazilikában emlékkoncertre várják az érdeklődőket. A bazilikánál mécsesek és fényfestés is megidézi a mártírok emlékét.

http://nepszava.hu/picture/131749/normal/526/00526356.jpeg
Áder János 2017 november 4.-én a fővárosi sírkertben
Ócsán ahogy korábban a Trianon emléknapjára, majd az aradi vértanúk gyászos napján sem tesz megemlékezést, úgy az '56-os forradalom lángjának elfojtására sem emlékezik Bukodi önkormányzata. Mindezt a tanárokat, református lelkészt, (állítólag független) orvost és egyszerű emberek alkotta képviselők sem tartják fontosnak, nem hiányolják, nem teszik szóvá, nem firtatják. Számukra a Fidesz ócsai szervezete egy olyan zárt kaszt, ami önálló gondolkodás helyett a párt helyi vezető tisztségviselőinek alázatos kiszolgálóinak néma tömörülése, mely ellentétes azzal népi demokratikus háttérrel, melyben valójában léteznek. Az ócsai fideszesek a lehetőségeikkel nem élnek. A lelkiismeretüket eladták, vagy odaadták a párt helyi élősködőinek.

http://www.pestmegye.hu/images/friss_hirek/ader_ocsa_okt6.jpg
Áder János 2016 október 6.-án az ócsai megemlékezést tartott
Utoljára Áder János árnyékában hajtott fejtet Bukodi Károly - Fidesz-KDNP polgármestere Ócsán - a kivégzettek előtt október 6.-án, mikor is arról beszélt, hogy a kor mártírjai hittek egy jobb világban, a közös jövőben egy ország érdekében, ahol az emberek szabadon élhetnek

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTqsl-cy-tovgKwZ8fXyL5ALkjFeMh13UzycWPWaD9ZzCME6sw6
Majd mind nyertek - mi vesztettünk
Ócsán mindez semmivé válik, hiszen a városvezetés a köztársasági elnök, vagy más neves politikus ösztönzése nélkül képtelen olyan önálló és hazafias cselekedetre, mely a neves napok emlékének megőrzését ösztönözné. 

Az ócsai Fidesz alkotta városvezetés ezeken a gyászos emléknapokon még egy szál gyertyát sem képes gyújtani a megemlékezés jegyében; - ami több mint gyalázat.

Szégyelljék magukat!


*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése