2017. október 23., hétfő

Hétköznapi apróságaim: - az eső végett lemondta a tüntetést Marci, új összefogás alakult ( - behúzodnak)

Mint ismeretes, a középszerű politikusaink nem szeretik az esőt. Ezek az utódok már nyomába sem léphetnek Petőfinek, Táncsicsnak, vagy a márciusi ifjaknak. 

A nagyszájú vörösinges Gulyás Márton a rossz időre hivatkozással hátra arcot vezényelve lemondta az általuk szervezett tüntetést egy jobb időre várva. 

http://24.p3k.hu/app/uploads/2017/06/gulyaslead-1024x576.jpg
Gulyás Márton  mintha a "dicsőséges" Kun Bélát és Szalait ötvözve reprodukálná a régmúlt komcsi köztársaságot

Ismert gond ez Ócsán is amikor is a szél, a szemerkélő eső okán húzódott a péntek délutáni focihelyszínül szolgáló iskola tornatermének védett csarnokába március 15.-én a szeretett polgármesterünk. Pedig március 15.-hez az eső hozzátartozik Olyan szimbólikus kellék ez, mely csak hitelesebbé teszi az események visszaidézését. A mai politikusainknak azonban ez a természetes közeg már nem kell. Úgy tűnik elkényelmesedtek.

http://nepszava.hu/picture/130681/normal/522/00522084.jpeg
Gémesi pártja összezár az LMP-vel
Ez lehet a motivációja a Gémesi György és az LMP új összefogás formációjának is, mivel ez a köztes mindannyiuk számára konfrontációmentesen a lehető legkényelmesebb megoldás a választási esély növelése céljából.  Azért senki ne várjon ettől az együttestől csodát. A középutas Gémesi az MDF-ből kiszakadva maradt magára, ami számára és emberi tartására nézve dicséretes, hiszen nem mocskolódott be Dávid Ibolya és társai szennyesével. Ebben a magányosságban és a Fidesz uralta közéletben azonban nem volt képes kiteljesedni, megerősödni. Ezért kénytelen a választásokra készülve olyan szövetséget lelni aki még valamelyet vállalható ebben a kétpólusú közegben.

http://nepszava.hu/picture/108090/normal/431/00431822.jpeg
Gödöllő polgármestere az Új kezdet-tel visszaáll az országos politika sodrába
Gémesi az LMP-ben véli felfedezni a politikai túlélést és a köztes megoldást. Csakhogy az LMP sem igazán szabad és független pártalakulat. Besorolását tekintve inkább a liberális baloldalhoz köthető, mintsem a jobbközéphez. Vagyis teljesen eltér a jobb szélről induló és néppártosodási kísérletében középre igyekvő Jobbiktól. Attól a korábbi markánsan politikától, amit a Csurka alkotta MIÉP-ből örökítettek át. A mostani felhozatalban nincs is már olyan radikális mozgalom, és mögöttes vezető, mely képes lenne 5 %- támogatás elérésére. 

A 2009-ben alakult LMP a saját hitvallása (Alapítónyilatkozata) szerint a liberális, balközép és közösségelvű konzervatív politikai hagyományokból is építkező, de önmagában koherens, ökológiai és radikális demokrata politikai irányvonalat követ.

http://img3.hvg.hu/image.aspx?id=cde5bad5-e2f4-46ff-ab1c-26a89e122d6e&view=da658e97-86c0-40f3-acd3-b0a850f32c30
Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje

A párt arculatát Schiffer András jelenítette meg egy időben. A pártválasztók előtt az egyik legvállalhatóbb személy lett. A népszerűsége egyre nőtt, és a pártmozgalom is fejlődésnek indult. Aztán tavaly Schiffer András lemondott minden tisztségéről, és bejelentette, kiszáll a politikából - Ezzel távozott az LMP alapítója, vezetője és legismertebb arca a nyilvános pártpolitikából. 

Ma, amikor összefogásról beszélnek ellenzéki oldalon, akkor az LMP és a Gémesi alapította Új kezdet jobbközép irányultsága miként marad meg, vagy formálódik át, nem tudni.  Ahogy azt sem, hogy az LMP miniszterelnök-jelöltjeként fellépő Szél Bernadett mennyire fog balra tolódni. 

http://cdn.blog.hu/va/varnailaszlo/image/20141010karacsony-gergely-kunhalmi-agnes-budapest.jpg
Karácsony mindenkivel összefog, de leginkább a baloldallal - mégis a fideszes Hungast-csoportot segítette pályán maradni

Félő ugyanis, hogy a kétkulacsos (Zugló polgármesterenként a fideszes Hungast csoport előretörését segítő) Karácsony Gergely behálózza és a Párbeszéd Magyarországért közelítésével a liberális baloldalnak, valamint a szélsőséges  Dk-hoz, továbbá a még vállalhatatlanabb gyűlöletaktivista Gulyás Márton  szélső balos mozgalmához csapja az egészet. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése