2017. június 17., szombat

Így szórják a pénzt - brutális összegeket bukunk az MLSZ vezetősége által ( - Storc and buksi vs szövetség)

Mint már szóltunk róla, de amúgy sem lehet ismeretlen az olvasók előtt, a helyi városvezető fociőrülete, az Ócsa VSe önkormányzaton át történő közösségi pénzekkel való támogatói kitömése mellett az ingyenes, az átgondolatlanul erőltetett grundpálya és az egyéb járulékos terhek folytán rengeteg pénz vonnak el a lakosság elől, a közösségi kasszából. Egyesek szerint ez már nem csupán hóbortos túlzás, hanem a város előrelépésének a korlátja, a haladás akadálya, de a fejlődésének akadálya is egyben. Bukodi alatt Ócsa a focira költött közpénzek és járulékos terhek okán marad el mások mellett.

Bukodi Károly fényképe.
Az iskolai grundpálya a pénteki baráti-, sörfocistáknak ingyenes, a városnak milliókba került - a birtokháborítás per hozadéka sem elhanyagolandó ( - Józsibá' kibukott)

Bukodi önkormányzata annyi lakossági pénzt ölt a fociba és perköltséget, ügyvédi órát fizetett már a vezető őrület során, amennyit elődei soha. Igaz, ők nem is álltak így a focival és ezért hadban a lakókkal szemben. Akkoriban nem volt divat az iskolai tivornyázásból fakadó bírtok háborítás, és a péntek esti fociőrület. Bukodi alatt vélt ismertté ez a különös szenvedély, amire maga és társai helyett és érdekében szórja a pénzt.

Tulajdonképpen ehhez nyert segítséget az MLSZ kötelékében, amikor a műfüves pályát a hamis érveléssel az iskola udvarára telepítette, mondván ez a sport- és az iskolai ifjúság érdeke.

Bukodi Károly fényképe.
A második műfüves pálya Ócsán - sem az MLSZ hírének, sem Bukodi önkormányzatának nem vált dicsőségére ( - az emberek megkérdezése nélkül,  jelentős közpénz felhasználással)

 Lássuk, be, hogy az MLSZ dabasi focigálájának az ócsai polgárőrök általi biztosítása is a mi közpénzeinket érinti. Hiába hazudják, hogy ez ingyenes és önkéntes feláldozással járó cselekedett volt, nem igaz. A polgárőrség elszámolásába, a gépkocsi használatába mind jelen van a közpénzes támogatás. A dabasi kiruccanás ugyanúgy nem különíthető el, mint a helyi lakos Azori-szigeteki utazása. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/18955045_1367227853369206_4800731710015243180_o.jpg?oh=70c8dd303925b36c832f8be2f73010b0&oe=599F0725
Nincs ingyenes rendezvény, és rendezvénybiztosítás - minden pénzbe kerül ( - kérdés, hogy a háttérben ki és miből finanszírozza mindezt)
 
Vagyis minden közpénzes hátterű ügy közügy. Az autóhasználat és a kilométer-teljesítmény mögött ott lapul a közpénz, ami a polgárőrség éves elszámolásában fellelhető.

Szűcs és Bukodi egy pályán - felújítást követő avatás (- párttársak)
Hogy ez mennyire valós és párhuzamos történet, azt nem csak Szűcs Lajos példája, hanem az MLSZ maga is alátámasztja a jelen történéseivel és azzal, miként az országos sajtó is ezt megírta.

 Brutális összegeket bukunk egyes sportvezetők maradásával.

Hálás lehet Bernd Storck (54), a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a hazai szövetségnek (MLSZ): - a Blikk kiszámolta, az andorrai sokkoló vereség (0-1) és a német szakember megtartása körülbelül 810 millió forintba kerül az MLSZ-nek!

Bukodi labdajátéka tú sokba van Ócsának - háttérben az MLSZ
Igaz, a német vezetésével tavaly kijutott az Európa-bajnokságra a nemzeti csapat, s ott remekelt is, a világbajnoki selejtezők során viszont csalódást kelt. A szurkolók és a szakma jelentős része az andorrai szégyen után a tréner menesztését követelte, az MLSZ-elnökség az edző és egyben sportigazgató éves beszámolóját követően úgy döntött, hogy nem változtat.

– Storck kap egy második esélyt – közölte Csányi Sándor (64) MLSZ-elnök az M4 televízióban. – Mindkét pozícióját megtartja. Ennek az az oka, hogy nemcsak szövetségi kapitányként, hanem sportigazgatóként is kiváló teljesítményt nyújt.

Bukodi Károly fényképe.
Bukodi és a megyei MLSz tagjai - egymásba fonódva
Az elnök hozzátette, a jövőben szigorúbb és rendszeresebb felügyelet, szélesebb körű szakmai kommunikáció kialakítása mellett kell végeznie munkáját Storcknak.

– Nagyon jólesett az elnök úr és az elnökség megerősítése, érzem magamban és a csapatban az erőt arra, hogy bizonyítsunk a következő két hazai meccsen, és a többi előttünk álló feladat során – mondta a Nemzeti Sportnak a kapitány.

Hálás lehet munkaadójának, hiszen ő és csapata kínos veresége mintegy 810 millióba fog kerülni az MLSZ-nek.

A kapitány 1,2 millió eurót (367,2 millió forint) tehet zsebre évente, ehhez hozzájön a sportigazgatói jövedelme (500 ezer euró, azaz 153 millió forint). Ez már több mint félmilliárd, de az is sok, amit a jövőben bukik a válogatotton a szövetség: a hátralévő három vb-selejtezőn 1000 forintba kerülnek a jegyek, így engesztelnék ki a kiábrándult szurkolókat. Olyan sztárcsapat, mint az Európa-bajnok Portugália esetén 150 millió, Lettország és Feröer ellen kb. 100 millió lenne a jegybevétel normál áron, így viszont meccsenként csak 20 millió – vagyis 290 millióval kevesebb folyik be az MLSZ kasszájába.

https://scontent.fbud3-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/12792173_1998709377021867_1710891160548262324_o.jpg?oh=58b51ecb9ed7ea09fef56ef2c6506cd4&oe=59A1F206
Nem kis pénzeket költ a focira  - elszámolást nem látni ( - kérdés, hogy közérdek and közpénz vagy magán, esetleg család is van mind mögött)

Ócsa történetében a városi sportegyesület működésének költségeihez az önkormányzati támogatás jelentős részt, közpénzt biztosít, miközben a pályahasználatért soha nem fizet az egyesület. Ugyanakkor a sportegyesületi tevékenység során befolyt pénzek, más támogatások és egyéb összegek nem átláthatók a városban élő, és ezzel máris akaratukon kívüli támogatókká válók számára. 

Bukodi Károly fényképe.
"Ők heten, az edző és mi" Londonban - olvasható a közösségi megosztás bejegyzésében ( - ilyenkor hol marad el a többség)
Bukodi Károly fényképe.
Storck fülébe búg Bukodi - más pálya
A londoni utazás megalapozottsága, finanszírozása, elszámolása nem áttekinthető. Többen ma is túlzónak és drágának vélik. Inkább személyes érdekek, mintsem szakmai kihívás vezérelte a kiutazást, a foci amolyan mellékes indokként játszott szerepet.

Sokak előtt nem ismert, hogy az egyesületi rendszerben űzött sporttevékenység valójában egyfajta gazdasági működést rejt magában, amiben sokaknak meg van a maga haszna.

A mögöttes kör - együtt meccselnek
Míg Storck esetében megírták, hogy ki miben részesül, Ócsát illetően nem tudjuk ezt megtenni, mert az elnökség tevékenysége és pénzügyi elszámolása a köz előtt nem ismert, és valójában átláthatatlan.

A milliós városi sporttevékenység nem csak haszonnal, hanem önfeláldozással is jár. Ennek egyik része az a lakossági teherviselés, amit az oda adott pénzeken túl a városi környezet elmaradt infrastrukturális fejletlenségében is elszenved, s visel. 

Hálás lehet városának Bukodi, hogy annak népe még nem kérte számon.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése