2017. június 3., szombat

Bár kiverték Ócsát a megye másodosztályából, mégis maradhatnak - foci és a mi mögötte van ( - közvagyon)

A vidéki fociszezon végére bebizonyosodott, hogy mennyire nem éri meg a városnak a polgármester által elnökölt csapatba a közvagyonból milliókat fordítani.

Ócsát csak az őt megelőző Gyáli BKSE-t sújtó 13 pont levonásával lehetett a csoportban tartani - kinek jó ez

Bár évek óta mondjuk, hogy a pár ember érdeklődését jelentő helyi foci helyett inkább az emberi környezetünk javítására kéne azokat a milliókat fordítani amit erre kivesznek a költségvetésünkből.

Mert lássuk be, hiába az évek óta pumpált milliók, csak nem képes ez az együttes felülverekedni magát a saját szintjénél. Ez pedig igazából nem éri el a megyei másodosztályét. 
 

Formálisan ismét a Magyar Labdarúgás Napján, november 25-én, pénteken este tartotta (újra)alakuló ülését az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnöksége a vecsési Airport Hotel különtermében. (2011-ben szintén ezen a napon került sor a grémium megalakulására, a helyszín akkor a monori Ilzer Étterem volt.)


A testület hét fővel kezdte meg működését, a tagok közül ketten munkahelyi elfoglaltságukból adódó külföldi tartózkodás miatt maradtak távol. Szlahó Csaba elnök átadta a tagok részére a kinevezési okmányokat, beszédében megköszönve a jelenlévők által az elmúlt fél évtizedben a magyar, és benne a Pest megyei amatőr labdarúgás felemelkedése érdekében elvégzett munkát, a Pest Megyei Igazgatóság mindennapi tevékenységéhez nyújtott támogató segítséget. Szlahó Csaba kifejezte abbéli reményét, hogy 2020 nyaráig további sok nemzeti és Pest megyei focisiker részese lehet az újjáalakult elnökség, a saját maga szintjén, saját lehetőségeivel elősegítve azok elérését. A tagok maguk közül – akárcsak öt esztendővel ezelőtt – Rózsavölgyi Sándort, a Gödöllői SK elnökhelyettesét, volt NB I-es futsal- és korábbi NB III-as játékvezetőt, a Bag színeiben egykoron az NB II-ben játszó labdarúgót, tapasztalt sportvezetőt választották alelnöknek.

Az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének tagjai. Elnök: Szlahó Csaba (Vecsés város polgármestere). Alelnök: Rózsavölgyi Sándor (a Prime Rate Nyomdaipari Kft. gödöllői egységének vezetője). Tagok: dr. Bársony Farkas (a General Electric Hungary Kft. ügyvezető igazgatója); Bukodi Károly (Ócsa város polgármestere, az Ócsai VSE elnöke); Hahn Árpád (golfoktató és versenyző, korábbi magyar bajnok golfozó; magyar bajnok és kupagyőztes, 5-szörös válogatott labdarúgó); Koloszár Krisztián Ákos (az Airport Hotel Budapest szállodaigazgatója, NB III-as játékvezető-ellenőr, egykori NB III-as játékvezető); Kovács Márton (cégtulajdonos, cégvezető, élelmiszeripari mérnök).


Emlékezzünk csak vissza, hogy saját erőből a bejutás sem jöhetett volna létre. Kellő hátszél és némi szerencsére, belsőségre elnöki segítségre is szüksége volt a csapatnak a bejutáshoz.

Aztán jött az első szezon első félideje, ami annyira siralmas volt, hogy mindenkinek fájt. Ócsa együttese nem találta magát a pályán. Nem volt egyenrangú ellenfél sem felkészültségben, sem pedig játéktudásban. Erre a csapat vezetése rájöhetett, amikor a félidei szünetben átigazolásokkal próbálta éltre kelteni a Bukodi sereglette srácokat. De a második játékrészben sem volt képes megállni a lábán és a csapat. Bár hozott némi győzelmet és döntetlen a játékuk, de semmi lendületest, áttörőt, vagy biztatót nem voltak képesek bemutatni.
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/18121087_1362515577162054_3301856374884335371_o.jpg?oh=36492d1a589fae83f8db8aabd9fe6387&oe=599FC7D1
Ócsai B-közép - a mögöttes város és a közpénz természetesen nem látható ( - Ócsa 9 ezres lakossága ez esetben nem számít, csak a mag)

A megyei II. osztályú felnőtt bajnokság Déli csoportjának második legrosszabb focicsapata Ócsa lett. Ezt a hozott illetve leadott teljesítmény és az eredményeik bizonyítják. A csapat a 30 fordulós bajnokságban csupán 3 mérkőzést volt képes megnyerni. Négyet döntetlenre hozni, és 23-szor vereséget szenvedni. Ócsa a két fordulós bajnokság teljes ideje alatt 40 gólt lőtt és 128-t kapott. Ez bizony a második legrosszabb teljesítmény a 16 fős mezőnyben. Ez számadat bizony a buksiék kiesését jelentené, ha nem lenne a mögöttes. Ugyanis hiába hozott 7 győzelmet és rugott 10-el több gólt, valamint szedett be 32 góllal kevesebbet a nagy rivális Gyáli BKSE és zárhatta volna a bajnokságot Ócsa legyőzésével, a mögöttes személyi döntések megfosztották ettől. 

http://igazgatosagok.mlsz.hu/wp-content/uploads/sites/6/2016/11/MLSZ-PMTE_Vecses_201609061.jpg
Az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének tagjai (balról jobbra: Bukodi Károly, Kovács Márton, Szlahó Csaba /elnök/, Koloszár Krisztián Ákos és Rózsavölgyi Sándor /alelnök/ – a képről hiányzik dr. Bársony Farkas és Hahn Árpád), valamint az MLSZ PMI igazgatója, Benkő Tamás (a kép jobb oldalán)

Gyál együttesétől az MLSZ megyei illetékesei 13 pontlevonásos büntetésben részesítették. A Gyáli BKSE-től összességében annyi pontot vettek el, mint Ócsa csapatának éves teljesítménye.  Így az évadzáró mérkőzésen is hiába bizonyította játékával és a 3-1 -s győzelmével, hogy jobbak a Bukodi lélegeztetőgépén át táplált legénységtől, mégis ők lettek a kiesők.  

Gyált a pontlevonásokkal gyakorlatilag kiejtették - Bukodiék korábban maguk sem hitték, hogy megmaradhatnak a megyei másodosztályban

Ma bizonyára nagy az öröm a focistáink körében, és Bukodi is sikerként könyveli el a bentmaradást, de az eseményeket nem lehet ezzel feledtetni. 

Ócsa együttese nem éri meg azt a lakossági áldozatvállalást, amit a Bukodi polgármester vezette önkormányzatunk a lakossági kasszából számukra biztosít. Ócsa labdarúgása Bukodi alatt többszörösen felemésztette két vasút átjáró rendbetételének összegét. Elvitte már a műemlék Ady Endre utcai református emlékház rendbetételének összege mellett a volt Tsz-Iroda épületének felújítására szántakat, vagy a közúthálózat rendbetételére fordítandó összegeket.  A milliós költségvetési támogatások ellenére a Bukodi elnökölte csapat gyakorlatilag megbukott, mondhatni elesett. Számunkra csak egy pénznyelő csődtömeg, ami Ócsa költségvetést zabálva élősködik a lakosságon, ahelyett, hogy saját erőből és egyéni szponzorációból megélve és felvergődve bizonyítsa életképességét úgy, ahogy a nálunk jobban szereplő, többet nyújtó és előrébb álló csapatok illetve egyesületek teszik.

Magunk sem gondolták komolyan, hogy bentmaradhatnak - Ócsa lakosságának további milliókba fog fájni ez a mulatság ( - egy maréknyi emberért ekkora ráfordítás, valóban nem éri meg)

Nagy kár és hátrány a futballsportra, az MLSZ helyi kis szövetségeire, Ócsára,és Bukodira nézve, hogy csak úgy volt képes a polgármesterünk elnökölte és hivatalában az általa vezette önkormányzat támogatta csapat a megyei másodosztályban maradásra, hogy a nála jobb és erőteljesebb csapatot olyan jelentős és behozhatatlan pontlevonásos hátránnyal sújtsa, amivel az egyensúlyi erőt és  sportszerűséget is képesek voltak felülírni.  Amikor Bukodi focistáinak megyei bajnokságban történő szereplését, a legénység díszes megünneplését, vagy éppen vacsoráját ülve ünnepeltetik magukat, akkor Ócsa népe ne feledje, hogy mindezt milyen áron és kiknek az áldozatvállalásából teszik és tehetik. 

Képtalálat a következőre: „ócsa város blogja”

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése