2017. október 2., hétfő

Európa szemlesütve eltekint a spanyol brutalitás mellett - az Eu liberális közössége nem a demokrácia centruma

Tegnap nem színeződött át Facebook profilon egyetlen arc sem a katalán nemzeti színekre, úgy mint annak idején a provokatív Charlie Hebdo nevezetű szennylap bulvássajtósainak lemészárlása után.

http://cl1.kitekinto.hu/wp-content/uploads/2016/10/katalan-zaszlo_650-970x300.jpg

https://static.euronews.com/articles/314092/684x384_314092.jpg
Pedig a katalánok nem úgy jártak el, mint az a mocskos újság, ahol a szabadság zászlaja alatt aláztak másokat.  A katalánok nem tettek ilyet, pusztán a függetlenségük érdekében próbáltak demokratikus példával élni.

Mégis azt a durva gyurcsányi karhatalmi elnyomást kapták, amit mai Európa liberalizmusa annyira lefogad és ránk erőltet, hogy azért már szót ejteni sem érdemes.

Ezt mostani szótlanságot a Facebook máskor egységesen szintváltó közösségének azon tagjai akik egykor képes voltak együttérzésüket kifejezni egy olyan gyarmatosító és elnyomó nagyhatalom oldalán, mely nem csak az újságok karikatúráiban, hanem a Mirage és Rafalek árnyékában is képesek voltak a saját elképzelésüket a valaha más beállítottságú népekre szórni.

Téves azonban azt gondolnunk, hogy Franciaország konfliktusa új keletű lenne. Több évtized gyarmatosító szabadrablás és a volt gyarmatok függésben tartása, sarcolása érlelte ezt a konfliktust. Franciaország gyarmatosító politikájának fekete pontjait a siliconafrica.com gyűjtötte össze.

A harcászati látogatásokért cserébe, most viszonzásul ide látogat az a tömeg akikre a demokrácia magját elhintőkhöz,  őket a saját hazájukból a liberalizmus terjesztésével felébresztették.

Csakhogy, a liberál-idiótáknak nem fér az agyukba, hogy a nemzeti önállóság, a függetlenség nem exportálható vadászbombázókkal. A nemzetek elnyomása, vagy felszabadítsa a sajátos szabad értelmezésükben hol így, hol úgy fogalmazódik meg, vagy éppenséggel értendő.

Amikor Guinea miniszterelnöke 1958-ban úgy döntött, országa független lesz és kiválik a francia gyarmatbirodalomból, a párizsi elit annyira dühös lett, hogy elpusztíttatott mindent, amiről úgy vélte a francia gyarmatosításnak köszönhetően jöhetett létre az afrikai országban.

Ha Irakról, Líbiáról  van szó, akkor azt felszabadításnak, vagy demokratizálódásnak hívják, míg a honvédők elnyomásnak, netán zsarnokzsáknak. 

Ha az elnyomó Szaúd-Arábiát tekintjük, akkor pedig szövetségesről beszélnek. Holott egyik sem jobb, vagy különbbeb annál, amit az uralkodó nagyhatalmak a fegyverüzleteik során célországként, vagy célpontként határoznak meg.

Spanyolország esetében az egykori gyarmatosítók magjából álló Európai közösség a katalánok önállósági törekvését, függetlenségi harcát nem támogatja. Olyannyira nem, hogy az uralkodó hatalom diktatórikus fellépését, a saját érdekei mentén ugyanúgy abszolválja, mint a magyarossági szemkilövetéssel járó események során. Ahogy a Katalóniában lehetett könnygázzal és más fegyverrel a tömegbe lőni, úgy a sajátos érdekeik mentén hazánkban is szemlesütve hagyták ezt annak idején. 

https://static.euronews.com/articles/391066/183x103_391066.jpg
Franco-korszak központosító elnyomása után az egyes spanyol régiók újra szabadon kifejezést adhattak nemzeti identitásuknak, ami mindmáig főleg a gyökereikre, külön kulturális örökségükre (és nyelvükre) büszke baszkoknak és katalánoknak jelent sokat.

Ma Spanyolország Európa böszméje. A spanyol rendőri erőszak képeit nézve, számos magyarnak a gyurcsányi terror rémképének ismétlődése jött elő. 

http://propeller.hu/images/cikk/2017_09/veresb.png

Akkor a magyar választók egy csoportját verték szét, tegnap a katalánokat. 



Ahogy akkor nem vállalt szolidaritást Európa facebookos közössége az elnyomottak oldalán, úgy most sem.  Ez csak a köcsög franciáknak jár, akik amúgy már legalább annyi kárhozatot zúdítottak ránk, mint a török és a labanc együttvéve.

Mégis a hitevesztett gall az, akinek oldalán kiáll a hülyébbje, mintsem a nemzeti érdektörekvéseket érvényesítse.  Ezzel a hitvány közösséggel valószínűleg nem is viszi sokra Európa. 

http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1835/18350/183504/18350423_71d8480151c21bccb84c86fe65f7ceb5_wm.jpg


Tisztán látható, hogy ez az önpusztító nemzetellenes liberális közeg nem hogy a népek függetlenségért, hanem még önmagáért sem képes kiállni. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése