2021. március 9., kedd

Kerékpárút, csatornázás, tisztább víz - fejlesztések mindenfele ( - így kéne Ócsán is)

 Palicson folyamatosak a fejlesztések, a keleti parton kerékpárutat építenek, a tó mentén pedig növényeket ültetnek és védősávot alakítottak ki. 

Dr. Pásztor Bálint a múlt héten tekintette meg a Palicsi-tó partján zajló munkálatokat, melyeknek elsődleges céljuk a Palicsi- és a Ludasi-tó megtisztítása.

https://hetnap.rs/files/articles/8/2/7/34827/_thumb/34827-img-8516-big_jpg.jpg
Dobó Márta, a Palics-Ludas Közvállalat igazgatója elmondta, a tavalyi évben megkezdődött a növények ültetése, és iskolázott, már lombban lévő fák kerülnek még kihelyezésre

 Ez egy olyan projektum, amely 2017 vége óta van folyamatban, és a kerékpárút kiépítésén kívül sok más komponenst is magában foglal. A Palicsi- és a Ludasi-tó megtisztulása, környezetvédelmi szempontból történő előmozdítása az, ami talán a legfontosabb része ennek a folyamatnak.

Az egyik eleme az, hogy 22 kilométer hosszan bővült Palicson a szennyvízhálózat, ezenkívül kiépítésre kerül egy átemelő állomás, melynek köszönhetően a palicsi polgárok szennyvize megtisztuláson megy keresztül. 

Az érintett terület keleti oldalon valamivel több mint 1 kilométer hosszan kerékpárút kiépítése zajlik, mely március végéig befejeződik. A tó nyugati oldalán pedig már nagyjából 1 kilométer hosszan elkészült, és a polgárok használatba is vették a kerékpárutat. 

https://hetnap.rs/files/articles/8/2/7/34827/_thumb/34827-img-8534-big_jpg.jpg
Az igazgatótól azt is megtudtuk, hogy eddig az időjárás miatt csúsztak a munkálatok, de remélhetőleg a turistaszezon kezdetére megvalósulnak a tervek.

Mindemellett egy védősáv kialakítására került sor 20 méter szélességben, ami környezetvédelmi szempontból fontos - tudtuk meg Pásztor Bálinttól, hiszen mindez a tavak tisztábbá válását eredményezi.

forrás: Hét Nap - Kartali Róbert

* 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése