2017. október 15., vasárnap

Bóvliért fizetnek Ócsán - a polgármester csapata rengeteg pénzt elvisz a költségvetésből ( - csúnya veszteség)

Tibor hívta fel a figyelmem Vitray Tamás véleményére, melyben annak az érzésének ad hangot, mely szerint a fociban "bóvliért fizetnek sokat"

És hogy mennyire igaza van azoknak, akik erre figyelmeztetnek, azt maga Ócsa város önkormányzatának vezetője, a helyi csapat elnöke igazolja vissza számunkra. Ócsa kegyelem-kettes csapata az amely csupán a véletlennek, vagy a szerencsés összejátszásnak köszönhetően került be a megyei II. osztályba, majd az idei szezonban ugyancsak ennek a kiszámíthatatlan véletlennek köszönhetően maradhatott bent, most ismét bebizonyította, hogy mennyire nem élet- és versenyképes ebben az osztályban.  


Hiába is nyomja a pénzt Bukodi polgármester a város jobbá tétele helyett a saját maga elnökölte egyesületbe, az eredményesség, siker elmarad. Ugyanazokat a köröket futjuk évek óta. Csak szórják az itt élők pénzét. A polgármester nem az utakra, a közállapotok javítására, a közétkeztetés önkormányzati kézben tartására, hanem az értelmetlen focicsapatára költ városi milliókat. 

No meg az is kedvezett az ócsaiaknak ahogy az MLSZ-től kapott lehetőséget a csapat a szezonkezdő első három mérkőzésének hazai pályán való kezdéséhez, az idei teljesítmény így sem különb már a tavalyinál.  Szinte ugyan ott tartunk, a szezon negyedén, ahol tavaly az évad végén jártunk.

Ezen az a maréknyi fan sem képes változtatni, aki hol örül, hol pedig káromkodik, de mazochista módjára képes hétről hétre még a pályára kilátogatni. Normális ember nem kínozza magát ezzel. Ezért nincs érdeklődés a foci iránt. A rossz játék, a hibás pénzköltés nem javít a helyzeten, ahogy a stadionépítés és a lakosság elől elzárt gyepszőnyeg sem.

http://image.kreativ.hu/587x587/262391.jpg
Vitray vélekedése szerint egyszerűen rossz a magyar foci. Úgy érzi, azért vannak gyalázkodó szurkolók, mert rossz a játék. "Elszomorított, amit láttam. Ki-ki vérmérséklete szerint dolgozza fel ..."

Ócsán ugyancsak ezt tapasztaljuk. A szurkolók a pályáról kilépve a Facebookon képesek gyalázkodni azokkal szemben, akik szót ejtenek a túlfizetett rossz játékért. A közpénzek fociba temetésért, vagy éppen az ennek okán elmaradt beruházásokért.  

A mai csúfos vereség erre csak rátetéz, hiszen a 13 helyen álló Újhartyán úgy kipicsázta a Bukodi kedvenc csapatát, az általa szentnek tartott automata öntözésű saját pályán, hogy szégyen volt a lelátón ezt végignézni. 
 

Sokan köpködtek, és nem csak csak a szotyi, hanem sokkal inkább a 6:2 vereség okán.  Bár Ócsán ez nem az első eset. Volt már ilyen és ehhez hasonló vagy éppen rosszabb szereplés is a csapat történelmében. Pénzelvonást, útépítést még sem vont maga után. A vasúti átjáró is maradt a régi, és az önkormányzat az idén is legalább 7 milliót biztosít a polgármester egyesületi csapatjátékára. 

Tibor sokat hallott ember. Ő nem süketel. 

Ócsa ma két helyett esett hátra, és immár a kieső zóna szélén szinte ugyanott van, ahol tavaly is tartózkodott.  

Valahogy nem megy ez a polgármesternek. A baj azonban nem csak a focijával, hanem a városvezetésével párosul. Így a kettős vereséget soha nem maga, hanem a lakosság szenvedi el. 

Valahogy ennek kéne véget vetni már egyszer.

*

1 megjegyzés: