2021. március 3., szerda

Ócsa polgármestere már annak is örül, ha mások képesek pályázati sikert elérni - böszmesége a büszkesége

 A tegnapi nap folyamán újabb jelentős állami támogatásban részesült az ócsai telephelyű Dr Bata Zrt

Ennek kapcsán a szimbolikus átadás során megjelent a cég telephelyén Szíjártó Péter külügyminiszter, valamint többek mellett Pánczél Károly térségi országgyűlési képviselő és Bukodi Karcsi ócsai polgármester.

Az eseményről "természetes" mód a Fidesz kommunikációja árnyékában Pánczél Károly és Bukodi Károly is beszámolt a maga módján.

Ócsa polgármestere ezt tudta városvezetőként ehhez mellékelni: "Büszke vagyok rá, hogy egy magyar cég, egy "ócsai" cég beruházásba kezd a világ másik felén."

Bukodi saját polgármesteri sikeretlensége okán már más sikerét is örömteli büszkeségként éli meg

  Karcsi! Te szerencsétlen, neked kisvárosi polgármestereként nem mások pályázati nyereségére, külföldi sikerére kéne büszkének lenni, hanem az általad képviselt város okossága során elnyert kormányzati- vagy más pályázati forrásból elnyert pénzek, helyi fejlesztések megvalósítására. Az, hogy polgármesterként nem vagy sikeres és tehetséges a város élén, és a pályázatok elnyerése tekintetében, azt nem helyettesíti az, hogy Te már mások eredményeit is képes vagy a magad polírozására hasznosítani.  Az, hogy a magad bugyutaságát közvetítve kiírod az oldaladra, hogy a Bata Zrt "beruházásba kezd a a világ másik végén", az minket annyira érint, mint, hogy Alsónémedi városunkat messze hátrahagyva szépen fejlődik. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/155948521_1623848904671119_1679506528040927050_o.jpg?_nc_cat=110&ccb=3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=yg1ltAijPe8AX_q4TWp&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=8238c842020e3f448380870fd9876b8e&oe=6066BF80
Amikor kisvárosi polgármesterként csak ülsz más rendezvényére - mondhatnánk azt is, hogy produktum híján betársul más sikeréhez

Miért nem írod ki mindezek alapján, büszke vagy arra, hogy a szomszédos Alsónémedi már már túl van a 10 kilométer kerékpárút-fejlesztésen? Elvégre a Bata Zrt sikerének örvendezése kapcsán arra is büszke lehetsz a helyi sikertelenséged leplezve, hogy Alsónémedi képes volt a szennyvíztisztítójának kapacitásnövelő fejlesztésére, miközben Ócsa erre képtelen és lassan már a fekália és annak tisztítatlan bűze lepi el a várost.  Mindezek után az is büszkeséggel tölthetne el, hogy Alsónémedi ipari parkosítása Ócsa határáig ér, és már nem Ócsa a térség munkaerő-felvevője, mint volt egykor régen mikor a FÉG volt a fő foglalkoztató a környéken.  Polgármesteri közreműködésetekkel ezt is sikerült átjátszva elbaltázni. 

Te még arra sem voltál képes polgármesterként, hogy a hivatásforgalmi kerékpárutak létesítésére kiírt pályázaton sikeresen részt vegyél a mögöttes hivatalod, az önkormányzati többséged által,  és legalább a Bajcsy Zsilinszky út egy szakaszáról biztonságos eljutást biztosíts a két-kerekező munkábajáróknak a Bata Zrt-ig. 

Mert ha legalább ennyit elértél volna, akkor lenne némi fikarcnyi létjogosultságod ott ülni, szerepelni és díszelegni a Bata Zrt pénzátadó fogadásán.  Ha az elmúlt 10 éves polgármesteri kartételezésed enyhítéseként ennyit elértél volna, akkor annyiban büszke lehetnél arra amit a cég és a város érdekében megoldottál. Ennek hiányában azonban még erre sem vagy képes és így méltó arra, hogy bárki is büszke lehessen rád. Legalábbis magadon kívül. 

Szégyelld magad Karcsi. Neked nem magadra, vagy másra, hanem az ócsaiakra kéne büszkének lenned. 

Dr Bata Zrt sikere nem Bukodi eredményessége

Neked regnáló polgármesterként nem más sikerét, hanem Ócsa felzárkóztató fejlődését, az itt élők jobb létét kéne örömként megélned.  Azt, hogy ne csak az elcseszett, helyrehozandó dolgaid maradjanak utánad a választásokat követő, új polgári vezetés számára. Te 10 év szerencsétlenség vagy Ócsa képében. Neked nincs miért gratulálni.

*

1 megjegyzés:

  1. Mi, itt élők nem vagyunk büszkék Batára. Évtizedek óta szennyezi a környezetét, számtalanszor bűzben úszik "áldásos tevékenységének" köszönhetően az egész falu. Sok hasznunk sincs belőle, köztudott hogy évekig hülyét csinált belőletek. Nem, vagy csak kevés iparűzési adót fizetett a falunak.
    Rád sem vagyunk büszkék Karcsi! Nem tudtátok beszedni tőle a pénzt + veletek együtt bűzölög továbbra is. Akkor lennék-lennénk rátok büszkék, ha ezt az összeget a település fejlesztésére nyertétek és fordítottátok volna.Ha épp nem stadiont építetek, valahol a nagyvilágban szórjátok a pénzt.

    VálaszTörlés