2021. március 3., szerda

A hamis sajtóhírtekkel ellentétben a Dél-pesti Kórház belgyógyászati ellátása nem vált működőképtelenné

 A korábbi azon híresztelések, mely szerint a  Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház II. számú belgyógyászata a szerződésüket nem aláíró orvosok okán az osztály működőképtelenné vált és leáll, nem valós.  

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/06/jahn-1024x576.jpg

A liberális ellenzéki média állítása volt: "Nem tudják vállalni a gasztroenterológiai és vérző ellátást, és a peremterületek mellett a XVIII. kerület általános belgyógyászati ellátását sem" – írta meg a Telex.  Ez nem igaz. 

Mint ismeretes, az orvosoknak hétfő éjfélig kellett aláírni a közalkalmazotti jogviszonyt felváltó egészségügyi szolgálati jogviszonyra való áttérésről szóló szerződéseket. Ugyan ez jelentősen emeli az orvosok alapilletményét, az ügyeleti díjak és egyéb bérkiegészítések sok helyen tisztázatlanok, így pedig az orvosok egy része nem hajlandó szerződni. Az orvosok feltételezett kiesése ellátási problémákat okozhat. A kormányellenes hírforrások ezt az opciót lovagolták meg, ahogy egy ilyen helyzet előállítására már korábban is rápróbált az ellenzék. 

Az egészségügy járványügyi helyzetben történő összeomlása különösen élvezetes helyzetet teremtene a számukra, aminek során komoly politikai támadásokat lehetne intézni az Orbán vezette kormány ellen. Mindez a negatív szurkolás, a dögöljön meg a szomszéd lova elve alapján, arra vajaz, hogy a minél rosszabb helyzet, az elszabaduló járvány és a vele társuló nagyszámú megbetegedés, továbbá elhalálozás, csak az ő malmukra hajthatja a vizet.  Az ellenzéki összefogás a DK-tól a jobbikig mind ezen a zavaros farvízen szeretné magát visszalapátolni a hatalomba.

Mindezért elég kedvezőtlenül jött ki számukra a hogy a II. számú belgyógyászaton dolgozó orvosok közül 12 aláírta az egészségügyi jogviszonyról szóló szerződést és csak 4 orvos nem. 

https://20.kerulet.ittlakunk.hu/files/ittlakunk/imce/7/20.delpesti-orvoshiany-storno.jpg

A fekvő- és járóbeteg-szakellátás az Intézetben biztosított, az osztály nem vált működőképtelenné” – olvasható a levélben. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése