2017. október 25., szerda

Ismét az M5 újhartyáni csómopontot javítják, ezért megint Ócsát szivatják - miért mindig erre terelnek (- fájó)

Már múltkorában is Ócsán át (a természetvédelmi területet érintő útra) terelték az autópályán Dabas-Újhartyán felé igyekvőket, mivel az ottani kihajtót javították. 

- felújítják az újhartyáni csomópontot. Ezért annak két csomóponti ágát, Budapest felé a le- és a felhajtó ágat lezárják reggel 7.00-tól, várhatóan csütörtökön este 8 óráig. A terelő utat sárga táblák jelzik az örkényi, illetve az ócsai csomóponton keresztül.

Ezzel az a legnagyobb probléma, hogy Ócsa városát nagyon megterheli az autópályáról bejövő forgalom, mivel az közvetlenül a városközponton át halad tovább. Ez az útkezelő által kijelölt terelőút nagyon hibás és és rossz megoldás,amivel szemben a Ócsa önkormányzatának lépni, illetve intézkedni kéne, hiszen nem elég baj az, hogy a  nehézgépjárművek zaja, füstje útterhelése a sok helyütt járdázatlan belső utakat használatával a lakosságot terheli, hanem még roppant balesetveszélyt is hordoz magában. 

https://www.google.hu/maps/vt/data=dTlzvHVXJAXZZZda0eny_Om_vAaydVz0J5OsxCIOaTS0fIbFNHNudAZ15zwSte5gF4lZLh0SJHb6Iq2GvR10WlKQyOgb7Qia1NNnjxQ0ZSmxAXbP2lYBJrlOtybTI1d7nltvAlz_1xgWpMhsq2V3ebynqZ--yn38owvnspRNcUQ0jR-7NowtJg7ZyJTrNWT3dVIVyMJr-OqcAxF8bCRFmLXKWVePUNOROzSMM-_k4Fe_cJ2UT4w2ew6Nf6d9Mrn5jOQAa3XbWsDgEwh64pWryS-GoSeYsfBaT1doWNc-LtkFioEEwsCci0UQfuYeiHoyQWVa4LYjzmyyEd6F4jS3J2hRuEPI5VtUX-UHjz9Mi67ylUp9r5Gv-TFCMuqWQVDIIr2tLmtBM-Unr0fbEr924ihK_aBPdJEgnhAPoxYBb4282uZOW4hDnwqPoBjeCw0SLSg
Az autópályáról Ócsán és a tájvédelmi körzeten át vezet a terelőút - hülyék ezek
Mindezen túl pedig elfogadhatatlan, hogy a autópálya távoli javítási munkálatai okán Ócsa érintett tájvédelmi körzetén keresztül bonyolítsák le az elterelést. Különös, az útkezelő és a lagymatag ócsai önkormányzat viselkedése ezen esetekben, hiszen a Újhartyán és Ócsa között van más le és felhajtás az autópályára Inárcsnál. Így igencsak megmagyarázhatatlan, hogy miért mindig és pont az ócsai természetvédelmi területen át próbálják az Újhartyán-Dabas felé tartó forgalmat az 5 számú főút irányába lebonyolítani?
http://www.inarcs.hu/kep/iparipark4.png
M5 autópálya Inárcs térségében a kihajtóval és pihenővel kombinálva - még sem ezt használják terelőútnak

Valószínűleg Inárcs érdekérvényesítés, az ottani önkormányzat lakossági érdekképviselete sokkalta erősebb, és határozottabb, mint  Ócsa városvezetésének fellépése. Így és ezzel a semmilyen kiállást, véleményt nem tartalmazó polgármesteri hozzáállás mellett Ócsa város lakosságát az itteni tájvédelmet és a polgári zúgolódást semmibe veszik, mivel az önkormányzatunk semmiféle helyi érdek-képviseltet nem képes megjeleníteni, vagy felmutatni ez esetben.


Ócsa polgármestere hivatalosan rákérdezhetne, hogy miért rajtunk keresztül terelik a forgalmat, ha Újhartyánnál zárják a kihajtást - volna más és jobb megoldás, mint az ócsai tájvédelmi körzet

http://www.kti.szie.hu/termeszetvedelem/tgabor/fajismeret/images1/nat_cons/duna_ipo/ocsaitvk/ocsa_9.jpg
A fokozottan védett természeti területen át vezetik a terelést - nem normális
A mi Bukodi Karcsink képtelen a városlakók érdekeinek szolgálatába állni és vezető tisztségviselőként kiállni az érdekeinkért. Képtelen összefogni a szakhatóságokkal, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságával a helyi védett területek átmenő forgalomtól való megóvása érdekében.

Ez a polgármesteri képtelenség nyilvánul meg abban is, hogy a Volán társasággal sem volt képes az elmúlt évek során egy olyan megállapodást tető alá hozni, mint például Inárcs, hogy buszos járatokkal közvetlenül az autópályán át is elérhessük  a fővárost. 

Lássuk be, hogy a szomszédos település valamit sokkal jobban érvényesít mint városunk vezetése. Hozzájuk és rajtuk át nem terelik még ideiglenesen sem az autópálya forgalmát, de a teherautó súlyú Volán buszok vígan hajtanak fel és le ott a sztrádára, ahova amúgy a közútkezelő terelése sem jelez. 

http://www.inarcs.hu/kep/iparipark3.png
Az inárcsi autópálya csomópont, ahol a Volán járatok hajtanak a pályára - Ócsán busz nem, de leterelt teherautók igen csak kijárnak

Ócsa ezzel ellentétben nem közlekedtet buszt a pályán, de befogadja a súlyos környezeti károkat okozó terelést, azzal együtt, hogy itt is csak a város centrumán és a természetvédelmi területen át lehet ezt Dabas és Újhartyán felé lebonyolítani. 


Ezek után már csak az foglalkoztat, hogy minket vesznek semmibe, mi vagyunk a hülyék, vagy a városvezetőink (az önkormányzati képviselőkkel egyetemlegesen) azok akik mindezt az alkalmatlanságukkal együtt felvállalják?  

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése