2017. október 8., vasárnap

"Lefizethették Orbánt az azeriek" – ezek szerint akkor Ócsa városvezetését is korrumpálhatták ( - miért fizettek)

Nincs olyan ok, amiért Európa keresztény bajnoka, Orbán Viktor cserben hagyná a Föld első keresztény országát, Örményországot, hacsak nem neki és kormányának fizettek azért, hogy így cselekedjen - nyilatkozta Frank Engel a Fideszt is magába foglaló Európai Néppárt (EPP) luxemburgi tagja a Budapest Beaconnak a „baltás” néven elhíresült Ramil Safarov 2011-es magyar kiadatásáról. - Írja a Népszava.

http://nepszava.hu/picture/129188/normal/516/00516118.jpeg
Ez nem arról szólt, amit nekünk hivatalosan mondtak

Ezen logika szerint bárkit lefizethettek, minden olyan esetben, amikor kiderül, hogy valami nem úgy sül el, ahogy azt gondoltuk volna.

http://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2016/11/Demszky-e1487957274328.jpg
... „egy pillanatig sem hiszem el, hogy ezcsupán véletlen” ...
Ilyen például az Alstrom esete Demszky Gábor főpolgármesterrel. De említhetnénk az SZDSZ és Gyurcsány által megpuccsolt Medgyessy Pétert is hasonló kontextusban, hiszen maga is elismerte, hogy lobbizott. Ugyancsak ez jön le a pasi atomerőmű esetében is, amikor „Megyó” szóbeli tanácsadásokra markolt fel 20 milliónyi forintot.

Hasonló érthetetlen eset azonban Ócsán is van bőven, így amennyiben elfogadjuk Frank Engel érvbeli eszmefuttatását, akkor azt továbbszőve minden más esetre értelmezni és vonatkoztatni annyit jelenthet, hogy amennyiben Orbánt lefizették, akkor Demszky, Meggyessy, és Bukodi, vagy éppen Horváth esetében sem lehetett ez másként.  

A kereszténydemokrata képviselő logikája szerint Gyurcsány és Bajnai tisztességes és itt most szóba nem kerül a sukorói „kaszinózás”.

https://www.martenscentre.eu/sites/default/files/styles/big_square_image/public/20130306125432.jpg?itok=Ls5WotHU
Nem zárható ki...
2010-ben azonban minden megváltozott. „Akkor jött Orbán, és csodálatos módon Safarov épp egy hivatalos azerbajdzsáni állami látogatást követően pár héttel már otthon is volt."

Bár Engel szerint nem zárható ki, hogy az azeriek "csak" alaposan átverték az ügyben Orbánékat – nagy összegű befektetéseket ígértek Safarovért cserébe, ami azután nem valósult meg.

Engel szerint „Safarov kiadatásával egy időben titkos budapesti bankszámlákra ömleni kezdett az azeri pénz, összesen 8-9 millió dollár, ami aztán eltűnt. Engel szerint ez "nagyon úgy néz ki, mint zsebbe fizetett pénz egy szívességért cserébe. De, hogy azt ki kapta meg, természetesen nem tudjuk”.

Demszky villanyvasútjaként számon tartott metróberuházáson és az Alstom üzlet túlmutat az azeri eseten, hiszen itt nem csak Eu vizsgálódott, hanem a bíróság is.

Az Egyesült-Királyságbeli Serious Fraud Office korrupció vádjával beperelte a francia Alstom cég egyik ügyvezető igazgatóját a Budapestre szállított Alstom kocsik ügyén.

http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1143/11430/114309/11430981_45ffdba79dd02cf6ec3e68aeada8b2dd_wm.jpg
Kétmilliárdnyi kenőpénzt fizethetett a francia Alstom a 2-es és a 4-es metróért

Az iratok szerint súlyos, anyagi visszaélések vannak a budapesti metrókocsik ügyében - írja a Reuters.  A vád alapján az Alstom bizonyos kenőpénzeket tanácsadói álmegállapodásokkal leplezte; és e megállapodásokat a cég energia- és közlekedési részlegeinek vezető értékesítési tisztviselői foganatosították.

Medgyessy (D209) Péter az Indexnek elismerte kapcsolatát az Alstommal; szerinte "a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott, és kilenc ember többéves munkájának az ellenértéke". A cikk szerint 2011-ben ismeretlen jogcímen több mint 46 millió forinttal növekedett Medgyessyné magánszámla-egyenlege.

http://magyaridok.hu/wp-content/uploads/2016/04/03_Megyessy_MTI.jpg
Hatvanmillió forintos születésnapi ajándék - hatalmas meglepetés ( - a francia Becsületrend lovagi fokozatát a francia-magyar kapcsolatok fejlesztéséért kapta az egykori szoci ügynök)

Vagyis Medgyessyné Csaplár Katalin magánbankszámláján kötött ki annak az 597 ezer eurónak a nagy része, amelyet a Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök érdekeltségébe tartozó AssistConsult Kft. 2007-2008-ban tanácsadásért kapott a korrupciós vádakkal illetett Alstom francia járműgyártótól - tudta meg az ügyben eljáró magyar nyomozóktól a Magyar Idők.

Minden idők legnagyobb magyar korrupciós botrányának ítélte Budai Gyula az Alstrom-ügyből kibontakozó helyzetet. A fideszes parlamenti képviselő szerint a kenőpénz baloldali politikusokhoz illetve az MSZP és az SZDSZ kasszájába került.

http://mandiner.hu/attachment/0221/220990_budai_gyula.jpg
Az Alstrom-ügy kenőpénzei az MSZP-hez és az SZDSZ-hez vándoroltak

A jelenben mégis a felcsúti kisvonattal vannak elfoglalva a médiaszakemberek. Az Eu is inkább ezt vizsgálja, és kevésbé a budapesti metro körüli helyzetet.  

Budai szerint az Alstom-ügyben végzett nyomozás és a különböző bizottságok által lefolytatott vizsgálatok alapján egyértelmű, hogy a felelősség a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányokat, valamint a Demszky Gábor által irányított MSZP-SZDSZ-es városvezetést terheli.

http://www.hagyomiklos.hu/sites/default/files/article_pictures/20121116_01.jpg
Jogerősen elítélték a szocialisták egykori alpolgármesterét, Hagyót - Demszky nem került bíróság elé

Nem véletlen, hogy Hagyó Miklós, Demszky alpolgármester már többször megjárta a bíróságot. Nem rég még ítélet is született. Arról a blogunk is szót ejtett, az ismerten korrupt, vagy csaláson ért más polgármesterekkel együtt.

Horváth Tamás mögött Szűcs Lajos - mindkettő Fideszes
Szóval nem kell félteni a politikusokat.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/11695778_552457691559672_1539570746487899651_n.jpg?oh=03025e1ec167c599311c6ff5134623a1&oe=5A64F20BÉs ez nincs másként Ócsán sem.  A helyi Fidesz alkotta brancs szintén a jókat merít a közvagyonból. Nem csak a polgármester és alfelének járandóságai terén tűnik ki ez, hanem a vezető tisztségviselő közpénzes autójának szükségszerűségéből is látható. Aztán az sem semmi, ahogy az alpolgármester szedi össze a járandóságait. Nem csak középiskolai tanárként ténykedik főként, hanem alpolgármesterként is főállásban szedi fel a pénzeket. A két elfoglaltság közti összeférhetetlenség senkit nem zavar, még akkor sem, ha ez törvénytelennek tűnik, hiszen a Horváth Tamás óraadóként nem egyetemi oktató, és nem PHD-s oktatói- kutatói tevékenységet folytató személy, hanem egyszerű tanár, aki a földrajzot tanít hivatali időben. Ez a kettősség bizony összeegyezhetetlen és közpénz-felzabáló. Arról nem is beszélve, hogy Tamás-bátyó ezen túl még a megyei közgyűlésben is tag, továbbá bizottsági elnök,  amiért szintén közpénzben részesül, de még ezen túlmenően a DPMV Zrt-nél tanácsadóként, másutt pedig … kap / részesül a közpénzekből.

A polgármester és az alpolgármester a törvénybe iktatott maximális járandóságán túl a költségvetésbe építetten külön javadalmaztatást szavaztatott meg magának a képviselőkkel, cserébe ők is milliókon osztozhatnak a költségvetési pénzből, a tiszteletdíjukon túl. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh11igT-3pWE_GDsm74E5nFDx5w_a1ngCVjQpd0uYvb3lREV7ryQ4w-0xgHc2QVYvj8a9hRpQZ0At0KfYNC0Orocy_DCnLGC_z0ztYDRWqGWaQk-juDQrFKlUjBXXjmCey3wKcc6Hu5v68/s1600/SSA40016.JPG
Ócsa Város Önkormányzata által húszmilliókért vásárolt iroda - teljes mértékben elfogadhatatlan

Aztán itt áll Ócsa centrumában az a Tsz-iroda, aminek megvételére semmi szüksége nem volt. Ez mi sem bizonyítja jobban, minthogy a hivatal a vásárlást követően és az elmúlt évek alatt sem tudta semmire sem használni. Még a Wc-je sem jó, hogy az ott kialakított buli-placcon legalább azt tudják használni. Mégis erre költötte a költségvetési összegeket értelmetlenül a hivatal. Vagyis az ismertetett előzmények és Frank Engel érvrendszere alapján itt is joggal feltételezhető, hogy külön számlákra vándorolhattak azok a pénzek, amik ennek a romos épületnek a túlárazása folytán kifejtésre kerültek, majd visszatérésként eltűnhettek.   

A korrupció a MÁV parkolóberuházástól az önkormányzati lerakóig vezető úton terjedt - engedélyek nélkül illegálisan

Szintén hasonló mód feltételezhető a MÁV-parkoló beruházása során történt környezőszennyező anyagok önkormányzati befogadása során az, hogy ez csak úgy jöhetett létre, ha városvezetésnek ezért valaki komolyabb összegek fizetett. Az ugyanis elképzelhetetlen, hogy a polgármester, vagy az alpolgármester a saját szakállára úgy engedte volna megnyitni az önkormányzati telket, hogy abból senkinek semmi haszna, miközben ezzel a cselekedetével jogestést is felvállaljon, hiszen ez esetben a testület felhatalmazása nélkül jártak le. Képtelenség, hogy ennyire hülye legyen valaki. Legalábbis nehéz elképzelni a polgármesterről és a tanárként dolgozó alpolgármesterről, hogy nincs annyi esze, miszerint a saját városát ok nélkül nem szennyezi le. Az indok ez esetben is a mögöttes pénz lehet. 

Az indok ez esetben is a mögöttes pénz lehet
 
Elvégre az összes eddig sorolt esetben ez motiválta az érintetteket.

https://yt3.ggpht.com/-7zaYC7W4IBI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/7NhG_YLR0Bc/s900-c-k-no-mo-rj-c0xffffff/photo.jpg
Ez "nagyon úgy néz ki, mint zsebbe fizetett pénz"
A számunkra elérhető dokumentumok szerint megállapítható, hogy az önkormányzat illetékesei az alapvető kötelezettségüket sem teljesítették ez ügyben. Nem véletlen, hogy míg az önkormányzatot érintő hivatali visszaélések kapcsán tettek feljelentést, ismeretlen elkövetővel szemben, ez esetben még ezt sem kezdeményezték.

Mindebből arra lehet következtetni, hogy Ócsán sem különben a politikus vezetők, mint az országos átlag. Ha valahol lefizethettek fideszes, SzDSz-es, vagy szocialista politikusokat, akkor miért nem lenne lehetséges ez a mi kis falusi környezetükben, ott ahol a rakodóvágányok melletti betonterasz lapul és a TSz-Iroda, és a műemlék Presbiteri-ház roskadozik.

Ha most Frank Engel  azt mondja, hogy „egy pillanatig sem hiszem el, hogy ez csupán véletlen egybeesés”, akkor én, vagy más miért ne hinném el azt, hogy Ócsán ez éppen a korrupció megjelenítése? 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJBNHUQlHnSZOvS-s8nrKiWDSuC7uxoiVJCKUB6c3McuookiD6ZZWzyddLZXtwD5s5kA_Ksq09mTGv8ENmOyA-16ONl1bj98lIHuw87MXsNzRc4HXQyL4qS8fdpe-OVYZP8BeY9kMXA3A/s1600/SSA40378.JPG
Elképzelhetetlen, hogy ezért ne fizetne valaki

Hogy is gondolhatná ezek után bárki, hogy mindez vétlen és nem szándékos cselekmény? 

Forrás: Index, Magyar Idők, Mandiner, Népszava, Internet
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése