2017. június 6., kedd

Spiró György: a balkáni magyarok okozzák Magyarország balkanizálódását

spiro_gyorgy.jpg
Kedves Feleim, Magyarok! Azt hittétek, hogy a zsidók meg a cigányok meg a hajléktalanok, komcsik, liberálisok, romkocsmások, bringások, szinglik, drogosok, melegek, civilek, norvégok, sorosgyörgyök, bankok, IMF, EU, USA, muszlimok, bevándorlók stb. miatt van minden búnk és bajunk? Hát nem, kéremszépen, Spiró György, neves antifasiszta író, Gyurcsány (a másik neves antifasiszta harcostárs) vastagon kidekorált házikedvence a hvg.hu-ban a már felsoroltak közül esetleges érintettség miatt választani képtelenek számára megmutatja a baloldal-kompatibilis bűnbakot:
hvg.hu: A tömbön belül viszont lehetnek átrendeződések. Ön sokszor említi Magyarország balkanizálódását például.

S. Gy.: Több okból is balkanizálódtunk. Monokultúrás termelésre szorítottak, minket is az autóipar tart fönt. A globalizáció a periférián mindenütt lefelé nyomja a tágasabb szellemi kultúrát, bérrabszolgaságot eredményez. Másrészt jön a Balkánról egy másfajta mentalitáshoz szocializálódott magyar népesség, ami a határok megnyitása miatt törvényszerű. A balkáni mentalitás törzsi jellegű, szinte kizárólag a rokoni kapcsolatokra épít, az számít, hogy ki melyik klánhoz tartozik, nem pedig az, hogy kinek milyen érdemei vannak. A kisebbségi fejlett, városias magyarság nem tehet róla, hogy ezt az archaikus mentalitást kapta kilencven éve a nyakába. Magyarországon is megvolt eleve, de most megerősödött.
Vagyis már megint a jól bevált 23 millió románok, akik nem csak elveszik a magyar ember kenyerét meg adóforintjait, ráadásul még balkanizmust is terjesztenek. Mert hát ilyen a Balkáni Határontúl: bár gyönyörű a táj, csilingelnek a nyájak, romlatlan és ősi magyar nyelven népdalolnak lófős törzsek meg bőgatyás klánok, de mindeközben ott lapul bennük a balkanizmus is, sajnos. Erről szerencsétlen Balkánmagyarjaink nem tehetnek (Trianon, kilencvenév az kilencvenév), önhibájukon kívül, a történelem által determináltan hordozzák magukban a balkanizmus baciját, viszont a sajnálatosan átjárható határok miatt idejönnek hozzánk, Spiróhoz és más igazmagyarokhoz. És terjesztik! A balkanizmust! Plusz a monokultúrás autótermesztés a geci németek jóvoltából, az is a Balkánra húz minket.

Ez akkor most dadaista vagy punk performance volt?
Kinek a zsidó, kinek a román?
 
Spiró György abszurd hülyeséggel provokál már megint, oktató-nevelő célzattal belefingik egy alattomosat a Magyarországot ellepő szartengerbe, hogy attól kitisztuljon a nacionalizmustól elködösült tudatunk? Ha te zsidózol, akkor én erdélyimagyarozok? Az egyik aljasság kioltja a másikat? Spiró az utóbbi harminc évben a jobbosnak nevezett tábor pofozóbabája volt, főszereplő egy kurucos bukakke-partin: akkor most ezzel a hornista-gyurcsányista árokásással törleszt a sérelmeiért? Oda rúgok a nacionalistának, ahol annak vélhetőleg fáj?

Ha meg a fideszes főbűnözőket akarta baszogatni, akkor szomorúan közlöm Spiró Györggel: a Fidesz vezéreinek már semmijük sem érzékeny a pénztárcájukon kívül. Elárultak azok már mindent és mindenkit, egymást is beleértve, a határon túli magyarsággal való szolidaritás felrúgása nem okozna lelki törést nekik abban a szellemi és erkölcsi mélységben, ahova leküzdötték magukat.

Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy Spirót mi különbözteti meg attól a rikárdozó Novák Elődtől. Spiró intellektuálisabban aljas? Szóval mire volt jó ez a sunyi heccelgetés?

(fotó: Túry Gergely, hvg.hu)
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése