2017. október 29., vasárnap

Újabb hazai pályás vereséget mértek csapatunkra - hiába a drága háttér, Felsőpakony előttünk jár ( - távozás)

Hiába Ócsa város polgármesterének befolyásolása és az önkormányzati magas finanszírozás, az erre elszórt közpénz olyan pocsékolás, ami a város fejlődését akadályozza.

Lássuk be, az ócsai 30 milliós pályarekonstrukció, a fűcsere az alatta levő 9 milliós öntözőrendszer a kerítés csere, az öltöző felújítás, a lelátó a faházas kimérés és a szegletbe állított pályát fürkésző kamera ellenére sem lett eredményesebb a Bukodi Károly elnökölte helyi egyesület. Mondhatni mindezen ráfordítások ellenére leszerepeltek.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguI0sLwo4HuIM75apH0FkXMUKIvsVTJ-uxI88P0_z8ziRaIwFjnzCtehCK9s8Y7qJUHYZ01VK5VXtuCRZDyrIy2WB0eptvUmVZhCL-ike7br1ygSyKXsIXSQYmSKBhDG3Rkj-kd6ejRUM/s1600/p%25C3%25A1lya.png

Hiába a ragaszkodó törzsközönség, a hangoskodó "kemény-mag" a B-közép, a tiboronc adta polgárőség támogatása, az eredményjelző egyre kevésbé mutat számunkra kedvezőt. Nem hiába a heti pózolás is elmaradt a sárga-mellényes, lányölelgetős vagy éppen kutyás embertől. 

Lássuk be, a foci, (mint sport) nem pénz kérdése. Nálunk kisebb települések, alacsonyabban finanszírozott, illetne kevesebb önkormányzati pénzből támogatott csapatok jobb és előrébb való eredményeket képesek produkálni, mint az a társulat, aminek polgármester-elnöke a lakossági fejlesztések elől elvont közvagyont pumpálja a haszontalan foci szenvedélyébe. 

Nem véletlenül nem épül ki Ócsán az egybefüggő járdahálózat. Nem nem jut normális és fedett buszvárókra a forgalmasabb megállókban. Mondhatni ezért marad a gimnázium előtti földbe vájt szégyen a Volán és a vele utazók kínszenvedésére. Nem hiába demonstrálja a két vasúti átjáró az elmúlt évek varősvezetésének azt  a pénzszórását, amit nem erre, hanem mindig másra költöttek. 

Felsőpakony vezeti a tabellát. Ócsa a kiesésre várok szektorában, egyre lejjebb csúszik. Holott az előttünk járók sokszor kisebb támogatásból, kevesebb pénzből, rosszabb körülmények között, kevesebb pályalehetőséggel készülnek, edzenek, és állnak pályára, mint a város és más egyéb pénzekből kikent Bukodi-féle ócsai csapat. Ők többségében mégis előttünk járnak. Képesek a jó játékra, a nyerésre és a tabella megmászására. Nálunk a sok milliónyi ráfordítás ellenére arra sem futja már, hogy a hazai pályás mérkőzések legalább 50 %-t hozzuk. Zsinórban a 7. hete vesztünk. Hetedik hete egyetlen mérkőzést nem tudott megnyerni a csapat. Ebből 4 hazai pályás vereséget szenvedtünk folyamatában. Lassan értelmetlen mezbe bújni, azt mosatni, vagy éppenséggel erre költeni. Ennek így nincs értelme. Pár ember szórakozása fejében a várostól pénzt elvonni, Ócsa fejlődését a foci finanszírozásával gátolna olyan bugyutaság, ami nem csak az eszetlenség példaképe, hanem a városunk fejlődésének a felélése. 


Bukodinak és az önkormányzati képviselőknek le kéne vonni a konzekvenciát, be kéne szüntetni a polgármester egyesületének közvagyonból történő finanszírozását, hogy mindazokat a milliókat, amit eddig erre az őrültségre elszórtak, azt a város alakulására, az itt élő lakosság boldogulására, fejlődésre fordíthassák. 

Az önkormányzati füves pályát pedig adják vissza az itt élőknek, a gyerekeknek, hogy önszántukból, kötetlenül és szabadon, nem pedig a szülők befizetései nyomán léphessenek gyepre, vagy sportolhassanak Ócsán. A Bukodi játékosai az egyesületi elnökökkel együtt pedig menjenek Felsőpakonyra tanulni, edzeni és játszani, hátha ragad rájuk valami. Karcsinknak sem a Manchester stadionjában kellett volna pózólnia, hanem sokkal inkább Ócsán kitűnnie. 

Sajnálatos, hogy mindez a több évnyi türelem, és több (száz-) milliónyi ráfordítás ellenére sem sikerült.  

Ócsa bőven megfizette ennek az árát. Legyen elég az örökös áldozatvállalásból. Vonjuk le a tanulságot, és vonja le a városvezetés. Türelmesek voltunk, de most már itt az ideje a váltásnak.

Távozzanak a kasszától. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése