2017. június 1., csütörtök

Autós üldözés Ócsán - a rendőrség és a városi polgárőrség tehetetlennek bizonyul ( - ámokfutás lakott területen)

Számtalan esetben foglalkoztunk már az ócsai gyorshajtókkal, akik a város utcáin teljesítenek "szolgálatot".


Kecskés Csaba fényképe.
Keressük: WBK-305 - Klacska
Az ilyen szabálysértések okáén számos lakossági panasz után az OPKE elnök asszonya is szót emelt, mindhiába. A városi polgárőrség nevében Boros Tibor már korábban megkérdezte, hogy mit csináljon, tehetetlen az ilyen ismert esetekkel szemben. Azt is kijelentette ezzel, hogy nem tudnak mit kezdeni velük.

Valójában rendőrségi hatáskör, a polgárság és polgárőrség annyiban tudna segíteni, hogy folyamatosan jelzi, panaszolja a rendőri állomány felé az ilyen eseteket. A sorozatos szabálysértések ez esetben előbb-utóbb eljutnak a felettesekhez, akik csak kezdeményezni fognak egy erőteljes és átfogó ellenőrzést megszüntetve a folyamatos panaszáradatot.

Ehhez azonban szólni, panaszolni kell. Felszólamlások, bejelentések és konkrét rendőri intézkedés kérése nélkül ezek a problémák "maguktól" nem fognak megszűnni.

Civilként felderíthetjük, és üldözhetjük a város át száguldozókat, de polgári összefogás és polgárőri segítség nélkül, vagy az említett hezitálással, egyéni tanácstalansággal nem sokra viszi az aki nyugalmat akar.


Az ismert jelenség és az OPKE elnökének szavai ellenére látható, hogy a polgármester sem sokat tesz a lakosság érdekében. A napi száguldozók már nem csak a polgárőrség, és közterület-felügyelet orra előtt képesek teljesíteni, hanem a rendőrség előtt is.  Így nem véletlen, hogy a Bajcsyn, ahol az őrs található sem vesznek vissza a tempóból.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése