2017. november 6., hétfő

Ismét csomagol az MSZP - biztos emlékeznek a szocialisták fenyegetéseire gázárban és románokban számolva

Biztosan sokan emlékeznek a szocialista Lendvai Ildikó 2002-es mondataira: "Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés." 

A baloldal nem előszór köpte szembe a magyarságot. A kettős állampolgárságtól a Medgyessy-Gyurcsány kormányokon át Lendvai Ildikó gázos szavai és Kovács László 23 millió román bevándorló fenyegető ígéretei ellenére ma újfent a régi metódusokat húzzák elő. 
OGY - az SZDSZ a parlament összehívásáról
Budapest, 2002. január 2., szerda
A parlament haladéktalan összehívását fogja kezdeményezni a Szabad Demokraták Szövetsége, ha legkésőbb január 11-én, a külügyi bizottság rendkívüli ülésén sem kapnak érdemi választ a kedvezménytörvénnyel kapcsolatban feltett kérdéseikre. Szerdai közleményükben a szabad demokraták emlékeztetnek arra, hogy december 29-én benyújtották az Országgyűlésnek javaslatukat a státustörvény azonnali módosítására. (...) A közleményből kiderül, hogy az SZDSZ ezzel a javaslattal kívánja elhárítani azt az álláspontja szerint súlyos veszélyt, melyet az Orbán-Nastase megállapodás idézett elő. Mint írják, "a magyar munkaerőpiac és az amúgy is katasztrofális helyzetben lévő egészségügyi rendszer nincs felkészülve arra az indokolatlan megterhelésre, amelyet ez a dilettáns és átgondolatlan megállapodás eredményezni fog". (...)
https://888-s3.s3.eu-central-1.amazonaws.com/thumbs/2016-12-05/c9f8b849d0ed597aa279e54b1a1b4aab/760x0.jpg
Azért kampányoltak, hogy ne szavazza meg a lakosság a határon túli magyarok kettős állampolgárságát.
„A mi stábunk az, amely szembefordítja az MSZP-t és Medgyessyt az Orbán-Nastase-paktummal. Amikor kiderül, mi van a paktumban, hogy korlátozásmentesen próbál valamennyi román állampolgárnak munkavállalási lehetőséget biztosítani, akkor ott egy hosszú vitában meggyőzzük önmagunkat arról, hogy ezt meg kell támadni. Meg kell támadni, függetlenül attól, hogy Kovács az előző este rábólintott. (...) Odahívtuk Medgyessyt, hogy forduljon szembe az eddig képviselt állásponttal. Nagy nehezen meggyőztük erről, s a végén - még nehezebben - Kovács is beadja a derekát.
Így Medgyessy és maga Kovács is váratlanul szembefordul a megállapodással, majd beindul az MSZP propaganda gépezete. A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése. 
Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés – mondja Gyurcsány Ferenc”

A rendszerváltás óta eltelt időszak politikusainak nyilatkozataiból lett legnagyobb  hazugságok rangsora:

1. - „Az SZDSZ nem fog szövetségre lépni az MSZP-vel."
Pető Iván, az SZDSZ elnöke mondta ezt az 1994-es választási kampányban. Aztán mégis.
2. - „1998. január 1-jétől ingyenesen utazhatnak a 65 év fölöttiek a MÁV összes vonalán. Az év öt hónapjában – februárban, márciusban, áprilisban, októberben és novemberben – a Malév járatain is ingyen, korlátozás nélkül lesz lehetséges az utazás e korosztály számára."
Horn Gyula 1997-es kampányígérete.
3. - „Az Orban-Nastase megállapodás lehetővé teszi, hogy 23 millió román munkavállaló érkezzen Magyarországra."
Kovács László, az MSZP elnöke 2001. decemberében. Később elismerte: „túlbecsülték a veszélyt."
4. - „Stabil és nagy a jólét."
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt 2004. szeptemberében.
5. - "Áfaemelés nem lesz. Miért lenne? Nem készülnek ilyen tervek."
Gyurcsány Ferenc 2006 márciusában. Szeptembertől aztán a 15 százalékos ÁFA-kulcsot 20 százalékra emelték.

Kedvezménytörvény - MSZP-sajtótájékoztató a román-magyar egyetértési nyilatkozatról (1. rész)Budapest, 2002. január 6., vasárnap 
Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelölt a kedvezménytörvénnyel kapcsolatban megkötött román-magyar egyetértési nyilatkozat végrehajtásának felfüggesztését szorgalmazta az MSZP Budapesten tartott sajtótájékoztatóján vasárnap. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: kormányra kerülésük esetén újra tárgyalják a megállapodást és megoldják a problémákat. (…) Szavai szerint az Orbán-Nastase paktum megkötésekor már megfogalmazott súlyos aggályai jogosnak bizonyultak, és beigazolódott, hogy a paktum rossz. Az ellenzéki politikus kijelentette, hogy a miniszterelnök nem tudja, mit beszél, mert először azt mondta, a megállapodás jó a határon túli magyaroknak, majd később azt állította, a románok számára is jó megoldás született. (…) A paktum hátrányos helyzetbe hozza a magyar munkavállalókat - szögezte le -, hiszen nem biztos, hogy néhány százezer embernek emiatt lesz megfelelő munkája. Aggályát fejezte ki amiatt is, hogy a paktum letöri a magyarországi béreket, a határon túli magyarok számára leértékeli a kedvezményeket, és különösen rossz a romániai magyar civil szervezeteknek, amelyek csak a román kormány egyetértésével kaphatnak támogatást Magyarországról. Medgyessy Péter úgy látja: a román-magyar megállapodáshoz hasonló igényeket támaszthat ezentúl bármelyik szomszédos állam, és a paktum ráadásul szembeállítja az erdélyi magyarokat az itteniekkel. Horn Gyula korábbi miniszterelnök álláspontja szerint nem lenne értelme az üggyel kapcsolatban rendkívüli parlamenti ülés összehívásának, mert ebben a helyzetben csak a kormány tudna tenni "ha módosítaná ezt az elcseszett, két bal kézzel összehozott egyezményt". (…)

Kedvezménytörvény - MSZP-sajtótájékoztató a román-magyar egyetértési nyilatkozatról (2. rész)
2002.01.06. 18:12
Kovács László pártelnök szomorúnak nevezte, hogy a kormány a román-magyar egyetértési nyilatkozat kapcsán a határon túli magyarokat is mozgósítja - többek között a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának vezetőit, illetve vajdasági magyar politikusokat - holott a megállapodás miatt kialakult problémák csak a két ország munkavállalóit érintik. Megítélése szerint a kedvezménytörvény megalkotását szemfényvesztés, hazugságok és diplomáciai baklövések sorozata kísérte végig, amelynek kezdetén a kormány megvalósíthatatlan ígéreteket tett, kettős állampolgárságot, valamint teljes körű, ingyenes orvosi ellátást ígért. (…)

OGY - kedvezménytörvény - SZDSZ-sajtótájékoztató
Budapest, 2002. január 7., hétfő

A Szabad Demokraták Szövetsége szerint a kedvezménytörvényt a legfontosabb pontjain módosítani kell, az így feleslegessé váló magyar-román egyetértési nyilatkozatról pedig vissza kell vonni a magyar miniszterelnök aláírását. (…) Gusztos Péter úgy vélte, hogy a kormány a státustörvénnyel provokálja a szomszédos államokat. Aláhúzta: minden helyes cél elérhető lett volna a határon túli magyar szervezetek és intézmények támogatásával. – (…) Az egyetértési nyilatkozat aláírása kapcsán úgy fogalmazott: az az érzése, hogy Orbán Viktor lélekben már nemcsak 15 millió magyar, hanem 23 millió román miniszterelnöke is akar lenni.
Martonyi János sajtótájékoztatója
Budapest, 2002. január 7., hétfő

Martonyi János sajnálattal vette tudomásul, hogy az MSZP és az SZDSZ elutasítása miatt meghiúsult annak a hatpárti közös nyilatkozatnak az elfogadása, amely a kabinet és a parlamenti erők között jött volna létre az integrációs folyamat aktuális kérdéseiről. (…) A sajtótájékoztatón Martonyi János aktuális kérdésekről szólva sikeresnek ítélte az euró bevezetését. Mint mondta, Magyarország leghamarabb 2006. január 1-jétől csatlakozhat az eurózónához, amennyiben 2004. január 1-jétől az EU teljes jogú tagjává válik.

Így a szocialistáknak köszönhetően nem csatlakoztunk és eurónk sem lett. A gazdaság visszaesett, a szocik nyertek, Magyarország vesztett.

Most, Orbán Viktor kormányzásának jelen szakaszában ismét a választások előtti év ősz-végi, tél eleji fordulópontján, amikor az MSZP kormányfőjelöltje is visszalépett, és a DK továbbra is Gyurcsány tolja az emberek arcába, akkor a szocialisták őskövülete, mint valami feltámadásnapi rém, tőr ránk Lendvai Ildikó személyében a sír szélről és kiállt csomagot.

http://m.cdn.blog.hu/jo/jozanparasztmegmondja/image/lendvainyanya2.jpg

A jelen garnitúrával és a jelen pártreferenciákkal valószínűleg nehéz lesz a haldokló MSZP-t feltámasztani és Fideszt legyőzni, de ahogy az öregecskedő szocik is sokáig húzzák, így Lendvai Ildikó sem adja fel. A régről ismert fenyegetés talán még akkor is hasznára lehet, ha hazug, ezért máris előkapta az újabb csomagot, amit maga idealizál a Népszavában, ahol és másutt kiemelkedő nyugdíja mellett rendszeresen publikál. Szerinte a választásokat követően: "Jöhet az újabb Orbán-csomag."
Forrás: Mandiner, Népszava
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése